Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ulricehamns IFK

Historia

UIFK är en mycket ung förening, men med lång erfarenhet. Det var hösten 1992, som arbetet med en sammanslagning av UIF:s fotbollssektion och IFK Ulricehamn tog fart. IFK Ulricehamn hade då drygt 50 år på nacken och UIF var drygt 80 år. Så lite tillspetsat kan vi säga att vi hade drygt 130 års erfarenhet av idrott och föreningsarbete.


Ulricehamns Idrottsförening Kamraterna bildades senare på hösten, 5 okt 1992, samtidigt som UIF och IFK Ulricehamn upphörde med sin fotbollsverksamhet.


Kanske någon undrar över föreningens namn. Varför inte IFK Ulricehamn? Förklaringen är att vid sammanslagningen var namnfrågan het. Vad skulle bli klubbens namn? Genom att välja Ulricehamns IFK, UIFK, blev det tydligare att det var en sammanslagning av UIF och IFK Ulricehamn. Båda parter var nöjda och kan se sitt "eget" klubbnamn i den nya klubben. 


Även föreningens färger, blått och svart, är en följd av sammanslagningen. Svart från UIF, som var gul-svart på den tiden. Blått från IFK som hade den traditionella blåvita dräkten. Visste ni förresten att det finns en kamratförening för alla IFK-klubbar i Sverige. Vi betalar en avgift dit varje år för att få kalla oss IFK. Det är inte heller alla som känner till att kamratföreningarnas första färg inte var blå-vit. Den var faktiskt röd-vit under ett flertal år.

Det finns kanske de som tror att vi sneglat på Inter i Italienska ligan. Och Inter är ju ingen dålig förebild. Men så är det alltså inte. Men visst blev det snyggt?


UIFK är idag den enda fotbollsföreningen i tätorten Ulricehamn och en av de största fotbollsföreningarna i Västra Götaland avseende antal aktiva spelare, ca 600 st spelare och över 100 ledare. Vi samlar barn, ungdomar och vuxna av båda könen och från alla socioekonomiska grupper. Vi tror att vi med hjälp av fotboll som den enande kraften därmed kan bidra till en bättre sammanhållning och ett bättre Ulricehamn, Jämfört med riket i stort så har vi också en ovanligt stor andel tjejer i vår verksamhet. 


Vårt mål med våra representationslag är "Egna spelare kryddat med talanger från bygden". Vi har inga satta mål om sportsliga framgångar utan vårt mål är att spelare från Ulricehamns kommun skall kunna utvecklas på hemmaplan och vi är övertygade att långsiktigt sportsliga framgångar kommer av hårt och systematiskt arbete snarare än snabba fixar och värvningar.  Säsong 2019 bestod både ledarstab och spelartrupp i både dam och herrtruppen till 100% av "Ulricehamnare".

 
Huvudsponsor
Samarbeten
Våra evenemang