Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ulricehamns IFK

Camp Ulricehamn vecka 33!
2024-06-13 21:58
 
Vecka 33 lirar vi boll hela veckan.
I år har vi öppet för spelare födda 2016 och tidigare.
Läs mer och gör anmälan här (Senast 2024-07-01): https://forms.gle/aYsAZHzrSezKVnzw8
 
 
Vill du vara ledare på Campen?
Då anmäler du dig här: https://forms.gle/5tTDPzDysjoyhFqg8 senast 2024-06-07
UIFK Herr - Tvärred/Vegby FC 2-1
2024-05-01 18:10

När demonstrationerna är avklarade är det dags för folket att ta sig till Lassalyckan, vilken underbar dag med sol och värme, det var nog många som trivdes idag på natur läktaren vid Lassalyckan.

 

Idag 1:a maj spelade vi mot Tvärred/Vegby FC i årets första derbymatch, en match som man vet ifrån början kommer att vara fysisk och tät, det var inget undantag idag heller. Men vi är beredda och vet vad som krävs. Skapas lite halvchanser för båda lagen men inga problem för målvakterna. 1-0 kommer i den 21:a minuten då Daniel Helin smäller till med högern otagbart för deras målvakt. Det är Felix Hallgren som spelar in bollen till Daniel. 1-1 kommer i den 34:e minuten då måltjuven Kristoffer Johansson hittar ett läge och då brukar det ringa. Detta var också halvtidsresultatet.

 

Lite bra snack i halvlek och vi vet vad vi ska göra.

 

Andra börjar och redan i den 48:e minuten är han där igen med sin högerslägga vackert rätt upp i krysset och 2-1. Vi skulle behöva kyla ner Daniel Helins högerfot men vattnet kokade, så det fick vänta. Den Här gången var det Dino Ghalandari, som stod för passningen. Nu var det slut på kortpassningsspelet och det långa spelet började, men vi har blivit bättre på att även hantera detta och Ludvig Axelsson i målet deltar mycket i spelet med sina fina fötter. Tvärred/Vegby försöker trycka på men Felix Hallgren gör ett stort jobb på deras mittbackar och vi vinner en del enkla bollar. Ett långt tidstillägg på halvleken efter en del skador och i 93:e minuten kommer det som vi absolut inte vill en knäskada på Hugo Roth, kan bara hoppas på det bästa, men så är säkert inte läget, vi får se vad doktorn säger.

 

Det var mycket celebriteter på läktaren idag, Basse hemma ifrån Karlstad, Azad Rakh med flera visade sig också.

 

Vilken fin start som vi har skaffat oss 9 poäng efter tre matcher, bättre kan det inte börja och det har sett stabilt ut hela vägen vi veta vad vi håller på med och har inte svårt för att ändra om det behövs.

 

Ha nu en fortsatt fin 1:a maj killar så åker vi till Dalsjöfors om en vecka!!!

 

Dan

Vi vill svinga fanan!
2024-03-02 08:32

Svar till Chefredaktör Henrik Ericksons ledare i Ulricehamns Tidning den 17/2 2024 angående varför lagidrotterna i Ulricehamns Kommun har svårt att få fram lag som konkurrerar i eliten.

 

Jag växte upp på 70- och 80-talet i Grimsås. Det var på den tiden Grimsås IFs herrlag spelade i division 2. Det var på den tiden Division 2 verkligen var den andra divisionen i Sverige. Superettan och division 1 fanns inte.
Till Grimsborg kom lag som Gais, Örgryte, Kalmar, Öster, Helsingborg och J-Södra. Några år i början på 70-talet var Blåvitt nere och harvade i division 2, men då var jag så liten att jag mest intresserade mig för om det var korvmatch eller inte.
Den lilla föreningen i det lilla samhället orkade streta emot under många år och hålla sig på en bra nivå, även om det gick inflation i divisionerna under 1980-talet så att division 2 helt plötsligt var den fjärde högsta serien i landet.
Trots att det finns en risk att den tid som förflutit skulle kunna ha fördunklat mitt minne är jag är övertygad om att de kärnpunkter som höll Grimsås IF på denna nivå under 40 år är de samma som skulle behöva uppfyllas för att Ulricehamns IFK, eller annan förening som håller på med lagsporter, ska kunna hålla en position strax under eliten.

  • Engagemang och ideellt arbete
  • Samarbete mellan bygdens föreningar
  • Långsiktigt stöd från kommunen
  • Stark ekonomi med stöd från näringslivet

Vi har lagt ner många timmar av tankemöda, workshops och strategimöten för att först komma fram till att vi i vårt DNA är en breddförening för både tjejer och killar, men senare även att det egentligen inte finns något motsatsförhållande mellan bredd och elit, om du hanterar det på ett bra sätt.
Nu tror jag personligen inte att det är hållbart för en förening i en liten kommun som Ulricehamn, med sådan omedelbar närhet till större städer med elitverksamhet att det är just elit vi ska sikta på, utan precis som UIFK beslutat sig för – en plats direkt under eliten.

Även i Grimsås var det ett enormt ideellt engagemang som drev föreningen, och samhället, framåt. Vi ser samma fantastiska engagemang varje vecka på Lassalyckan, där våra 130 ledare lägger ner minst tio timmar per vecka och person för att bygga individer och grupper. Alla ledare har självklart sina egna bevekelsegrunder för att vara där, men tillsammans gör de ett fantastiskt jobb.

I Tranemo Kommun levde självklart Jantelagen stark, som på många andra platser, men många är de talanger från bygden som spelat i Grimsås och i vissa fall gått vidare därifrån – till och med en del Ulricehamnsungdomar. Det var egentligen inte förrän Dalstorp gjorde en rejäl satsning och började konkurrera om talangerna som nedgången började i Grimsås och Dalstorp till slut tog över ”tronen”. Nivån var inte riktigt lika hög och det fanns fler än en förklaring till tronskiftet.
Det är något av ett Moment 22 att bygga starka representationslag i Jantebygden. Du behöver hålla en nivå som är så mycket högre än de andra föreningarna för att det ska accepteras att talangerna samlas där, samtidigt som du inte når den nivån utan att du kan locka till dig talangerna.

Ett starkt representationslag, strax under eliten, kräver att vi föreningar i kommunen samarbetar om talangerna och ser till att de först stannar inom kommunen och utvecklas tills det är dags för dem att ta större kliv i utvecklingen. Vi säger inte att det självklart måste vara UIFK som ska ta hand om de största talangerna, men att någon borde göra det och att det inte behöver vara Elfsborg eller Norrby.
Jämförelsen med klubbar som Elfsborg är orealistisk när det gäller resurser och organisatoriskt stöd. Den matchen hade vi förlorat redan när Elfsborg bestämde sig för att starta ett damlag.

Om vi återvänder till Grimsås igen, så har det stora företaget alltid varit närvarande på Grimsborg. Jag hade inte så mycket begrepp om föreningsekonomi när jag var aktiv i föreningen som 18-åring, men såhär i efterhand är det tydligt att kabelfabriken har stöttat på många sätt och med mycket resurser under åren. Hur kunde annars Grimsborg hålla en sådan klass på mattan om inte IKO:s vaktmästare var där och klippte gräset och hur hade fotbollsspelarna möjlighet att åka på långa bortamatcher under arbetstid?

Det mesta kokar ned till engagemang och pengar. Engagemanget har vi hyfsad koll på, men det kan alltid bli större. Utmaningen är att det krävs mycket pengar – gissningsvis tre, fyra miljoner i extra intäkter per år. Det ska jämföras med de sponsorintäkter vi har idag som ligger på en dryg halvmiljon.
Kommunens stöd är viktigt, och det är avgörande att vi kan få löften så att vi kan lägga långsiktiga planer och skapa långsiktig stabilitet.
Näringslivet i Ulricehamn måste därför vara mer generösa med sina sponsorpengar för att ge föreningarna möjlighet att växa och utvecklas. Det finns fantastiska exempel på hur engagemanget för hembygden och det lokala kan mynna ut i ett stort sponsorskap i föreningar, se bara på IKO Kabel i Grimsås eller Hållanders Sågverk i Dalstorp som är två exempel hur personligt engagemang, ideellt arbete och näringslivets förståelse för föreningars betydelse samverkat på ett otroligt sätt.
Vi måste tillsammans, kommun, invånare, föreningar och näringsliv, se vinsterna i ett aktivt och starkt föreningsliv som lockar både turism och inflyttare.

Sammanfattningsvis. Vi ser en framtid där UIFK, med rätt resurser, samarbete och engagemang, kan ta och hålla positioner med sina seniorlag direkt under sverigeeliten. Vi är redo att ta ansvar och hoppas på stöd från alla håll för att förverkliga denna vision och återupprätta lagidrottens forna glans i Ulricehamn.

 

Fredrik Målberg,

Ordförande Ulricehamns IFK

 

Anmälan Lassabollen by Maxi öppen
2023-10-08 09:35
Det två första helgerna i april spelar vi Lassabollen by Maxi!
Nu är anmälan öppen och vi hoppas på ytterligare några härliga uppstartshelger i vår!
I år gör vi lite justeringar i upplägget för de äldre lagen då vi låter alla lag spela två dagar och med "gruppspel" under lördagen och "slutspelsgrupper" under söndagen. Allt för att få så många jämna matcher som möjligt!
 
Nyheter från våra lag
Herr Senior, 04/07 21:41 
Herr Senior, 29/06 16:43 
Herr Senior, 19/06 21:42 
Herr Senior, 25/05 16:41 
 
Huvudsponsor
Samarbeten
Våra evenemang