Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till UIFK Dam!
UIFK Dam 2021. Div 1 Mellersta Götaland, Div 3 Östra.

Magnus Udd (Huvudansvarig Tränare Div 1) 070-383 70 71

Thomas Wester (Tränare Div 1) 070-585 27 33

Krister Karlsson (Tränare Div 1) 070-527 71 93


Mikael Andersson (Tränare Div 3) 070-315 12 53

Morgan Johansson (Tränare Div 3) 070-566 27 61


Lina Johansson (Tränare F18) 072-208 49 10

Emelie Fernfeldt (mv-ansvarig UIFK Dam)Vilken final på denna säsong UIFK-Husqvarna FF 2-1
2020-10-04 18:45
När krutröken väl började att skingras på Lassalyckan fick man börja fundera på vad som hade hänt egentligen. Av egen kraft så har vi sett till att resan framåt fortsätter även 2021. 
Att gå ifrån att nästan ramla ned i div 4 2017 till att klara eget kontrakt 2020 är väldigt stort. I år har vi ju inte haft 12 spelaren (kanske Susanne P kan räknas dit eftersom  hon gett oss mycket i hur man skall tänka vid olika situationer och gjorde det vid exakt rätt tidpunkt, tack Susanne för detta!) Vi har också haft en del skador och frånvaro i spelartruppen under säsongen men nu de sista matcherna fick vi ihop laget bättre, jag tror det beror  på vårt målmedvetna förhållningssätt både på match och träning, till slut har det gett utdelning. Kan vi nu bygga vidare på vårt lag och tro att de spelare som varit frånvarande en del i år kan vara med fullt ut nästa år och även låta de yngre spelarna som tagit chansen i u-laget i år vara med och bidraga 2021, då kan vi nå ett gott resultat.

Måste än en gång tacka för dramaturgin, jag vågade inte se dagens match. Noterade dock att vi började med att låta motståndaren ta ledningen, coolt.
Samtidigt är det små marginaler, men idag hade vi dom på vår sida. Nu hoppas 
vi på att säsongen 2021 kan bli en mer normal säsong. Absolut att vi skall skjuta några champiskorkar, hålen i Fritzons lada från förra året lär inte vara lagade..

//P
Full pott för båda våra lag
2020-09-14 17:34
Säsongens bästa helg är ett faktum...Det gamla ordspråket att det viktiga är inte att vinna utan att kämpa väl stämmer inte...Det är segrarna som räknas till sist. I helgen blev det vinst för båda våra lag div 3 i fredags mot Vedum 3-1 och i går söndag mot Halmstads BK 2-1. 

För div 3 laget känns det nu som det börjar kännas stabilt och bra, det syns än en gång att våra yngre spelare börjar att växa in i div 3 spelet på ett bra sätt.
Även i denna match så fortsatte vi att spela  vårt spel och på det sättet så orkade inte motståndarna till slut. Speciellt i 2:a halvlek förde vi spelet och tillät inte motståndarna att göra något konstruktivt.. Matchen fördes i ett högt tempo där vi visade prov på flera fina spelvändningar och snabbt anfallsspel. Så det är bara att fortsätta att hålla speeden i spelet. Nästa utmaning blir mot topplaget Södra Ving/Timmele, det kommer att bli en riktig värdemätare på vad vi kan klara av, Slottsvallen i september måste bemötas med en viss respekt, så varningsflagg är härmed hissad...

Vad gäller vårt div 1 lag så får man säga äntligen så fick vi laget att kugga ihop under en hel match. Jag tycker att vårt mittfält blev nyckeln i denna match då vi långa perioder ägde detta, på ett sätt vi inte gjort de senaste matcherna. Även vårt anfallsspel såg betydligt mer inspirerat och lösningsorienterat ut vilket är väldigt roligt att se. Det såg helt enkelt ut som vi njöt mer av att vara på planen idag, sedan gjorde vi ju segermålet i 90:e minuten och då känns ju segern extra skön. Viktig var den ju också med tanke på läget i tabellen.. Nu möter vi ju Göteborg FF i nästa match och Böljan efter det, så vi har allt i "egna händer" vilket är väldigt spännande.

Det känns i övrigt väldigt konstigt att nu närma sig slutspurten av seriespelet om man ser till antalet matcher, dock påminner ju vädret om att det inte är vårsäsong. Det är ju bara ca 3 veckor kvar av denna konstiga säsong..så det är bara att stå på ända in i kaklet, Heja UIFK

//P  


 
Härlig sensommarhelg med fotboll
2020-08-31 19:53
Vad gäller vår match mot Bergdalen i lördags, så gör vi 3 mål.. Ofta vinner man matcher på det.. dock har vi för närvarande en ovana att släppa in fler. Jag tycker ändå att matchen helt klart var i rätt riktning, kan vi bara höja oss något i vårt försvarsspel så kommer snart poängen att börja komma. Stundtals så står vi upp och spelar vårt spel, och då får motståndarna jobba för att hänga med. Vad gäller motståndarna så, visst dom hade målchanser men dom är duktiga på att nyttja de chanser som bjuds. Dvs vi måste bli noggrannare i vårt försvarsspel och inte ge några bjudningar...än en gång lätt för den på läktaren att säga:) Nu ser vi fram emot Örby, tar vi fram UIFK hjärtat och lagmoralen så är vi bäst, det vet ju alla som håller på UIFK(för dom andra så visar vi det på lördag.)

Vad gäller vår match mot Wargön så kändes det som vi var tillbaka till förra årets väg vinnande spel, där Ebba F gjorde många mål 5 st själv och inblandad i det 6 som var ett självmål. I denna match så var vårt snabba omställningsspel fantastiskt och vi gav aldrig motståndaren någon chans, vi var stabila över hela banan. Första gången i år som vi gör 6 mål i samma match. Jag tycker även att vi har spelare som tagit stora kliv i höst och börjar växa in i seniorspelet så det är bara att jobba på, lika bra att tvåla till Vänersborg när man ändå är där en torsdagskväll. Men som sagt så skall matchen spelas så det är bara att fortsätta med vårt fina spel. 

//P
 
Huvudsponsor
Samarbeten
Stöd oss genom att handla som vanligt!
Våra evenemang