Välkommen till UIFK Dam!
UIFK Dam 2017 - Foto Emma Ekstrand, Ekstrand Media

Magnus Udd (Huvudansvarig Tränare) 070-383 70 71

Henrik Nordlund (Tränare) 070-699 73 22

Göran Johansson (Tränare) 070-560 05 62

Frank Jacobsson (U-lagsansvarig, Tränare) 070-6652684
13-1 mot Kronängs IF i DM gruppspelet
2018-03-18 21:25
Kaxigt meddelade HC, Magnus Udd till domaren att någon uppställning med straffläggare inte behövdes. Vi kan konstatera att han fick rätt. UIFK ägde spelet från första minuten till sista, detta på en plan som inte ens var skottad till full storlek, det är ganska dåligt att sköta en plan på det sättet tycker jag!

Första 10 minuterna tar som sagt UIFK tag i spelet, Clara börjar matchen med flera djupledslöpningar som sätter Kronäng under hård press. 1-0 kommer i den 13 minuten på straff då jag tror Selma blir nedriven i straffområdet. Maja sätter bollen säkert. 2-0 kommer direkt i 14 minuten och är designat Ebba.

Vår målvakt som idag var Ida Lindgren gjorde en mycket bra debut i senior sammanhang. Våra djupledslöpningar gav utdelning och Ebba satte 3-0 i den 21 minuten. 4-0 kommer efter ett bra skott från Alva som satte skottet ribba in. 5-0 var en delikatess då Ebba slår en genomskärare till Maja som sätter bollen i mål. 5-0 är halvtidsresultatet.

 6-0 är också ett resultat av bra spel då Maja håller inne passet till rätt sekund och Malin får det och sätter bollen säkert i mål. Kronäng gör sedan på en tilltrasslad situation 6-1. 7-1 sätter vi i den 53 minuten då det är en hörnvariant som Clara och Maja får till på ett bra sätt. 8-1 i den 57 minuten är återigen ett snabbt anfall då Ebba frispelar Maja. 9-1 i den 62 minuten av Maja. 10-1 är det Tuva som sätter en bra passning till Maja och hon gör inget misstag. 11-1 i 71 minuten så är det Anna som sätter ett fantastiskt pass till Ebba. 12-1 blir en kopia av 10-1 då det återigen är Tuva som frispelar Maja. 13-1 är en fin löpning från Lina N som passar snett inåt bakat till Ebba som inte gör något misstag i den 81 minuten utan fastställer resultatet.

Dagens spel värmde trots det kylslagna vädret och det ser fortsatt bra ut inför årets säsong.


UIFKs fortsatta spel i DM blir nu troligtvis den 4 april då Vänersborgs FF är motståndaren, troligtvis hemma på Lassalyckan.   

Skrivet av Patric Olsson
UIFK Dam - IFK Öxnevalla 7-0
2018-03-11 09:23
Igår Lördag spelade UIFK Dam sin första tävlingsmatch för året och man ställdes mot IFK Öxnevalla på Lassalyckan. Det var DM som drog igång.

Det var en fröjd att se hur tjejerna spelade boll, mycket bollinnehav och IFK Öxnevalla fick vara glada de få stunder som man fick låna bollen. 

1-0 kommer i den 9:e minuten då Ebba Fritzson håller sig framme på ett fint inspel av Clara Udd. 13:e minuten och 2-0, den här gången är det Clara Udd som gör målet, efter en vacker passning av Malin Gollwitzer. I den 23:e minuten lyckas Ebba Fritzson ur död vinkel med hjälp av ribban att få bollen till en helt fristående Jenny Olsson, som inte gör något misstag utan 3-0. 4-0 kommer i halvlekens sista minut då Malin Gollwitzer sätter en frispark direkt i mål.

Andra halvlek börjar direkt med 5-0 av Clara Udd som blir fint framspelad av Ebba Fritzson. Jenny Olsson gör 6-0 i den 62:a minuten då hon sätter en lobb ifrån kanten. 7-0 gör Najwa Kreit efter en målvaktsretur. Detta blev också slutresultatet.

Som sagt, det var väldigt skoj att se hur tjejerna spelar boll och det var många väldigt vackra kombinationer, som kunde ha resulterat i fler mål.

Snyggt lirat, tjejer!!!

Dan
Är gräset grönare i Dalstorp?
2018-03-03 20:31
Nu går försäsongen in i "högsäsong" tyvärr var av någon anledning Lassalyckan avstängd. Matchen fick flyttas till Dalshov i Dalstorp, här var planen i mycket gott skick..

Dagens match var mot Tvärred/Vegby, tyvärr hade dom med Elin Thuresson som gjorde TV alla mål, på ett mycket imponerande sätt. Så resultatet blev
2-5 så det är inget att säga om..
Jag tycker kanske att vi blev lite hårt straffade resultatmässigt, för matchbilden var en annan.

Matchen gick i ett bra tempo med bra passningspel och vi skapade väl så bra chanser som våra motståndare. Backlinjen där vi för dagen hade Linax2, Ellen, Anna, Vanessa och Sara spelar och löser många situationer på ett bra sätt, Mittfält med Clara, Malin, Nadjwa, Jenny och Maja har också en god potential och spelar bra. Anfall med Evelina och Ebba spelar en snabb anfallsfotboll med många kombinationer. Målvakt för dagen var Lisa R som gjorde en mycket bra insats.

Summerar vi, så var det en bra träningsmatch som jag tror gav oss mycket inte minst tempot i spelet samt att testa olika positioner på planen.

Skrivet av Patric Olsson
Seger mot Södra Ving/Timmele med 10-1
2018-02-22 08:28

Igår kväll spelade vi vår andra träningsmatch för året då vi mötte Södra Ving/Timmele på Lassalyckan. Segersiffrorna hamnade till slut på 10-1. Vi gör en väldigt bra match för att vara så här tidigt på säsongen. Även kul och se att vi ligger långt framme när det gäller fotbollsfysen. Vi är löpvilliga och vinner mycket boll över hela banan. Plus ett snabbt och fartfyllt anfallsspel som ger oss många målchanser. Bra jobbat.

Målskuttar: Ebba Fritzon 3 Maja Udd 3, Selma Brorsson 2, Evelina Gustavsson 1 och Tyra Brorsson.


UIFK Dam i Dalsjöfors Cupen i Futsal
2018-01-15 17:18

Igår var det dags för en ny Futsal cup och denna gång i Dalsjöfors Damcup.


I vår första match stod IFK Fjärås för motståndet. Det blev en typisk ”första match” där det inte blev någon riktig struktur i spelet.

Lite hafsigt och stressat men vi skapade ändå några chanser för att ta ledningen. Men istället tar Fjärås ledningen och vinner matchen med 1-0. Kändes lite snöpligt!

 

I andra matchen möter vi Taberg och vi får ordning på spelet. Lugnt och metodiskt bygger vi upp anfallen.

Selma Brorson driver upp bollen och till slut vinner en duell med målvakten som ger oss 1-0 och en seger. Starkt gjort!

 

En seger i avslutningsmatchen mot Tvååker skulle ta oss vidare till Kvartsfinal. Men Tvååker var lite för bra för oss idag och vi förlorar med 2-0. Tvååker blev även slutsegrare i hela Cupen


Till sist, Ett stort tack till Linnea Hellström som ställer upp som målvakt i båda turneringarna i helgen. Och dessutom gör det riktigt bra!


Magnus

 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper