Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till UIFK Dam!
UIFK Dam 2018 - Foto Emma Ekstrand, Ekstrand Media

Magnus Udd (Huvudansvarig Tränare) 070-383 70 71

Henrik Nordlund (Tränare) 070-699 73 22

Thomas Wester (Tränare) 070-85 27 33

Frank Jacobsson (U-lagsansvarig, Tränare) 070-6652684

Krister Karlsson (Tränare) 070-52 77 193Seger på Slottsvallen
2019-05-16 21:46

Med den stigande värmen steg också vår lägsta nivå.
2019-05-16 21:06
Man får nypa sig i armen och fundera på om det stämmer, våra lag i div 2 och 4 har på 2 dagar gjort 18-1 det tyder på en offensiv fotboll. Div 2 Uifk-Våmb 10-0 
Div 4 Södra Ving/Timmele 8-1. Det som gör det extra roligt och se är att vi är 11 st målskyttar, så vår spelartrupp är verkligen fantastisk och tycks ha gjort försäsongsträningen på bästa sätt.

Gårdagens div 2 match mot Våmb blev tillslut en väldigt enkel resa. Motståndaren började bra och stod emot vårt spel till en början och försökte störa oss högt upp men ganska snart tog nog deras ork slut och vi kunde fortsätta spela vårt egna vinnande spel och i den 24 spelminuten öppnar Elin T upp målskyttet med att sätta 1-0 sedan går det fort och i den 26 minuten kommer 2-0 genom Clara, 31 minuten 3-0 genom Elin T, 32 minuten 4-0 genom Lova S, 36 minuten 5-0 genom Clara, 38 minuten 6-0 genom Elin T och i den 41 spelminuten 7-0 genom Maja U. 7-0 var halvtidsresultatet. I halvleken fick vi se ett hattrick så grattis Elin till detta

Sedan ganska tidigt i andra halvlek gör vi 3 st byten Emma N, Nadde K, Lina E kommer in. 3 byten på så kort  tid brukar kunna ge en annan matchbild men så icke idag utan vi trummar på och ger inte motståndaren någon möjlighet att egentligen skapa något på hela matchen, någon chans hade dom på några kontringar men det resulterade inte till något. 65 spelminuten sätter Lina E 8-0. 9-0 kommer iden 74 av Maja så avslutar Maja med 10-0 i den 75 minuten. Får även säga grattis till dig Maja också ett hattrick även om det är i olika halvlekar och en längre tidshorisont...

En bra insats som vi ägde från första stund men nu är det snart dags att börja ladda inför DM-matchen och då bör det bli ett betydligt tuffare motstånd, men jag tror att med vår ödmjukhet och stabila grundspel är mogna att ta oss an denna uppgift, skall bli väldigt spännande och se.

Dagens div 4 match var en match där vi var tillbaka i vårt grundspel, då senaste matchen inte riktigt blev vad vi hade tänkt, det var ett rakare och mer målinriktat spel vilket gav väldigt god utdelning. Enligt säkra källor hade nu respekten för underlaget släppt betydligt och vi gjorde en väldigt bra match och gav inte Södra Ving/Timmele någon större chans. Ellen K öppnar upp och sätter 1-0, sedan blir det några intensiva minuter då först Elsa W ökar på till 2-0 men sedan reducerar SV/T 1-2. Men Nadde inser läget och i den 35 minuten sätter hon 3-1 och Honey gör sedan 4-1 i 40 minuten innan Nadde återigen sätter bollen i mål 5-1 som också blir halvtidsresultatet.

1-6 gör sedan Julia J på straff i andra halvlek, 1-7 sätter sedan Elsa W efter en fint slagen hörna och sedan avslutar Hilda med 8-1 till UIFK..

Som sagt helt fantastiskt resultat och som jag redan sagt så har vi i dessa 2 matcher verkligen sprungit ned motståndet. Men som vanligt så njuter vi idag och så laddar vi upp inför nästa veckas matcher, så får vi se vad som händer. Men tack så mycket för den fina underhållningen under dessa 2 matcher!

//P
En trevlig eftermiddag i UIFKs färger
2019-05-12 20:10
Div 2 Vinninga-UIFK 0-6, div 4 UIFK-Byttorp/Kabel Åttio 1-1

Vilken styrka vi visar upp idag när vi samtidigt har 2 st lag i spel. Det gäller både att ha spelare och även ledare för att genomföra alla aktiviteter. Idag visade vi att vi har en fantastisk förening som inte minst våra gäster från Borås var mycket imponerade av. Det som laget från Borås noterade var mängden ledare som var på plats och tog hand om allt och alla på ett bra sätt, det är roligt att höra.. 

Till dagens match på Skaraslätten, det var en match som vi enligt säkra källor tog tag i omgående dock utan att lyckas skapa så många klara chanser utan efter ett tag i första halvlek börjar det att infinna sig en känsla av att det håller på att gå "troll" i denna match. UIFK har flera chanser utan att det resulterar.
Bland annat har vi ett stolpskott i slutet på första halvlek, men halvtidsresultatet är 0-0. 
I andra halvlek händer det så sedan att den beryktade "ketchupeffekten" slår till. 
Ganska direkt i denna halvlek öppnar Maja upp målskyttet och sätter 1-0 sedan går det inte långtid innan Ebba sätter 2-0 och även 3-0 innan Maja kontrar med 4-0. Sedan sticker Elin T emellan och sätter 5-0 innan Ebba rundar av med 6-0.
Så i andra halvlek finns bara ett lag och det är UIFK... Jag hoppas nu att denna vinst ger oss styrka i vårt spel att även kunna spela ut och "nöta" ut motståndaren på vilket underlag som helst, så nu tror jag vårt självförtroende har fått sig en boost helt enkelt..

Dagens andra match blev en tillställning som jag tycker UIFK förde i långa stunder och hade mycket bollinnehav. Dock fick vi inte spelet dit vi ville utan lyckades inte riktigt skapa ett bra tryck mot motståndarna. B/KÅ var ganska duktiga på att störa oss just när vi skulle komma till avslut. I den 15 spelminuten får så B/KÅ en snabb omställning och tyvärr är vi inte riktigt på tå utan istället blir det 0-1 till gästerna, detta blir också halvtidsresultatet.

I halvlek snackar laget ihop sig och går ut till andra halvlek och fortsätter att kriga på ungefär som i första halvlek, vi skapar en hel del chanser och har något ribbskott samt några avslut som går strax utanför mål, men så i den 79 matchminuten får Alma L chansen och sätter mycket snyggt 1-1, vilket jag tycker var mycket rättvist då vi fortsatt ägt det mesta av spelet.

Summerar vi matchen på Lassalyckan så tycker jag att vi idag inte fick ihop laget lika kompakt som vi spelat i de tidigare matcherna, det blev lite långa avstånd mellan lagdelarna helt enkelt. Men tack vare att vi aldrig ger upp så krigar vi till oss ett oavgjort resultat som vi får vara nöjda med idag..

Nu går vi in i en period med många matcher för alla våra lag så det skall bli härligt, nästa hemmamatch mot Våmb på onsdag den 15 maj, spännande..

//P    


 
UIFK-Mariestads BoIS FF 4-0
2019-05-04 17:08
Idag var det dags för en tidig seriefinal då Mariestad var obesegrade i årets serie. Tyvärr hade man återigen drabbats av div frånfälle i sin trupp vilket gjorde att man bara kom till spel med 1 avbytare. Jag undrade ett tag varför man inte gillar att åka till Ulricehamn och Lassalyckan, tänker på DM-matchen tidigare i år.. Men nu har jag fått en viss förståelse för att möta UIFK på hemmaplan är ingen lätt uppgift för något lag i serien tror jag. Som vanligt spelar vi med en bra dynamik mellan lagdelarna och ger inte motståndaren mycket ytor att bygga sitt spel på.

Första halvlek tar vi omgående tag i matchen och trycker succesivt tillbaka motståndaren. I den 19 spelminuten gör Maja 1-0, sedan kommer 2-0 i den 24 minuten då syrran Clara inte ville vara sämre..3-0 gör sedan Ebba  vilket också blir halvtidsresultatet. 

Andra halvlek så gör vi 4-0 i 50 minuten då Maja återigen håller sig framme och petar in bollen. Sedan gör vi också några byten då Nadde kommer in istället för Lina E och Lina N kommer in istället för Clara och sedan kommer Honey in istället för Emma N. Sedan byter vi Lova och Clara kommer in igen. Det som är intressant tycker jag är att trots att vi rullar runt på många spelare så fortsätter vi att behålla initiativet.. 4-0 blir slutresultat.

Nu är det bara att fortsätta och njuta av det goda resultat för  nästa vecka är det en ny match och då måste vi vara ödmjuka och koncentrera oss på denna uppgift som blir en spännande match mot Vinninga.

//PatricSödra Härene-UIFK 3-3
2019-05-04 16:51
Enligt säkra källor så blev denna div 4 match en svängig och mycket spännande tillställning då båda lagen hade många målchanser och stundtals ett bra spel.
Matchen gick på en bra naturgräsplan, vi lyckades med vårt grundspel under långa stunder. Ibland gick vi bort oss då Södra Härene spelade ett "klassiskt" Skaraborgsspel, dvs slå långbollar och jaga i anfallet.

Elsa W öppnar upp målskyttet med 1-0, sedan dröjer det till den 75 spel minuten då det blir 1-1. I den 78 minuten gör Elsa 2-1. Sedan gör Elin E 3-1 i den 78 minuten. 
Tyvärr gäller den gamla devisen att man spelar tills domaren blåser av matchen...Vi lyckas inte stänga matchen utan SH gör både 3-2 och slutligen 3-3. Detta resultat kändes lite snöpligt då vi hade fler chanser och bättre spel än motståndaren. 

Nu har vi nästa match på söndag den 12 maj hemma på Lassalyckan och då tror jag att vi har stora möjligheter att göra en god prestation så det är bara att fortsätta på den inslagna vägen med den goda lagandan och att vi alltid har en tanke i vårt spel.

//P 

 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper