Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till UIFK Dam!
UIFK Dam 2018 - Foto Emma Ekstrand, Ekstrand Media

Magnus Udd (Huvudansvarig Tränare) 070-383 70 71

Malin Gollwitzer (Tränare) 070-362 70 34

Henrik Nordlund (Tränare) 070-699 73 22

Göran Johansson (Tränare) 070-560 05 62

Frank Jacobsson (U-lagsansvarig, Tränare) 070-6652684
Svenljunga-UIFK 1-7
2018-06-19 17:29
Den svenska normalsommaren hade infunnit sig i Svenljunga, dvs ca 16 grader och ett lätt regn hängandes i luften. Något som också hade infunnit sig var vårt mycket vägvinnande spel där vi skiftade tempo och spelade ut Svenljunga långa stunder. Svenljunga var dock inte ofarliga vid sina kontringar. Det märktes också att vårt lag hade en bra träningsvecka och var laddade inför dagens match.

1-0 till Uifk kom  i den 4 minuten. Det var en tilltrasslad situation framför Svenljungas mål, där Selma var sist på bollen. 2-0 kom i slutet av halvleken som var ett långskott från 23 meter som Selma satte perfekt nästan i krysset. 2-0 var också halvtidsresultatet. Resultatet speglade dock inte matchbilden helt då UIFK ägde bollen större delen av halvleken.

3-0 kommer i den 57 minuten då vi pressar högt upp i banan och Maja får tag i bollen och säkert sätter bollen i mål. 4-0 sätter Selma efter ett fortsatt mycket bra spel genom hela laget. Sedan får Svenljunga en kontring och gör 4-1 också det ett mycket fint mål. 5-1 blir också ett skolboks exempel där Maja tillslut sätter bollen efter flera direkt passningar inom laget. 6-1 gör Ebba efter det att Kajsa fått till en perfekt utspark. I den 86 minuten gör sedan Maja en bredsida i mål efter det att Ebba drivit upp bollen i straffområdet.


Fantastiskt att få vara publik när man får se denna typ av match, fantastiskt passningsspel, stabilt försvar och vassa anfall.

PatricUIFK-SödraVing/Timmele 2-1
2018-06-06 19:53
Vilken fest det blev på San Siro, förlåt menade Lassalyckan 226 personer i publiken vilket är den högsta publiksiffran för året, härligt. Desutom BT-Tv på plats, missa inte segerintervjun med Selma på BT.se

Matchen var av typisk derby karaktär, där jag uppfattade att vi för dagen var lite nervösa. Som vanligt börjar vi med vårt gedigna grundspel men vi möter en motståndare som backar hem och ligger och "fiskar" efter kontringar. UIFK kör allt mer fast och lyckas inte få till vårt spel som varit vårt signum under säsongen. Första halvlek slutar mållöst, men det var chanser åt båda håll så. Vår backlinjen hamnade nog lite högt upp i banan men det blir ju gärna så när vi äger boll större del av tiden. SVT hade flera kontringar som mycket väl kunde resulterat.

Det är i andra halvlek det händer saker där Ebba slår in det mål som vi hoppas
skall lösa upp vårt spel. 1-0 i den 64 spelminuten på pass från Maja tror jag att det var. I detta skede har spelet jämnat ut sig och bollen ägs ung 50-50. Vi skapar ett antal chanser och SVT har även ett ribbskott som Kajsa lyckas parera.
I den 82 minuten får så SVT en kontring som Frida Rångemyr förvaltar på ett bra sätt, 1-1.
Sedan hittar Domaren 2 minuters tillägg vilket var tur för oss då Selma mycket rutinerat sätter pannan på bollen efter en perfekt slagen hörna av Clara, slutresultat 2-1.

Nu har vi en vecka att vässa till formen inför sista matchen innan serien vänder.
Jag tror att vi mår bra av att få träna och hitta tillbaka till det vägvinnande spelet, då lär Svenljunga få det hett.

Patric 
  
IK Frisco-UIFK 3-0
2018-06-06 08:58
Dagens match på Katebovallen utvecklades till att bli en tätare och tätare match.
Tyvärr började matchen lite dåligt för vår del då Frisco tog ledningen med 1 och 2-0 redan efter 4 minuters spel. Men i takt med att knotten anlände till planen tog sig också vårt spel. Vårt problem var dock att motståndaren satte en hög press från början där vårt lag krympte ihop och hamnade ungefär i jämnhöjd med vårt straffområde. Det som var positivt var än en gång att vi ständigt försökte spela oss ur situationerna. Nackdelen med detta spelsätt när man har en bra motståndare är att man oftast får spela bollen felvänd på planen vilket gör att anfallen blir ganska få. 

