UIFK Herr - Kronängs IF 3-0
2021-08-15 12:03

Igår eftermiddag spelade vi mot Kronängs IF på Lassalyckan, ett lag som har haft det problematiskt med träningsnärvaro och annat i början av seriespelet. Trots gamla Elfsborgare.

Vi startar upp direkt med ett snabbt passningsspel och låter dom börja löpa i från första början och göra mycket överflyttningar. Jag tror aldrig att vi sett att våra ytterbackar, har slagit så många diagonalpassningar till varandra nåonsin. Tyvärr var kvaliten på inläggen inte av samma art. Vi skapar chanser men får inte till avsluten med någon klinisk effekt, deras målvakt tillåts briljera hela första halvlek. Hassan Kanaan har ett skott i stolpen och det var väl det närmaste vi kom ett mål. Kronäng fick slita ont i 45 minuter och man såg bara att när ska vi sätta bollen. Alltså 0-0 i halvlek och då orkar motståndarna jobba lite extra hela tiden.

Snack i halvlek och en del nya instruktioner.

Vi börjar andra halvek på samma sätt, men av någon anledning börjar Kronäng att få till lite mer anfall och det små osar vid tillfällen. För hur överlägsen du är, så hittar alltid andra laget tillfällen. Så länge det är 0-0, så behövs det ju inte så mycket.

Men i 65:e MInuten sätter Vasiliya Khan en snabb frispark till Kristoffer Johansson och då vet ni vad som händer så 1-0. 2-0 kommer i den 75:e Minuten. Daniel Helin har tagit sig in i Boxen (Där vi vill se honom oftare) Emil Laposa sätter in ett lågt inspel och Daniel sätter upp den i krysset.

Vi byter in folket på bänken och Azad Rakh visar hur man utmanar ett försvar ihop med Ludwig Rydén. Minuten är 90 och "Ludde" sätter 3-0 fint framspelad av Azad.

Arvid Udd spelade 90 minuter som mittback och det gjorde han med den äran, kan ingen tro att det är första året som senior (Matchens Lirare dessutom).

Måns Björling, Max Toftmark och Emil Wallin kom också in och gjorde sina första minuter i A-laget. Det ni visar gör att framtiden ser ljus ut. I vassen vilar även tvillingarna Johansson, mycket att bygga på och föreningens mål med egna spelare, visar på tillförsikt och att vi jobbar rätt.

På onsdag åker vi till Björkängsvallen i Borås för att möta Bergdalens IK, en viktig match då dom har spelat bra också. Det blir tätt med matcher nu.