Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ulricehamns IFK
Herr Senior

Välkommen till Ulricehamns IFK
Spelar 2024 i div.4
Träningstider:
Måndagar: 17.30-19:00 A-plan
Tisdagar: 17.30-19:00 A-plan
Torsdagar: 19.00-20.30 A-plan
 
Kontaktuppgifter:
Fredrik Bergman (Tränare) 073-525 86 87
Christopher Brorsson (Assisterande tränare)
Stefan Claesson (Assisterande tränare)
Hassan Najafi (Asisterande tränare)
Gert Hansen (Målvaktstränare)
Mikael Kindberg (Herrkommittén) 070-555 25 54
 
IFK Värsås - UIFK Herr 3-4
2024-07-04 21:41

Igår åkte vi till Värsås för att möt IFK Värsås på Värsås IP A och naturgräs. Det var sista matchen inför sommaruppehållet och vi ville givetvis åka därifrån med 3 poäng.

 

När vi åker ser vi att i Skövde har det regnat och när vi kommer fram till Värsås, ser vi att ett fullständigt skyfall har dragit förbi och planen, badar i vatten. Då vet vi att det kommer inte att bli den typen av fotboll som vi inte gillar att spela, kommer att fungera. Våra motståndare är nog mer nöjda.

 

1-0 kommer i den 9:e minuten inspel ifrån högerkanten rakt igenom backlinjen till en fristående spelare som inte missar den chansen. 2-0 kommer i den 13:e minuten, då vänder vi på inspelet kommer nu ifrån vänsterkanten, men med samma mönster. Inte precis så vi vill börja. Nu börjar vi ändå få fast skorna och hitta lite alternativ, så i den 21:a minuten slår Hassan Najafi ett perfekt inlägg som Daniel Helin går upp och nickskarvar i mål till 2-1. Säg den glädje som varar, redan i den 24:e minuten får IFK Värsås en hörna och Jesper Hallqvist ska boxa bort bollen, men det blir inte bättre än att den träffar Daniel Helin i huvudet och bollen går i en båge in i mål till 3-1. Nu börjar det komma lite gula kort inför avslutningen på halvleken 1 för vardera laget.

 

Vi får en tidig skada på Arvid Udd som mittback, men in med Isak Österberg på den platsen och Anton Pålsson som högerback, vilket han inte får spela länge, innan han åker på en huvudskada. Jag hoppas att du mår bättre idag  Anton och att det är tur att vi har uppehåll, så du får tid att friskna till. Alvin Andersson in och två byten gjorda. (Vilken fantastiskt fin match du gjorde Alvin, nu visade du verkligen varför vi tror på dig).

 

Hårtorken gick i pausvilan, för höja modet på spelarna och försöka få lite extra fart i vårt spel!!

 

Tyvärr startar vi andra lite andefattigt, men nu börjar nog IFK Värsås bli trötta för dom har jagat och offrat sig hela tiden och det orkar man bara om alla är vältränade.

 

Varningarna börjar hagla efter sena närkamper och farliga sådana också, satt med handen på medicin väskan hela andra halvlek. Vi försöker hitta på något och ändrar i formationen till 3-5-2. Ett genidrag skulle det visa sig.

 

3-2 kommer i den 70:e minuten då Max Hallin snurrar upp hela Värsås försvaret och sätter bollen i den bortre högra gaveln. Panik börjar komma in i våra motståndare och spelet blir fulare, med många sena glidtacklingar (rädd för att det ska bli fler skador, men killarna visar upp sin fysik och spelar vidare).

 

Hassan Najafi kommer nu in i bilden, då vi först får en straff i den 82:a minuten och den lägger han ju in till 3-3. Det skulle inte vara slut med det i den 84:e minuten bryter Daniel Helin ett uppspel och blir fri med målvakt som han lurar bort men mittbacken har inte gett upp och fäller Daniel, en ny straff och han står där igen. Mannen utan nerver Hassan Najafi nu för att slå sin andra straff på kort tid, men den killen kan man lita på så 3-4. Det blir också slutresultatet, vilket är magiskt att se hur ni spelare verkligen ville detta.

 

Matheo Rydén kommer in i andra halvlek och visar ett väldigt moget spel, som att han inte gjort annat än att spela sådana här matcher, underbart att se.

 

Marcus Larsson kommer även han in och visar upp sig på bästa sätt, vi har en bra bänk, där ingen faller ur ramen.

 

Isak Österberg bäst på planen ihop med Daniel Helin, man tycker om att se detta hjältemod, samtidigt som smartness.

 

Dags att åka hem efter en heroisk insats och nu börjar det stöka till sig. Asfaltläggning och två stopp om 10-15 minuter. Klockan tickar och är över 23.00 när vi kommer hem trötta som vi är tänker vi inte på att larmet går igång efter denna tid. Så larm samtal till Mikael Kindberg och sedan Securitas, för att få stopp och möjligheten till att komma in med våra grejer. Securitas kommer och han tar verkligen hand om oss, så att allt kommer dit det ska inför framtiden.

 

Kan säga att hemma 24.00 och sedan få sova 3 timmar var kanske inte den optimala inledningen av torsdagens jobb, men vad gör man inte för idrotten och jobbet höll mig igång ända tills jag åkte hem sedan somnade jag i soffan i 4 timmar.

 

Killar och tränare ha nu en riktigt fin sommarledighet, för vi ska fortsätta hänga på toppen, även om Åsarp/Trädet verkar gå som tåget just nu!!!

 

Dan

UIFK Herr - Grolanda/Floby 1-1
2024-06-29 16:43

Då damerna precis hade slagit sina motståndare Mariebo med 5-1 på Lassalyckan och därmed verkligen hakar på topplagen, skulle man ju kunna tro att vi på herrsidan inte ville vara sämre.

 

Men det var vi och det med råge, längesedan jag såg ett så håglöst spel ifrån våran sida. Vi får ändå 1-0 i den 17:e minuten då Isak Österberg blir överkörd av deras målvakt. Hassan Najafi kliver fram och sätter den i nät. Det var den halvleken.

 

Andra halvlek och man tror att nu ska vi sätta fart, men dröm om min förvåning. Vi visar ingenting och spelet går i stå. 67:e minuten och kvitteringen till 1-1 kommer, efter ett fint skott i krysset, helt chanslöst för Jesper Hallqvist. Sista kvarten börjar vi rör på oss lite bättre och skapar ett par bra lägen för vinst, men närmare än ett stolpskott kom vi inte.

 

Inte den bästa dagen på jobbet, men nu kommer vi att avsluta kvällen med en sommarfest och då kommer nog grabbarna att steppa upp, då vi dessutom gör det tillsammans med vårt damlag!!!

 

Dan

UIFK Herr - Sandareds IF 2-0
2024-06-19 21:42

Ikväll spelade vi mot Serieledande Sandareds IF på Lassalyckan. 

 

Man vet redan från början att när man möter dom så handlar det om bra fotboll, ett väldigt spelskickligt lag men också en hel del fysik. Men det är ju vi också och fysiken har vi inga problem med.

 

Vi börjar  bra och håller i bollen väl, vilket gör att dom måste jaga. Sedan börjar vi tyvärr att slå en hel del långa bollar, vilket gjorde att vi var på väg att tappa matchen en stund. Nu var det vi som fick jaga boll istället och det blev dåligt med möjligheter till att vila med densamma. Halvlägen var det väl ett par stycken för båda lagen, innan vi mot slutet av matchen får iväg två riktigt tunga skott, men tyvärr träffar både Wille Makrous och Daniel Helin ribban. Så 0-0 med oss in i halvtid.

 

Vi har ju dagen till ära en riktigt fin bänk och börjar med ett första byte redan i halvlek då Emil Laposa kommer in som forward istället för Cas Dolman, som gjorde ett stort jobb i första halvlek som ensam toppforward.

 

Nu är vi tillbaks med att rulla boll som vi vill och tar väl ett litet grepp om matchen, Sandared ger ju sig inte så lätt. Fortsatt kamp och en hel del mittfältsspel. Vi fortsätter att sätta in friska spelare, in med Sahand Izadeen "Sakho" Saeed. Det här var nog det bästa jag sett av honom i år, fantastiskt bra både i offensiven och defensiven. 

 

Ibrahim Nazari och Hassan Najafi kommer in och med sitt lugn och fina passningsspel, höjer dom vår nivå ett steg till. Slutligen kommer även Arvid Lindegren in.

 

Många byten men i den 68:e minuten blir Otto Gustafsson rejält kapad och straff tilldöms vi, den ska han slå själv och en riktigt säker sådan gör det hela till 1-0. Sandared försöker höja pressen men vi är lugna och trygga med dom spelare som är inne för tillfället. 87:e minuten provar Max Hallin ett långskott ifrån kanske halva planen, då han ser att målvakten är långt ut och bollen seglar in till 2-0. Detta blir slutresultatet. Vilken underbar känsla det är att få vinna sådana här matcher och hur viktigt är det inte för killarna.

 

Bäst på planen idag var nog våra två mittbackar Arvid Udd och Wille Makrous. Båda är bollbegåvade har en hög spelförståelse, vilket gör dom tillsammans som det perfekta mittbacksparet. Tack för matchen ni gjorde idag och tillsammans med Jesper Hallqvist.

 

Ha nu en riktigt fin midsommar, ha skoj för det är ni verkligen värda!!!!

 

Dan

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ulricehamns IFK, 13/06 21:58 
Ulricehamns IFK, 01/05 18:10 
Ulricehamns IFK, 02/03 08:32 
Ulricehamns IFK, 08/10 09:35 
 
Huvudsponsor
Samarbeten
Våra evenemang