UIFK Herr - Kronängs IF 5-1
2019-09-21 19:24
Idag på Lassalyckan mötte vi Kronängs IF, ett lag som vi brukar ha svårt emot. Samtidigt som vi visste att vid seger skulle vi vara klara för Division 3. Som etta eller tvåa, skönt att få ha det i egna fötter.

Det märks när vi startar att matchen har betydelse för våra killar, lite statiska och spelar bort en del enkla bollar. Men i den 16:e minuten spelar Adam Svenson, Kristoffer Johansson fri och som skyttekung gör han inget misstag 1-0
Tyvärr släpper vi in Kronängs IF i den 18:e minuten då dom får göra 1-1 och match igen. Är väl inget skön spel i första halvlek, känns som matchen betyder lite för mycket och det är stelt både här och där. 2-1 kommer i den 37:e minuten när Daniel Helin spelar bollen till, ja vem tror ni, jo Kristoffer Johansson som dunkar in den.

Vi snackar ihop oss i halvlek och vill göra en del småjusteringar för att bli tryggare i vårt eget spel.

Men dom första 10 minuterna är det precis tvärtom, Kronäng tar tag i spelet och vi blir långa som lag, men då dyker han upp våran matchvändare. Andreas "Ando" Yousef, med en matchavgörande räddning. Istället för 2-2. Kommer vi in i matchen och Daniel Helin blir brutalt nedsparkad i straffområdet,den 78:e minuten, med straff som utgång. Kristoffer Johansson kliver fram och skickar in den, nu hade vi brutit ned våra motståndares glöd och kunde fortsätta tugga på. 4-1 kommer  iden 86:e minuten då Kristoffer Johansson slår en hörna som Daniel Helin slår in. 5-1 kommer i den 88:e minuten Kristoffer Johansson avslutar dagen med sitt fjärde mål och det är Stjepan Stipuric som serverar passningen.

Med resultaten i andra matcher som gick med oss, betyder detta att denna lördag tar vi klivet upp i Division 3 igen och som seriesegrare. Tror inte föreningen haft ett så lyckat år på länge. Både Dam och Herr avancerar en Division.

Grattis killar och tränare, ni är värda det här mer än något annat.