Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Ulricehamns IFK
Spelar 2022 i div.3
Träningstider just nu:
Just nu har vi träningsledigt
 
 
Kontaktuppgifter:
Morgan Örn (Tränare) 070-665 66 28
Adam Roth (Ass tränare/ Analytiker) 073-056 16 87
Dan Mårtensson (Lagledare) 070-091 92 72
Mikael Kindberg (Herrkommittén) 070-555 25 54
 
IFK Falköpings FF - UIFK Herr 1-3
2021-10-17 09:08

Årets sista match spelades på Odenplan i Falköping, då vi mötte IFK Falköpings FF i kvalet till Division 3. Naturgräs men ett riktigt fint sådant som passar hur vi vill spela fotboll.

 

Man väntade på laguppställningen inför matchen på fredagen och fick då se att Albin Brunngård var tillbaks där han hör hemma. Direkt in fann sig en trygghet, inför sitsa matchen och Division 3 såg närmare ut. För kom igen Fisnik, här finns ingen mittback som du kan lura!!!

 

Vi börjar matchen och det känns direkt som att det här kommer att bli våran dag. Det bästa är att Kristoffer Johansson gör 0-1  den 14:e minuten och då vet vi att han är där han ska vara. Stjepan Stipuric står för framspelningen efter ett smart överhopp av Daniel Helin (Dom här lekkompisarna är bra på att hitta varandra)

 

0-2 i den 19:e minuten kommer efter en hörna då Adam "Farsan" Bengtsson fångar in bollen och Curlar in den i bortre burgaveln, äntligen en linje domare som tar beslut efter att se vad som händer. Bollen är inne och dom sköna fötterna på "Benke" har talat. Hade Elton kommit upp ur Barnvagnen så hade han jublat!!!  (Elton fick vara med och fira efter matchen).

 

0-3 kommer i den 40:e minuten, då Kristoffer Johansson, snappar upp en dålig hemåt passning till målvakten och ur en vinkel som bara han kan se så sätter han bollen i mål.

 

Vi behöver ju inte ändra på något inför andra halvlek, så en behaglig pausvila för oss, säkert mer oroligt i andra omklädningsrummet.

 

Vi fortsätter att äga matchen i andra halvlek, skulle vara skönt med 0-4. Lägen skapas men deras målvakt är rätt hela tiden.  1-3 kommer i den 83:e Minuten på ett skott som han aldrig kommer att få till igen. Plötsligt vaknar Falköping till och vi börjar att göra en del svåra beslut. Men matchen stannar vid detta resultat och Division 3 får hälsa oss välkomna.

 

Vi tog en del varningar och det gjorde även IFK Falköping, men i dessa matcher är dom inte värda så mycket.

 

Så en önskan ifrån våran Vänsterback Emil Laposa, han tog besluten om att avsluta varje anfall för att hinna hem igen. Det är ju så vi vill att det ska fungera. Pappa var inte lika imponerad!!

 

Sista referatet för i år och kanske för alltid.

 

Tack ni undebara spelare och kompisar, ni har gett mig så mycket genom alla dessa år. Det har varit en ynnest att få umgås med er i både vått och torrt.

 

Dan 

 

 

Trollhättans FK - UIFK Herr 1-4
2021-10-04 20:21

Igår eftermiddag var vi på väg till Trollhättan för match på Nysätra IP:s Konstgräs (Skoftebyns IF:s Hemmaplan), tack vare det myckna regnandet, så blev det Konstgräs istället för Naturgräs, tack för det. Nylagt och en fin arena i Skoftebyn, bjöd in oss till match..

 

Vi möter ett lag som krigar för sin existens i Division 4 och förstår att här gäller det att hålla skorna igång. Vi gör 0-1 i den 18:e Minuten då Ludwig Rydén springer sig fri efter en fin passning av Emil Laposa. Vi går bort oss lite då och då och Trollhättan är riktigt bra i sina omställningar och 1-1 kommer efter en precis sådan. Inspel höger och en fot fram, vilket ställer Jesper i målet. Vi tappar boll i uppspelen och det ser inte helt tryggt ut. men 1-1 är halvleksresultatet.

 

Vi försöker skruva på en del knappar inför andra!!

 

1-2 kommer i den 50:e Minuten då Emil Laposa får en fullträff efter inlägg av Stepan Stipuric. I 51:a Minuten kommer 1-3, då vi får se årets mål Christopher Brorsson slår ett inlägg som Kristoffer Johansson plockar ner à la Zlatan och i samma rörelse drar in den på volley. Ett mål som måste ses, går inte att beskriva i text fullt ut. 1-4 kommer i den 65:e Minuten då Stjepan Stipuric bryter ett uppspel och sätter fart och äntligen får han även se sitt skott dansa in över mål linjen. Slutresultat och vi går vidare till ett Kvalspel i två matcher mot IFK Falköping för att eventuellt gå upp i Division 3.

 

Det blir två veckor till, men truppen känns okej, så det borde inte vara några problem. Vi är bra på det här Gubbar, så bit ihop och vi tar det högre!!!

 

Dan

Kinna IF - UIFK Herr 4-2
2021-09-29 19:25

Igår kväll var vi på Viskavallens Naturgräs i Kinna, för match mot Kinna IF, laget som hotar oss hela tiden. Åren igenom har det alltid varit bra matcher med mycket fin fotboll lagen har visat publiken det dom vill ha med både spänning och en briljant fotboll.

 

En regnig dag och man visste inte om det skulle kunna spelas, men planen var riktigt bra och inga problem att genomföra matchen. Jag tror aldrig att jag sett KInna IF enbart spela långbollar på forwards, men denna kväll hände det och man var bra i det här spelet.

 

1-0 kommer i den 4:e Minuten Inspel ifrån vänsterkanten och ett öppet läge som inte missas. 1-1 kommer i den 9:e Minuten, då Ludwig Rydén drar tll med ett skott som ställer målvakten. 2-1 i den 14:e Minuten, vi tappar markering och ett studsskott lurar Jesper i mål. 18:e Minuten åker vi på en straff som säkert sätts i mål till 3-1. Nu börjar vi få tag i matchen och skapar en del lägen, men Kinna är hela tiden farliga med sina långbollar. Halvtidsresultat som vi givetvis inte är nöjda med. Småskadade spelare ut och in med nytt färskt blod.

 

Andra halvlek börjar och vi tar lite mer tag i matchen, men vi hotar inte tillräckligt med massor av inlägg till en vilsen Kristoffer Johansson, för andra spelare vill inte in i Boxen och då vinner man inga matcher. 4-1 kommer i den 76:e Minuten då vi låter deras innermittfältare ifrån egen planhalva trampa igenom allt vad vi har i försvar och dra till med ett högerskott ifrån 25 meter som sitter utan chans för Jesper. 4-2 kommer i den 88:e minuten, då Adam "Krigaren" Bengtsson Nickpassar till Kristoffer Johansson och han missar inte sådana här lägen.

 

Vi tappar lite huvud för att få in 4-3, istället för att bevaka vårt 4-2, inte konstigt spelarna vill mer. Men det är en match kvar i serien och det är viktigt att hålla målskillnaden. Kinna har två frilägen det sista, men Jesper eller försvaret ser till att lösa situationerna.

 

En match kvar då på söndag åker till Trollhättan, för att möta ett lag som har allt att spela för och givetvis är det Naturgräs som gäller. Kanske det blir lite värme och solsken, men hoppas inte på det.

 

Bara att gratulera KInna IF till en fin insats!!!!

 

Dan

 

 

Spelade matcher
Lör 16/10 14:00
1 - 3  
Sön 10/10 17:00
0 - 1  
Sön 3/10 15:00
1 - 4  
Tis 28/9 19:00
4 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ulricehamns IFK, 13/10 12:00 
Ulricehamns IFK, 11/07 12:34 
Ulricehamns IFK, 24/04 16:14 
 
Huvudsponsor
Samarbeten
Stöd oss genom att handla som vanligt!
Våra evenemang