Vi gör några justeringar till andra halvlek och den börjar betydligt bättre från vår sida där vi försöker spela lite rakare och längre bollar och vi får till några anfall. Vi fick dock en dålig utdelning, endast 2 hörnor. 
Än en gång visar vi att vi är vältränade och orkar spela en hel match för trots att vi jagade mycket boll så var antalet klara målchanser för motståndarna ganska få.

Erfarenheten vi skall ta med oss är att vi aldrig ger upp utan jobbar på, idag räckte det inte ända fram men vi lärde oss om spelet när motståndaren sätter hög press. Nästa match blir ytterligare en tuff match då jag tror att vi tar och sätter Nittorp på plats...

Patric
Toarpsalliansen-UIFK 3 juni
2018-06-03 20:53
Detta vår 9 match i årets serie blev en som jag tyckte mycket intressant match.
Vi mötte dels en motståndare som spelade ett lågt försvarsspel och också spelade med 1 tillslag. Det tillslaget användes till att få iväg bollen så långt som möjligt. Jag tror att motståndaren passade till varandra inom laget vid 3 tillfällen under hela matchen. Sedan hade vi en hård och ojämn gräsplan vilket inte gynnade vårt spel. Under hela matchen kändes det dock som att vi lärde oss motståndaren och underlaget. För dagen hade vi också klätt upp oss i ny matchtröja, en mycket stilig sådan.

Första halvlek präglades av att vi hade bollen och försökte hitta vårt spel, årets värmebölja gjorde sig även påmind idag vilket gör det extra arbetsamt. Det går till den 33 minuten då Malin skjuter 1-0 till UIFK. Sedan redan i den 36 minuten är det en lång utspark från Motståndaren som resulterar i en kvittering till 1-1
Sedan i den 40 spelminuten gör Ebba 2-1 till oss som också blir halvtidsresultat.

I halvtid pratar vi ihop oss och går ut med beslutsamhet.. Vi vet att vi är starka och det visar sig så småningom i den 60 minuten då Maja gör 3-1, 4-1 gör sedan Malin i den 70 min. 5-1 kommer i den 75 minuten genom Maja och Tyra avslutar målskyttet i den 78 minuten till slutresultatet 6-1.

Som sagt tycker jag att vi skall ta med oss vårt fortsatt fina spel och förmåga att "tämja" vår motståndare, närmast blir det på nationaldagen hemma på Lassalyckan då vi tar emot Södra Ving/Timmele, så välkommen till Lassalyckan!


Patric

UIFK Dam - Alingsås KIK 6-0
2018-05-28 22:19
Siffrorna till trots var nog detta det tuffaste motstånd som våra tjejer haft på länge. Alingsås spelade en fin fotboll och försökte ligga nära i försvarsarbetet, vilket gjorde att vår tjejer fick ta i lite extra hela tiden för att vinna närkamper och ta sig framåt.

Men det finns inget lag som spelar så fin fotboll som våra gör just nu, trots kniviga situationer försöker man lösa det med ett bra passningsspel, vilket gör att motståndarna konstant får jaga boll och det blir som sagt väldigt tufft att göra det i 90 minuter. Men Alingsås är nog laget som klarat det bäst hittills. 

Ebba Fritzson gör 1-0 i den 7:e minuten och man börjar tro att det ska rinna iväg igen, passningen stod Clara Udd för. Men Alingsås gör det trångt och svårt och samtidigt har man en väldigt duktig målvakt. Det dröjer ända till den 40:e minuten innan 2-0 kommer Maja Udd rundar målvakten efter pass av Clara Udd. 

Detta var också halvtidsresultatet

Man förväntar sig samma utveckling som i tidigare matcher att motståndarna inte ska orka andra halvlek efter att halvt ha jagat ihjäl sig i den första. Men Alingsås höll spelet väl uppe matchen ut.

Tyra Brorsson drar in en frispark ifrån säkert 40 meter i den 51:a minuten till 
3-0. 4-0 kommer i den 72:a minuten då Lina Nygren tar sig fram på kanten och serverar Tuva Jacobsson bollen snett inåt bakåt. Tuva drar till direkt och bollen sitter som en strut i målet. 84:e minuten och systrarna Udd är i farten igen. Clara Udd slår en kort hörna till Maja Udd som tar ett par kliv in i banan och får till ett bra skott till 5-0. 6-0 kommer i den 91:a minuten och äntligen får även Clara Udd göra mål efter alla målgivande passningar. Det är Lina Nygren som är vaken och tar ett snabbt inkast till Selma Brorsson, som blir ren på sin kant och snyggt spelar in bollen till Clara som bara vinklar in den.

Det var skoj att få se försvaret sättas på lite prov idag och det man såg var att här behöver vi inte vara bekymrade heller. Strålande spel som vanligt tjejer och publiken växer till varje match.

Dan
 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper