Välkommen till UIFK Dam!
UIFK Dam 2017 - Foto Emma Ekstrand, Ekstrand Media

Magnus Udd (Huvudansvarig Tränare) 070-383 70 71

Henrik Nordlund (Tränare) 070-699 73 22

Göran Johansson (Tränare) 070-560 05 62


Tjejernas gemensamma mål för 2017, skapades under ett "komma ihop" läger 16-17/4.

Mål för Damlaget
 • Komma topp tre i tabellen
 • Är ett resultat/representationslag för UIFK
 • Det är, och ska vara, konkurrens om platserna
 • Vi byter inte för bytandets skull, vilket innebär att en del spelare kan komma att få lite speltid
 • Alla i laget är LIKA viktiga. Startspelare som avbytare!
 • Alla ska ha en bra attityd och KÄMPA tillsammans
 • Fokus på anfallsspelet - Göra fler mål än föregående säsong
 • Ha kul tillsammans och hålla humöret uppe!
Mål för U-laget
 • Samma spelsystem och rutiner som för Damlaget
 • Någon av DAM-ledarna/tränarna är alltid med på U-matcherna
 • Här ska vi utvecklas - inget resultatlag!
 • Jag kanske kommer att få prova på nya positioner
 • Spelar jag inte med Damlaget SKA jag vara med och spela U-matchen!
 • Får jag inte full Damlagsmatch, spelar jag U-match.
 • ALLA SKA ha speltid, minst en halvlek!
 • Komma ihop, känna gemenskap och välkomna 02:orna!
 • Ha roligt och KÄMPA lika mycket oavsett om man spelar Dam eller U!
Vad krävs av dig som spelare för att vi tillsammans skall nå dessa mål!
 • Obligatorisk dusch efter träning eller match för att få en bra gemenskap.
 • Meddela ALLTID i tid om du inte kan närvara på match eller träning!
 • Positiv ENERGI - kom till träning och match med en bra inställning och ett glatt humör.
 • Peppa varandra! Framför kritik och ta emot kritik på ett BRA sätt
 • Alla bidrar, efter egen förmåga, till en bra laganda.
 • DET ÄR VI TILLSAMMANS SOM ÄR LAGET!
 • Vi ska ha kul, men ändå delta fokuserat på träning och match!
 • Vid skada eller "lite sjuk", kan jag ändå närvara på på träning, då det säkert finns något att göra och samtidigt bidrar jag till den fina gemenskapen.
 • Jag ansvarar för egenträning om jag av någon anledning missar träningen.
 • Vi ska kunna kommunicera med varandra på ett bra och öppet sätt: Spelare - Spelare, Spelare - Tränare, Tränare - Spelare.
COMING TOGETHER IS THE BEGINNING
KEEPING TOGETHER IS PROGRESS
WORKING TOGETHER IS SUCCESS
UIFK Dam och Futsal DM
2017-11-11 18:51
Idag spelade Damlaget som första lag sina matcher i Futsal-DM och man ställdes mot bästa möjliga motstånd i form av IFK Örby och Falköpings KIK som trillade ur Division 1 i år.

Första matchen var mot IFK Örby, som kanske var det mest organiserade laget i Cupen. I den femte minuten klappar Ellen Thor till med ett skott som ställer allt och alla till 1-0. Örby tjejerna kommer tillbaks och i den 9 minuten kommer 1-1, vilket också skulle bli slutresultatet. En poäng och en fantastiskt fin match av våra tjejer.

Match 2 Falköpings KIK, här håller man också jämna steg, trots ett högre pressande lag. Tyvärr blir det förlust med 1-0, men moral visas hela vägen.

Sista matchen spelas mot Hemsjö IF och här startar man bra 1-0 gör Clara Udd och 2-0 kommer av Ida Nordlund, ser riktigt bra ut. Men lite underskattning kommer insmygande och vips, så har Hemsjö, både reducerat och kvitterat till 
2-2. Men Ida Nordlund var inte nöjd med detta, utan såg till att det blev vinst med 3-2.

Ta med er den här turneringen tjejer, för ni visar upp en härlig inställning och att inget lag går säkert. Ni spelade nog mot ett av finallagen idag. 

