IK Kongahälla - UIFK Herr 2-1
2018-10-28 18:35
Idag åkte vi iväg med bussen och "Pinnen" som chaufför till Kungälv för en helt avgörande match om spel i Division 3. Vi hade en livlina med att oavgjort skulle räcka, men det var inget som vi utgick ifrån, vi ville mer.

Första halvlek blev en enda lång räcka med målchanser åt båda hållen, men vi kanske hade dom vassaste. Spelade långa stunder en riktigt fin anfallsfotboll och i 27:e minuten får vi en straff. Men deras målvakt lyckas göra sig stor och jag hörde efter matchen att han hade varit i kontakt med Skepplandas målvakt för att höra sig för, om straffar. Smart kille. Vi har dessutom 2 ribbträffar och ett stolpskott. Vi kan tycka att vi skulle ha varit i ledning inför andra halvlek. Precis innan halvtidsvilan i den 45:e minuten åker vi på en omställning och deras bäste spelare gör inget misstag., ser att Pontus är långt ut och lobbar in den snyggt. 1-0 var kanske det sämsta som kunde hända.

Vi känner ändå att vi har mycket i spelet och vill bara köra på, men nu kan Kongahälla spela på resultatet och blir genast mer tillknäppta i sitt försvarsspel och vi hittar ingen riktig nyckel till att dyrka upp detta. 83:e minuten kommer också 2-0 luktade offside, men ingen flagga kom upp tyvärr. Nu finns det inget mer att be för utan full fart framåt 90:e minuten Nickskarvar Adam Svenson bollen till Kristoffer Johansson och det är reducerat till 2-1. Men tyvärr är det också detta som blir slutresultatet.

Fortsatt spel i Division 4, men det kanske bara är bra, för nu kan vi bygga lite extra inför nästa säsong, våra unga killar har dessutom fått uppleva ett kval med allt vad det innebär.

Tack killar, åk nu iväg på eran avslutningsresa och ha riktigt skoj, för det är ni mer än värda!!!

Tack tränare, för ett fantastiskt lärorikt år och ser redan fram emot nästa säsong. Även om vi går i ide nu ett tag.

Tack alla underbar supporters som har stöttat oss hela året, ni är guld värda!!!