Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
Herr Senior

UIFK Herr - Åsarp/Trädets FK 1-2
2022-08-17 11:44

Igår kväll spelade vi mot Åsarp/Trädets FK i ett nytt Derby, den här gången var det kvartsfinal i DM på Lassalyckan.

Vi ville börja med en hög press, men det hade nog killarna glömt av när matchen startade. Istället var det våra motståndare som spelade med hög press och vi hade fullt upp i början. Sakteliga började vi ta oss in i matchen och kom till ett par bra anfall, där vi också borde ha gjort mål. Men deras målvakt visade upp prov på att stå rätt vid våra avslut. Minst tre fina tillfällen till mål, lyckades vi missa, men i den 39:e Minuten kom 1-0 efter en fin hörna ifrån Emil Laposa som Daniel Helin nickade och Ludwig Rydén höll sig framme på returen och tryckte in bollen. Åsarp/Trädet fick ett mål bortdömt då man innan hade kört över Max Hallin. Detta blev alltså halvtidsresultatet, som vanligt en vass första.

Lite snack inför andra

Andra börjar och vi fortsätter att hålla ihop det, men i den 65:e Minuten kommer ett långt inlägg till botre ändan och Oscar Gotting, håller sig framme till 1-1. Det går inte mer än 3 minuter för i den 68:e minuten kommer även 1-2 efter en omställning. Matchen har tyvärr vänt, men försöker forcera och skapar en del bra lägen, men vi fortsätter att träffa målvakten.

Ute ur DM, men nu kan vi lägga fullt fokus på serien och det är väl det viktigaste.

På Lördag tar vi Bussen till Vaggeryd för att möta Waggeryds IK, hoppas att vi utnyttjar våra chanser bättre då.