Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ulricehamns IFK
Dam

Välkommen till UIFK Dam!
UIFK Dam spelar 2022 i Div.2 & Div.3 (U-laget)

Driton Shala, Huvudansvarig Tränare, 073- 571 12 15

Shahoo Rakh, Assisterande Tränare, 073- 875 35 73

Mikael Andersson, Tränare, 070- 315 12 53

 

 

 
Premiär Div 1 Mellersta Götaland 6 juni 2021
2021-06-07 20:14

Då var det dags för premiär även detta år, 2021. Premiären blev nog något tidigare än förra året och framför allt så skall serien avgöras med dubbelmöte, vilket medför spel in i november... som alla har längtat efter detta.

 

Att få börja serien med ett derby mot Nittorps IK, jag tror inte det finns ett bättre sätt att premiärspela. Ett Nittorp som vi historiskt alltid har haft väldigt svårt för.. jag kan inte påminna mig om någon match som vi faktiskt vunnit i "modern" tid.

Inramningen för matchen var väldigt trevlig då det blivit lite lättade restriktioner..så vi kunde ju hälsa välkomna en ganska stor publik på över 200 personer, så tack för detta..

 

När matchen drog i gång så började vi väldigt förtroende ingivande. UIFK kändes väldigt trygga och kontrollerade spelet i första halvlek. Vår respekt för motståndaren var inte så stor utan vi började på ett väldigt bra sätt. UIFK ägde större delen av första halvlek och när så Ebba i den 38 matchminuten  klipper in 1-0 från en ganska snäv vinkel så kändes matchen väldigt säker. Vi kändes betydligt mer stabila än motståndaren, så långt..

 

2:a halvlek fortsätter mycket på samma sätt som första, det var först i den 60 spelminuten som Nittorp började att flytta fram positionerna och det kändes som vi blev lite förvånade, plötsligt var det vi som fick börja att jaga boll.

 

78:e spelminuten får Motståndaren en straff som man förvaltar, efter detta så faller vi tyvärr ihop ganska ordentligt, oturligt så får man en målchans i 86 minuten som fastställer slutresultatet till 2-1 för Nittorp.

 

Vi förlorar med flaggan i topp 1-2 är det bästa resultatet mot Nittorp på väldigt lång tid. Nu tar vi nästa match och tar med oss vårt spel från första halvlek, så är jag övertygad om att resultaten kommer att bli till vår fördel framöver...

 

//patric

 

 

Vilken final på denna säsong UIFK-Husqvarna FF 2-1
2020-10-04 18:45
När krutröken väl började att skingras på Lassalyckan fick man börja fundera på vad som hade hänt egentligen. Av egen kraft så har vi sett till att resan framåt fortsätter även 2021. 
Att gå ifrån att nästan ramla ned i div 4 2017 till att klara eget kontrakt 2020 är väldigt stort. I år har vi ju inte haft 12 spelaren (kanske Susanne P kan räknas dit eftersom  hon gett oss mycket i hur man skall tänka vid olika situationer och gjorde det vid exakt rätt tidpunkt, tack Susanne för detta!) Vi har också haft en del skador och frånvaro i spelartruppen under säsongen men nu de sista matcherna fick vi ihop laget bättre, jag tror det beror  på vårt målmedvetna förhållningssätt både på match och träning, till slut har det gett utdelning. Kan vi nu bygga vidare på vårt lag och tro att de spelare som varit frånvarande en del i år kan vara med fullt ut nästa år och även låta de yngre spelarna som tagit chansen i u-laget i år vara med och bidraga 2021, då kan vi nå ett gott resultat.

Måste än en gång tacka för dramaturgin, jag vågade inte se dagens match. Noterade dock att vi började med att låta motståndaren ta ledningen, coolt.
Samtidigt är det små marginaler, men idag hade vi dom på vår sida. Nu hoppas 
vi på att säsongen 2021 kan bli en mer normal säsong. Absolut att vi skall skjuta några champiskorkar, hålen i Fritzons lada från förra året lär inte vara lagade..

//P
Full pott för båda våra lag
2020-09-14 17:34
Säsongens bästa helg är ett faktum...Det gamla ordspråket att det viktiga är inte att vinna utan att kämpa väl stämmer inte...Det är segrarna som räknas till sist. I helgen blev det vinst för båda våra lag div 3 i fredags mot Vedum 3-1 och i går söndag mot Halmstads BK 2-1. 

För div 3 laget känns det nu som det börjar kännas stabilt och bra, det syns än en gång att våra yngre spelare börjar att växa in i div 3 spelet på ett bra sätt.
Även i denna match så fortsatte vi att spela  vårt spel och på det sättet så orkade inte motståndarna till slut. Speciellt i 2:a halvlek förde vi spelet och tillät inte motståndarna att göra något konstruktivt.. Matchen fördes i ett högt tempo där vi visade prov på flera fina spelvändningar och snabbt anfallsspel. Så det är bara att fortsätta att hålla speeden i spelet. Nästa utmaning blir mot topplaget Södra Ving/Timmele, det kommer att bli en riktig värdemätare på vad vi kan klara av, Slottsvallen i september måste bemötas med en viss respekt, så varningsflagg är härmed hissad...

Vad gäller vårt div 1 lag så får man säga äntligen så fick vi laget att kugga ihop under en hel match. Jag tycker att vårt mittfält blev nyckeln i denna match då vi långa perioder ägde detta, på ett sätt vi inte gjort de senaste matcherna. Även vårt anfallsspel såg betydligt mer inspirerat och lösningsorienterat ut vilket är väldigt roligt att se. Det såg helt enkelt ut som vi njöt mer av att vara på planen idag, sedan gjorde vi ju segermålet i 90:e minuten och då känns ju segern extra skön. Viktig var den ju också med tanke på läget i tabellen.. Nu möter vi ju Göteborg FF i nästa match och Böljan efter det, så vi har allt i "egna händer" vilket är väldigt spännande.

Det känns i övrigt väldigt konstigt att nu närma sig slutspurten av seriespelet om man ser till antalet matcher, dock påminner ju vädret om att det inte är vårsäsong. Det är ju bara ca 3 veckor kvar av denna konstiga säsong..så det är bara att stå på ända in i kaklet, Heja UIFK

//P  


 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ulricehamns IFK, 20/09 12:23 
Ulricehamns IFK, 16/08 10:23 
Ulricehamns IFK, 11/07 12:34 
Ulricehamns IFK, 24/04 16:14 
 
Huvudsponsor
Samarbeten
Stöd oss genom att handla som vanligt!
Våra evenemang