Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
Ulricehamns IFK
Herr Senior

Kinna IF - UIFK Herr 3-5
2017-04-25 23:59
Ikväll var vi i Skene för Match mot Kinna IF på Kunskapens Hus Konstgräs. Det var 16-dels Final i DM.

Vi möter ett väl spelande Kinna IF och vet efter en tidigare träningsmatch att man vill sätta hög press. Så här hade vi lite att fundera över. Matchen börjar och vi tar tag i taktpinnen direkt, med ett bra presspel och fina passningar, men mitt i detta och redan i den 6:e minuten går vi bort oss och Kinna IF är snabba till att utnyttja detta 1-0. Men vi fortsätter att hålla vårt spel uppe väldigt bra och i den 12:e minuten sätter "Cirkus" Adam Ismail igång ett eget genombrott med en hel del fina finter och motståndarna blir tvungna att fälla Adam för att få ett stopp. Straff blir resultatet av detta och Mauro Santos Widenby sätter bollen säkert i mål och 1-1. Vi börjar bli lite bekväma och bjuder på det sättet in Kinna i matchen igen. Men 1-1 blir halvtidsresultatet.

Som vanligt livlig diskussion i halvlek med spelarna, vi är i stort nöjda med första, men vill göra en del småjusteringar.

Andra halvlek börjar och vi sätter direkt in ett högre tempo i vårt passningsspel och våra motståndare har fullt upp. Adam Ismail är vaken och bryter ett uppspel, tar bollen och rullar säkert in 1-2 i bortre burgaveln, detta är i minut 57. I den 63:e minuten är vi snälla nog att bjuda tillbaks på ett dåligt uppspel och en snabb omställning förvaltas till 2-2. Vi hinner knappt inse att det är sant innan nästa mål till 3-2 rullar in i 67:e minuten. Men en snabb kvittering till 3-3 i den 69:e minuten genom Caesar Hjertén. Nu ger vi inte bort mer, 3-4 kommer i den 74:e minuten genom Christopher Brorsson, snyggt framspelad av Hjörvar Sigurgeirsson. I 87:e minuten stänger vi matchen helt med ett 3-5 mål av Caesar Hjertén, efter en stolpnick av Christopher Brorsson.

Tack killar för en riktigt fin insats idag och det var extra roligt att få se vår A-lags Debuterande Målvakt Dennis Hansson (ifrån Juniorlaget). Han visade på en pondus och ett stort målvaktsspel, matchen igenom. Ska bli kul att följa dig fram igenom.

Denna seger tar oss till 8-dels Final och motståndare där blir Dalstorps IF på Lassalyckan. Nu ska vi bara hitta ett datum som passar båda lagen, det ser inte helt enkelt ut