Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
Ulricehamns IFK
Herr Senior

UIFK Herr - Skepplanda BTK 2-0
2021-09-05 09:09

Igår Lördag mötte vi Skepplanda BTK på Lassalyckans Konstgräs, ett lag som är med i toppstriden och som vi vet alltid är svårslagna då dom jobbar 90 minuter oavsett resultat.

Så jag blev lite förvånad över hur vi kunde gå ut och äga matchen hela tiden, men det är ju alltid skönt för en gammal man. När man kan sitta och bara njuta på bänken.

Skepplanda spelade högt med sin backlinje, vilket skulle kunna göra att vi fick utdelning på vårt djupledsspel, vi har som mantra att spela matchen, hitta svagheterna och spela därifrån. Alla spelare är inte vakna nog för att göra detta, jag ljuger nog inte om vi gick på 10-15 offsidefällor i första halvlek. Linjedomaren på den sidan, behövde nog hjälp med att dricka kaffe i halvlek.

Vi gör 1-0 i den 29:e minuten då Daniel Helin samlar upp en hörna ifrån Ludwig Rydén och smäller in den i högra krysset. Vi borde gjort ett par mål till i första för att stänga matchen. Men 1-0 är det i halvtid.

Snack och försök till förändringar!!

Andra halvlek startar och vi fortsätter att driva matchen 2-0 kommer i den 51:a minuten då Stjepan Stipuric drar på ett skott som blir till en retur och Kristoffer Johansson är där och bröstar in 2-0. Som även blir slutresultatet.

Vi borde kanske ha gjort en 3-4 mål utöver detta, men det gäller att fokusera när chanserna dyker upp. 3 Poäng är ju ändå det viktigaste och det tar vi med oss, när vi ska åka till Gällstad på lördagen som kommer och spela en riktigt härlig Derbymatch.