Magnus och Nordan
Södra Ving/Timmele - UIFK Dam 2-2
2017-09-24 17:51

I årets sista match för Damlaget ställdes kosan mot Idrottsparken i Timmele för ett Derby mot Södra Ving/Timmele.

 

Som alltid i dom här matcherna är det mycket fysisk fotboll med en touch och långt. Den här matchen var inget undantag, det gavs och togs i varenda närkamp.

Våra tjejer stod upp bra och visade mycket mod. 0-0 efter första halvlek var väl inget att säga om, även om lagen hade varsin bra målchans.

 

Bra snack i halvlek och en del förändringar, gjorde att vi började hitta ut med mer och mer bollar på våra ytterlöpare och i 55:e minuten styr Tyra Brorsson bollen förbi försvaret till en frispelad Ebba Fritzson och hon gör inget misstag utan 0-1. Säg den glädje som varar, redan i 56:e minuten var det kvitterat till 1-1. 10 minuter senare frispelar man Frida Rångemyr och hon är stensäker i sitt avslut,

2-1. Men här kommer kämpatakterna fram och vi vill gå för att åtminstone få med oss en pinne hem. I den sista matchminuten kommer Ebba Fritzson fram på sin kant igen och slår ett perfekt inspel till Terese Ståhl, som i kamp med målvakten får till ett avslut men bollen går ut till Selma Brorsson, som verkligen dunkar in bollen till 2-2.

 

Ett rättvist resultat till två kämpande lag och en härlig inställning tjejer.

 

Git, Nordan, Göran och Mikael

UIFK Dam- Mariedals IK onsdag 13 sept hemma Lassalyckan
2017-09-15 10:18


Vi startade första halvlek med att sätta hög press, detta resulterade i att vi vann och ägde mycket boll. Vi hade mycket bra tankar men bollen hamnade inte alltid på rätt adress. Vi ville äga mycket boll och ta det lugnt i vårt spel, vilket vi lyckades med i princip hela matchen. Försvarsspelet satt bra och Mariedal lyckades inte skapa någonting. Vi hade en del bra målchanser i första halvlek på framförallt några fasta situationer men lyckades inte näta någon boll, så vi gick till halvtidsvila med 0-0.

 

I halvtidsvilan pratar vi igenom första halvlek, vi äger boll och vänder på spelet precis

som vi bestämde på matchgenomgången. Vi har dock problem med att få fram tillräckligt

med spelare i anfallet sista tredjedelen. Och då blir det inte lätt när Mariedal står upp med en

5-backslinje och vi inte får utrymme för våra fina spelvändningar. Taktiska drag mot detta, ja vi vill ha fler djupledslöpningar från våra två innermittfältare.

 

Vi går ut till andra halvlek med god inställning och ville fortsätta styra spelet och sätta hög press. I början hann vi dock inte upp helt i den höga pressen, vilket gjorde att vi kom ur det spel som vi hade byggt upp i första halvlek, men efter att tag lyckades vi få ordning på pressen och få fart på spelet igen. Försvarsspelet var återigen bra och nu kunde vi ta in bollen och vända spelet. Trots detta lyckades Mariedal, i den 70: onde minuten, att få till sin enda riktiga målchans, som olyckligtvis smiter in bakom Johanna i mål.

Efter detta går vi över på en trebackslinje och sätter upp en forward till. Nu blir vi riktigt farliga. Vi har en del bra avslut och några bra hörnor, men vi lyckas inte få in bollen i mål innan domaren blåser av matchen. Ännu en sur förlust i protokollet.

Eller som Mariedalstränarna sa, fotboll är inte alltid rättvist.

 

Matchen i helhet är riktigt bra, vi sätter vårt spel men straffas hårt trots detta. Mariedal föll ner med hela laget och hade ett lågt försvarsspel, vilket gjorde att vårt anfallsspel blev lidande. Riktigt bra spel och god inställning genom hela matchen, ni gör det alltid roligt att titta. NU tar vi med oss det goda spelet och vår inställning till säsongsavslutningen nästa söndag och avslutar säsongen på ett bra sätt.

 

Git, Mikael, Nordan och Göran. 

