Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till UIFK Dam!
UIFK Dam 2019. Seriesegrare Div 2! Kvalsegrare till Div 3!

Magnus Udd (Huvudansvarig Tränare) 070-383 70 71

Thomas Wester (Tränare) 070-85 27 33

Frank Jacobsson (U-lagsansvarig, Tränare) 070-6652684

Krister Karlsson (Tränare) 070-52 77 193UIFK-Onsala BK 5-0
2020-06-27 13:31
Denna historiska premiärkväll i div 1, den högsta serietillhörigheten UIFK har haft var fantastisk på många sätt. Dramatik innan match, väldigt varmt, pandemitider bara för att nämna några saker.

Vad gäller truppen till dagens match så visar det på vilken förmån det är att få ha en så bred och jämn spelartrupp, där vi i princip byter ut halva startelvan. Jämfört med den "teoretiska startelvan" pga div skador och sjukdomar. Det var mycket spänning i luften innan avspark men UIFK lyckades göra om denna spänning till en styrkedemonstration i hur man bäst utnyttjar sina resurser.

Fantastiskt roligt och se hur beslutsamheten och taktiken bara "kuggade" ihop, det är då fotboll är som roligast. UIFK hade denna dag idag, sedan som vanligt får man ta 1 match i taget men njuta av denna historiska seger skall vi absolut göra.

Vad gäller Pandemitider så är teknikutvecklingen ganska stor just nu, då vi hade 3 st kameror på plats för att föreviga matchen, så läktaren är fylld med kamerastativ istället för människor, så det är inte många snedsteg man kan ta innan det finns förevigat.. Vi hade ca 200 st som streamade på Solidsport vilket är en bra siffra, hoppas vi kan behålla denna även när det kostar en slant, då vi behöver få lite inkomster.. efter som det var så varmt så fick vi även kyla vår kameradator med kylklampar då även den fick kämpa på i värmen men den fungerade hela sändningstiden.

Som sagt en fantastisk kväll där UIFK återigen inte gav motståndaren någon chans att spela sitt spel utan jag tycker vi dominerar från första spark. Onsala hade några fasta situationer som man kanske kan säga var någon målchans men annars var det UIFK för hela slanten.. Speciellt roligt att det är flera spelare som kliver fram på "ovana" positioner och gör det med sådan självsäkerhet och pondus, det skall vi ta med till nästa match tycker jag.

//P

UIFK-Mariedal 0-4
2020-06-25 18:13
Så var det dags för det vi väntat på under hela våren, nämligen seriepremiären i div 3. Det var en fantastisk sommarkväll, kanske något varm för fotboll, publiken var inte på plats, även om det tillslut blev väldigt många "körande föräldrar" som inte förstod att det faktiskt var seniorfotboll.. som skulle bänka sig på läktaren..

Tyvärr var vi tagna av antingen stunden eller att det var varmt.. Vi börjar matchen väldigt passivt och utan någon större spelide tycker jag. Gästerna börjar direkt och sätta press. Något som vi aldrig lyckades att ta oss ur egentligen under hela matchen.  Under de perioder vi lyckades att jämna ut spelet så fick vi igång vårt djupledsspel och det är ju så chanser skapas..(enkelt för en gubbe/expert på läktaren att konstatera, för på läktaren kan och vet man alltid bäst.:)).

Det positiva i matchen är att vi även i år har ett högt bollinnehav, grundspelet kommer att komma och då tror jag även resultaten kommer att gå UIFKs väg.
Vi har också många nya i vår startelva som nu för första gången känner på div 3 nivån och det är en ganska stor skillnad mot div 4 spel och när man vant sig vid det tempot så kommer vi att kunna spela ut lite bättre. Jag tror redan mot FBS så kommer matchbilden att se helt annorlunda ut, så då kommer första seriesegern.

//P

Inför Div 3 premiären mot Mariedals IK
2020-06-22 19:34
Glädjande kommer vi att sända denna match på webben.
Denna länk är det som gäller: https://solidsport.com
Klicka på livesändningar och leta upp UIFK-Mariedals IK

Soffbiljett säljer vi för 40 kr/st eller valfritt belopp, 
Swisha gärna till 123 087 05 01

//Patric Olsson 
 
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel