Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ulricehamns IFK
Dam U2 - 2014

UIFK Damjuniorlag 2 - Bergdalens IK 5-0
2015-09-18 22:29

Innan matchen ikväll visste vi att vi var klara seriesegrare, och både jag och Magnus kände att det här kommer att bli en match som vi kanske kan ha svårt för att motivera våra tjejer. Men som vanligt bevisade ni motsatsen tjejer, genom att spela den bästa fotbollen som vi har sett under säsongen. Alla och då menar vi verkligen alla visade prov på hur bra vi verkligen är, när man ser spelet ikväll, då tror jag ingen funderar över varför det här laget vann serien.

 

Vi sätter fart direkt och ger inte Bergdalen någon möjlighet, 1-0 kommer i den 5:e minuten genom Maja Udd som blir serverad på silverfat i djupet av Najwa "Nadde" Kreit. Linna Nygren sätter 2-0 i den 21:a minuten, det är Maja Udd som står för framspelningen. 3-0 kommer i den 30:e minuten Maja Udd som sätter den i mål, efter ett fint växelspel med Therese Jerlbo.

 

Känner i halvlek att vi inte har något direkt att diskutera, spelar en lysande fotboll i första halvlek och ger inte våra gäster mycket till möjlighet att spela sitt fina spel. Försvarsspelet idag var rent ut sagt lysande. Om ni undrar så fråga Johanna Todorovic i målet.

 

Andra halvlek och vi väntar oss att Bergdalen ska växla upp, men vi har som Susanne Pettersson säger, bestämt oss. Den här matchen är våran ifrån början till slut. 4-0 kommer i den 47:e minuten Maja Udd snyggt framspelad av Ellen Thor. 5-0 kommer i den 51:a minuten, då Najwa Kreit läser sönder ett uppspel och snor bollen, för att sätta den utom räckvidd för målvakten.

 

När vi ledare annade "Ugglor i mossen" om att den här matchen kommer att bli svår, då vi redan vunnit serien och ska gå ut för en match mot ett riktigt bra motstånd. Då visar ni upp varför vi vann serien i årets bästa match. Så många som gör sin, del i det här laget och man förstår framgångarna, för den här gruppen.

 

Man ser ett helt underbart försvarsspel ikväll med Ellen Thor (-91), som en av dom ledande. Man ser Tilde Svensson, visa sin rätta sida och pondus, Wilma Johansson har sällan en dålig lägsta nivå. Är närmare Hysén klass oftast. Julia Josefsson och Hanna Schoultz delade på backplatsen till höger och jag skulle som tränare vara avundsjuk om jag mötte det här försvaret. Så kloka och så mycket timing, i det ni gör.

 

Ett mittfält, med en deffensiv Lisa Wistberg (vad underbart fin du sköter detta). Höger Lina Nygren, mittar Jenny Olsson och Najwa Kreit (-91), Vänster Therese Jerlbo, det mittfältet med dom lösningarna och den energin är det inte många som slår och det visade dom ikväll igen. På topp Maja Udd, mer behöver inte sägas.

 

Den matchen som spelades ikväll skulle jag vilja haft inspelad, för jag tror inte vi kan prestera mycket bättre än det här i varje lagdel. Jonas, Bergdalens ledare tackade för lektionen.

 

Hoppas att Pizzan satt som en smäck, efter en underbart bra genomförd match.

 

Magnus, Mårten, Nordan och Patrik


Nyhetsarkiv
Tölö IF - UIFK F00 4-12015-07-14 16:11
Gothia Cup 20152015-06-30 19:23
UIFK F16 - Skara FC 8-22015-05-24 20:55
Domaruppdrag 20152015-04-19 14:23
 
Huvudsponsor
Samarbeten
Våra evenemang