UIFK Dam - Brämhults IK 3-2
2017-09-10 07:36

Damlaget spelade igår lördag en viktig match för att komma ifrån 8:e platsen i serien som kan betyda tvångsnedflyttning, då serierna för Damlagen skall göras om till nästa år.

 

Matchen spelades mot Brämhults IK, som hade varit snälla och flyttat sin hemmamatch till Lassalyckan. För att vi även med Damlaget skulle kunna visa upp oss på Jubileumsdagen (UIFK 25 år). Stort tack för den här gesten, hoppas vi kan bjuda igen någon gång.

 

UIFK börjar matchen strålande och skapar en del bra lägen direkt under dom första 10 minuterna, sedan kommer Brämhult mer och mer in i matchen och hotar med sina fartspelare. Bra fotboll visas upp av båda lagen och även ett bra försvarsspel. I den 37:e minuten får Selma Brorsson bollen ifrån Clara Udd och likt en isbrytare, sätter hon fart mot motståndarmålet, det finns iget som kan stoppa den vilja som hon visar där och till slut är det bara målvakten kvar, men bollen ska in och Selma är säker i läget, så 1-0 blir ett faktum. Kanske inte helt rättvist, men bollen ska ju in i målet. 40:e minuten får Brämhult frispark 10 meter utanför straffområdet och vilken drömträff Stina Jensen får på den, inte en chans för Johanna i målet och 1-1. Detta var också halvtidsresultatet.

 

Lite korrigeringar i försvarsspelet och rullande forwards skulle bli receptet i andra halvlek.

 

Matchbilden visar två lag som tar för sig i varje närkamp och två lag som vill vinna matchen. Den fina fotbollen fortsätter också. Ett drömanfall kommer i den 53:e minuten, då Clara Udd tar sig fram på högerkanten rundar sin back och spelar in till Terese Ståhl som visar kraft när hon tar sig fram för att styra in bollen till 2-1. Här går matchen in i mycket kämpa och båda lagen håller sig täta. Men i den 83:e minuten tar sig Sandra  Gunnarsson fram till skottläge och avlossar kanonen, som styr på en av våra backar och helt ställer Johanna i målet 2-2. Men idag ville vi vinna och i den 86:e minuten drar Selma Brorsson iväg ett långskott, som deras målvakt tappar i det blöta underlaget och bollen går hela vägen in i mål till 3-2.

 

En viktig seger och kanske en av årets bästa matcher gjorde ni tjejer, den här gången i 90 minuter.

 

Git, Nordan, Göran och Mikael

UIFK Dam U - IFK Örby U 2-1
2017-09-06 21:31

Var ikväll på Lassalyckan för att se matchen mellan Dam U-lag och IFK Örbys U. Vet att man alltid får valuta för pengarna, när dessa två lag möts. För det bjuds alltid på fin fotboll och ikväll var inget undantag.

 

IFK Örby rullade bollen bra och våra tjejer hade fullt upp med att försvara sig, men vid bollvinst, hittade  man allt som oftast på fyndiga lösningar till anfallsspel. Båda lagen spelade stabilt med sitt frsvar och dessutom två duktiga målvakter, så det såg ut som att första halvlek skulle sluta 0-0. Men i den 39:e matchminuten bestämde sig Evelina Gustavsson att servera Annie Svensson en fin passning, Annie tar emot och sätter en väldigt snygg loob i mål. Så halvtidsresultatet var alltså 1-0.

 

Lite byten i halvlek och UIFK tjejerna börjar äga boll mer och mer, samtidigt som IFK örby fortsätter sitt fina passningsspel. 49:e minuten så kommer den rättvisa kvitteringen till 1-1 efter ett vädigt fint anfall. Ett bättre presspel ger UIFK chansen i den 64:e minuten då Clara Udd sprintar förbi på högerkanten och läckert lägger in bollen till en helt fri Lova Sternfeldt, som inte gör något misstag utan 2-1. Örby tjejerna får till ett antal hörnor i minut 72-74 som är farliga hela tiden, men Johanna i målet räddar med både tur och skicklighet. Stolpen hjälpte också till att hålla bollen borta ifrån målet.

 

Fantastiskt fin match ni gjorde tjejer!!

 

Nordan, Frank och Patric

 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper