Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till UIFK Dam!
UIFK Dam 2018 - Foto Emma Ekstrand, Ekstrand Media

Magnus Udd (Huvudansvarig Tränare) 070-383 70 71

Henrik Nordlund (Tränare) 070-699 73 22

Thomas Wester (Tränare) 070-85 27 33

Frank Jacobsson (U-lagsansvarig, Tränare) 070-6652684

Krister Karlsson (Tränare) 070-52 77 193UIFK seriesegrare i div 2 norra 2019
2019-09-15 21:31
En fantastisk säsong som redan nu krönts med en serieseger
Härligt med glada miner och tillsynes mycket nöjda tränare. Då Mariestad oväntat förlorade idag så var UIFK redan seriesegrare med 3 matcher kvar att spela. 
UIFK-Hemsjö 2-4
2019-09-15 09:57
Gårdagen var en perfekt dag för fotboll med lagom värme i luften, ca 60 personer i publiken. En lyckad loppis på förmiddagen och så skulle allt toppas med en toppmatch i div 4..Det började redan med att domaren var försenad vilket gjorde att vi fick börja något senare än utsatt tid. Kanske var det detta som gjorde att vi tappade lite focus på eftermiddagens uppgift.

1:a halvlek började vi bra och förlade ganska omgående spelet till Hemsjös planhalva. Vi hade några farliga chanser dock utan att få in bollen, men det kändes ändå som vi hade bra koll på matchen. Sedan gör Hemsjö 1-0,2-0 och 3-0 innan halvleken är slut. Jag tror att vi blir nästan lite chockade av denna utdelning då det kanske inte helt speglade matchbilden. Hemsjö förvaltade dock sina chanser på bästa sätt då jag tror det var nästan 100% utdelning.

Känslan inför 2:a halvlek var att vi skulle vända på detta, i den 57 minuten får vi en hörna som Tilde S förvaltar och skickar in bollen 1-3, det känns som vi är lite på gång, i den 69 minuten får Selma B chansen och skickar in 2-3. Sedan blir det tyvärr lite strul i vårt försvarsarbete och Hemsjö får ett farligt frisparksläge, och eftersom dom har dagen så gör dom 4-2. Detta blir slutresultat.

Summerar vi så är det en väldigt nyttig match för oss då vi nog påverkades mer än vad vi insåg. Nämligen att Hemsjös taktik fungerade till 100%, vi föll in i deras spel fullständigt. Idag var vårt egna spel helt frånvarande men som tur är kommer det nya möjligheter att få befästa vår position i serietabellen..


//P


Semifinal DM UIFK-Alingsås FC 1-4
2019-09-11 19:48
Enbart 6 dagars mellanrum mellan elitettan lagens besök(eller kandidater till elitettan) på Lassalyckan knäckte oss till sist. Ännu en fantastisk prestation gjorde vi igår kväll när AFC var på besök. 
Resultatet är inte mycket att säga om då jag upplevde att gästande lag var fysiskt starkare och lite hetare än oss för dagen. Detta märktes redan i första halvlek då AFC hade ett kraftigt övertag vad gäller bollinnehav men att vi hade som vanligt blixtrande kontringar som ändå till en början gjorde motståndarna lite rädda. AFC öppnar upp målskyttet i den 28 spelminuten med ett långskott som tyvärr hamnar i mål. Sedan får Elin T en chans att skära in från kanten och komma fri med målvakten och gör inget misstag utan sätter bollen i mål 1-1. Sedan kom dagens "kalldusch" när AFC lyckas göra 2-1 precis innan halvtidsvilan, vilket var lite otur att vi inte kunde hålla 1-1 halvleken ut.

Sedan i andra halvlek uppträder vi lite som ett slaget lag tycker jag där vi inte riktigt når fram, givetvis beroende på att AFC inte ger oss samma tid som vi kanske är vana vid.  Dom vinner sedan helt rättvist med 4-1.

Summerar vi dessa 2 senaste DM-matcherna så är det bara att gratulera UIFK för 2 fantastiska prestationer, där vi  under långa stunder har spelat jämnt med de 2 bästa lagen i Västergötland, där båda dessa lag har en plan och målsättning att nå högsta serien i Sverige med allt det innebär. Lika roligt är den uppmärksamhet UIFK har fått 432 st i publiken i denna match är en fantastisk siffra. Jag tror vi måste be kommunen om att bygga ut läktaren, samt se till belysningen till nästa säsong, forza UIFK.

//Patric Olsson
Kvartsfinal DM UIFK-Lidköpings FK 1-0
2019-09-05 21:03
Vilken härlig match det blev på Lassalyckan igår, det var en match där det ena laget hade allt att förlora och det andra hade allt att vinna.. Jag måste erkänna att jag fick samma känsla när jag som ung såg IFK Göteborg tvåla till Hamburg 1982 har jag för mig att det var men det var ju ett tag sedan...
 
Att höra motståndaren bli allt mer frustrerad och bli stressad är ju den bästa tändvätska och konditionshöjaren som man kan ha, att dessutom få in ett mål i 82 minuten, då när man är i det vinnande laget, då är nästan idrotten som bäst. Det är dock inte långt till att man står på andra sidan och då känns det väldigt dystert...men som sagt i kväll var det en sådan perfekt dag... Inramningen var så bra den kunde vara med regn då hela läktaren var fullsatt med 265 st i publiken, till och med hörde jag en hejarklack samt att även BT-TV sände matchen gjorde det hela till en väldigt lyckad kväll, så även idag får vi tacka laget för den fina underhållningen!!

Matchen var som jag tycker en välspelad match där vi hamnar väldigt rätt och håller ihop laget på ett väldigt bra sätt, som vanligt spelar vi oss ur många situationer istället för att bara rensa i väg bollen. Detta gör att vi skapar några lägen i första halvlek, en halvlek som jag tycker att vi står upp och sätter oss i respekt på ett mycket bra sätt. När man sitter på läktaren upplever jag inte att vi drabbas av någon panik utan hela tiden håller vi oss till vårt grundspel och idag blev vi satta lite mer under press än vi är vana vid men det passar oss ganska bra då vi har våra snabba omställningar..

Målet i 82 minuten är en frispark bara ca 8 meter in på deras planhalva där Lina L drar direkt på mål och målvakten är nog på den men så där retligt går mellan händerna, titta gärna på sammandraget i BT-tv.
Som sagt en fantastisk laginsats och rolig match att se.
Nu väntar semifinal och då är det Alingsås FC som kommer på besök, det blir på tisdag den 10 september, så nu är det bara att njuta en dag till sedan är det bara att ladda för ny match med nya förutsättningar. Att vi också verkar vara kvalificerade till svenska cupen är också roligt, verkar vara 3 st kvalmatcher innan man är kvalifiecrad till gruppspelet....

//Patric Olsson 
Ulricehamns IFK- Södra Ving/Timmele
2019-08-26 20:03
Det var dags för ännu ett SanSiro derby på Lassalyckan, när vi idag tog emot de rödsvarta lirarna från SV/T. Hetan i spelet var tillbaka både på och omkring planen då vädret visade sig från sin bästa sida. Båda lagen visar att man har stora spelartrupper när man kan spela 2 matcher på samma dag, vilket är väldigt roligt. Sedan att UIFKs match senare på dagen blev inställd är en annan mindre rolig historia.
Vi tar omgående tag i spelet tycker jag och spelar oss fram till flera situationer ganska omgående. I den 7 spelminuten får vi en hörna som hörnläggare Tilde S förvaltar på bästa sätt genom att sätta den direkt i mål vid första stolpen. Sedan tycker jag att SV/T tar tag i spelet under några minuter. Sedan i den 26 minuten efter ett fint anfall får Hilda H och skär in från sin vänsterposition och sätter säkert 2-0. Detta blir också halvtidsresultat. Inga större förändringar i halvlek utan spelet rullar på och vi ger inte motståndaren mycket boll. I den 53 minuten springer Honey M ifrån sin bevakning mitt i banan och bredsidar säkert in 3-0.
4-0 målet kommer ganska snart därefter i den 57 minuten då Jenny O avslutar målskyttet med ett skott strax utanför straffområdet.

En stabil insats får man säga och segern var inget snack.
 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper