Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!

Landvetter IS - UIFK Herr 7-2
2020-09-12 09:12
Igår kväll åkte vi buss till Landvetters IP för att möta Landvetter IS, ett lag som hade ambitioner om att vara med i toppen, men har gått lite kräftgång. Tyvärr så blev vi varse om detta!!!

Jag måste säga att den Division 3 serien som vi är med i måste vara en av Sveriges bästa serier, för alla lagen håller en hög nivå, till och med Division 2 klass på lag ett till fyra och även Landvetter visade att dom skulle varit med i toppen om inte skador och annat ställt till för dom.

Vi tar poäng av topplagen men har problem med våra bottenkollegor och givetvis ser vi till att få en straff i den 1:a minuten och underläge med 1-0. 25:e minuten och en hörna som naturligt vis dimper ner hos våra motståndare och en tåpaj till 2-0. 3-0 i den 30:e minuten skulle kunna vara årets mål, efter hörna kommer bollen ut och runt 30-35 meter nyper deras spelare iväg en boll som träffar krysset klockrent och en hastighet som gör att våran målvakt är helt chanslös. Bara att applådera!!!

Det är så här det ser ut i halvlek, skapa mod är den viktigaste ingrediensen, höja spelarna som ändå jobbar på men inte riktigt kommer dit. Vi har lägen men lämnar hela tiden över dom till nästa spelare!!!

Andra halvlek börjar och 4-0 kommer i den 40:e minuten, det känns som att våra motståndare har fler spelare på planen än vad man får vara, för vi hinner inte med och målen avlöser varandra. 60:e minuten en upprullning al a Handboll och vi står med 5-0. 6-0 kommer i den 63:e minuten, snett inåt bakåt och där trycker man dit den. 7-0 i den 72:a minuten skott utifrån. Nu får vi ändå stopp på det här flödet, genom lite förändringar i vårt uppställda spel. 7-1 kommer i den 82:a minuten då Lucas Johansson ser till att ta tillvara på en målvaktstavla och skicka in bollen efter frispark av Hassan Kanaan. Vi byter ju givetvis in lite folk och när Azad Rakh kommer in så stänger han matchen för Landvetter. Dessutom slår han hörnan med sin känsliga högerfot till dagens Debutant Noel Johansson. Han går upp och nickar in 7-2 så att jag tror dom får byta ut den ribban i Landvetter för att kunna använda målet igen. Noel (17 år) har väntat på sin chans nu i två matcher, men vilket inhopp på 10 minuter ungefär, det är sådant man blir lycklig av. Kommer in med pondus, så att det ser ut som han inte gjort annat än spelat i Division 3. Våran höger kant med Noel och Christopher Brorsson, sätter äntligen lite fart på matchen för våran del. Tyvärr lite för sent!!!

Kan bara vara ödmjuk och gratulera Landvetter till en verkligen bra match, vi behöver steppa upp och det kommer vi att gör inför veckan och mötet med Råslätt på bortaplan.

När motståndarna är bra, ska man bara bita i äpplet och ta det vidare till nästa match, fast då är det vi som visar var skåpet ska stå!!!