Hestrafors IF U - UIFK Herr U 1-4
2017-06-13 23:00

Ikväll var vi på Bollevi i Hestrafors för att möta deras U-lag med vårt eget. Som vanligt lite nya spelare och en del nya positioner för vissa. Det är härligt med vilken inställning man går ut till match med, trots att vi ledare förändrar positionerna för er.

Men då varje spelare vill dra sitt strå till stacken, för att hjälpa laget, då kommer man långt. Vi startar med att försöka få igång vårt passningsspel med ett högt bolltempo, det är oftast svårare på naturgräset och idag var inget undantag. Men vi vill spela boll och killarna gör sitt bästa för att bidra med just denna detalj. (Positivt från våra motståndares ledare, som tyckte att ni spelade väldigt bra). Vi håller bollen bra inom laget och får våra motståndare att springa, men efter en stund får vi för oss att börja slå lite längre bollar och det tackar man för i motståndarlaget, som fick det lite lugnare en stund. I den 30:e minuten drar Sehand "Sakho" Azedin iväg en långboll som ser ut att vara plockpotatis för deras målvakt, men då han fumlar är Adam Svenson med på noterna och slår bollen i öppet mål, 0-1. Gäller att göra löpningarna hela vägen, det lönar sig! 0-2 kommer i den 40:e minuten, då Hjörvar Sigurgeirsson, dribblar målvakt men bollen räddas på mållinjen, Hjörvar fullföljer och får även fatt i returen och nu är det inga problem med att få den i mål. 1-2 kommer i den 42:a minuten, då vi ligger snett i markeringarna. Detta var också halvtidsresultatet.

Som vanligt diskussion spelare - ledare, för att konkret ta fram godbitar ur första halvlek eller något som vi behöver ändra på.

Andra halvlek startar och nu tänker vi inte ge bort någonting, två bra anfall direkt som borde resulterat, men vi fick vänta ända till matchminut 49 innan 1-3 målet kom. Det är Stjepan Stipuric som får iväg ett bra skott utan chans för målvakten. Caesar Hjertén var mannen som stod för passniningen. 1-4 i den 68:e minuten och äntligen fick Adam Svenson nicka in ett mål (fler bra försök idag). Det var Caesar Hjertén och Alfred Selin som stod för förarbetet. Vi fortsatte föra matchen till minut 90, men inga fler mål, trots bra tillfällen.

Det är härligt att få vara med som ledare i det här laget som ger så mycket tillbaks, då vi även får möjligheten att se våra juniorer spela och komma in i seniormiljön.

Tack killar för en ny fin uppvisning och tack ni föräldrar som åker med och ser våra matcher. Värdefullt för både oss ledare och era spelare.