Guldhedens IK - UIFK Herr 2-2
2018-10-13 19:04
Idag var vi iväg till Guldheden Södra 1:s Konstgräsplan (Heltäckningsmatta är nog mer ordet). Men tacksamma för att det blev Konstgräs är man ju alltid och Elie Sader åkte i förväg för att rekognoscera planer och omklädningsrum. På grund av detta så missade han Pastasalladen och "Wiges" kaffe och Mazarin. Men vad gör man inte för klubben, tack Elie!!!

Vi hade Owe Boehm som Busschaufför och då kan det inte misslyckas, men som vanligt får man lite sight seeing, när man kör efter GPS:en. Killarna måste ju få uppleva lite utanför fotbollen också, en fantastisk oktoberdag med sol och över 20 grader. Kan det vara bättre att spela kval till Division 3 under sådana förhållanden!!!

Vi har i rapporter hört att Guldhedens IK spelar någon typ av "Rock´Roll fotboll" och i det budskapet förstått att man kör på i alla lägen och den första kvarten har vi fullt upp och i den 5:e minuten kommer 1-0 efter inlägg och nick i mål. Ytterligare farliga lägen skapas, men med både tur och skicklighet lyckas vi hålla bollen borta ifrån besök i vårt mål. Efter en kvart börjar vi äta oss in i matchen och tar över mer och mer, skapar tryck men kommer bara till halvlägen. Men vi ser att Guldheden börjar knäa och får svårare med sitt presspel. 1-0 i paus men med en god känsla går vi ut för vila.

Vi fortsätter trumma på i andra och i den 66:e minuten kommer kvitteringsmålet till 1-1, det är Stjepan Stipuric som blir frispelad på sin kant och snyggt spelar in bollen till en helt fri Sehand "Sakho" Azedin. Sakho sätter den och nu börjar det kännas bra. 1-2 kommer i den
69:e minuten när Emil Laposa hittar en passning till Simon Håkansson, som dunkar in den med hjälp av bortre stolpen. 20 minuter kvar och det känns som att vi har matchen, men av någon anledning bjuder vi in våra motståndare igen. En hörna i den 80:e minuten och med lite hjälp lyckas Guldheden kvittera till
2-2. Detta blir också slutresultatet i en svängig match, med en oklar matchbild för båda lagen. Det fanns spelare där dom inte skulle finnas och så vidare.

Men oavgjort på bortaplan är en bra början eftersom även våra kvalmotståndare spelade 2-2. Så alla lagen har en poäng och det kommer att bli en härlig serie. Nästa gång är det vi som har hemmamatch på Lassalyckan, nästa lördag 15.00. Vill vi se den fantastiska publiken som idag befann sig i Göteborg för att stötta oss och helst en hel del till.

Vi bara älskar den här situationen som vi är i, så ge oss ert stöd!!!