Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till UIFK Dam!
UIFK Dam 2018 - Foto Emma Ekstrand, Ekstrand Media

Magnus Udd (Huvudansvarig Tränare) 070-383 70 71

Henrik Nordlund (Tränare) 070-699 73 22

Thomas Wester (Tränare) 070-85 27 33

Frank Jacobsson (U-lagsansvarig, Tränare) 070-6652684

Krister Karlsson (Tränare) 070-52 77 193UIFK-Råda BK 2-1
2019-07-06 12:22
Vilken fredagskväll det blev, storpublik tack vare att Västergötlandsfotboll hade förlagt ett läger till Lassalyckan..ca 250 personer blev vi till slut.

Dagens match blev en tillställning som var ganska lik de senaste matcherna som vi spelat, i stora delar av matchen är det vi som för spelet. När motståndaren från början ställer upp med en defensiv laguppställning, dock tycker jag att vi främst i 2:a halvlek tappar lite fokus och då får Råda till ett antal farliga chanser men sett till helheten vinner vi rättvist.

Ebba öppnar upp målskyttet i den 12 minuten med en patenterad fint och rörelsemönster och sätter säkert 1-0, det blir också halvtidsresultatet.

2:a halvlek börjar vi lite slarvigt och motståndaren tillåts komma till anfall några gånger innan vi är inne i halvleken. I den 70 minuten får vi en hörna och i en tilltrasslad situation får Lina L pannan på bollen och sätter 2-0. Sedan tappar vi spelet lite igen och i den 80 minuten reducerar Råda. Johanna gör också ett antal kvalificerade räddningar. Slutresultat 2-1

En liten summering av vårsäsongen
För att citera Strindberg: UIFK kom som ett yrväder en aprilafton dock har vi inte haft något krus runt halsen. De inledande matcherna ville alla motståndare av från planen då dom nog tyckte att det var lite för mycket yrväder. 
Vi har gjort en fantastisk säsong än så länge där vi enbart har tappat 2 poäng. Matcherna har ändrat karaktär allt eftersom säsongen har gått. Vi har visat upp att vi kan "lira", "spela taktiskt", "ful spela", osv allt beroende på hur matchen har utvecklats. Detta är bra egenskaper som vi kommer att ha fortsatt nytta av i höst. Så nu tar vi lite sommarledigt så ser vi fram emot hösten..

//P

  
UIFK-Ulvåkers IF 3-0
2019-06-26 18:17
Så var den då äntligen igång, höstsäsongen alltså. Midsommar har passerat och höstmörkret börjar snart lägga sig med lägre temperaturer och blåsigare väder och kanske även lite mer nederbörd..Nej just det detta är ju inget forum för betraktelser av årstiderna men de 155 i publiken hade det gott och varmt fast det var höstsäsongen som drog igång.. 
Man får än en gång nypa sig i armen, tycka att man gör en halvbra match när vi vinner med 3-0. Måndagens match var ju en tillställning som vi ägde från första till sista minut dock saknade vi ibland skärpan i avgörande lägen men motståndaren skapade knappt en enda målchans på hela matchen.

1-0 målet kom i den 14 matchminuten och det var Elin T som öppnade upp detta. Men Ulvåker spelade med ett kompakt försvarsspel och gav oss inte några större ytor vilket gjorde att resultatet stod sig halvleken ut.

Spelet förändrades inte mycket i andra halvlek utan fortsatte på samma sätt som i första. Vi gjorde några byten, Tyra, Selma och Clara kom in och Lova, Lina E och Emma gick ut. I 67 minuten så ökar sedan Ebba på till 2-0 och i den 73 minuten gör Maja 3-0. Sedan spelar vi av matchen och jag tror det var värmen som gjorde att det var svårt att behålla skärpan i spelet. Samt att motståndaren hade "parkerat bussen" framför sitt mål, dom gjorde det svårt för oss att få till bra avslut. 

Det som var spännade var ju resultatet i Götene-Mariestad där slutresultatet blev 0-0 vilket gjorde att vi nu har fått en liten lucka i tabellen. Nästa match är mot Skultorp och dom har varit starka och klättrat i tabellen de senaste matcherna så varningsflagg är härmed hissad!

//P
UIFK-Falköpings KIK 2-1
2019-06-19 20:38
Vilken kväll det blev på Lassalyckan i går, jag vill påstå att det var årets bästa fotbollsmatch sett till spänning och dramatik, extra roligt förstås när UIFK går vinnande ur bataljen. Vi hade även igår 200 personer i publiken vilket skapade en god inramning även om inte hejarklacken hördes så där jättetydligt.
Att vinna matcher på beställning är något av det svåraste man kan göra. Är det dessutom mot ett lag som uppträder ganska defensivt blir det ännu svårare.
 
Första halvlek startar upp med att vi äger bollen mest, dock har Falköping några vassa kontringar och i den 27 minuten gör Falköping 0-1. Det såg dock inte ut som att vi stördes nämnvärt av detta utan vi fortsatte att gnugga oss in i matchen och även fortsättningsvis var spelet mest hos Falköpings planhalva. Vi skapade dock inte så mycket men det var många täta dueller. Så kommer det precis före halvtidsvilan att Maja prickskjuter in 1-1 efter en öppnande passning från Elin T. 1-1 är också halvtidsresultat.

Andra halvlek fortsätter på samma sätt som i första nämligen att det är mycket kamp över hela planen dock utan att något av lagen klagar nämnvärt. Elin har många bra chanser dock utan att få till det, men så i den 67 minuten så är siktet rätt inställt och snyggt sätter hon 2-1 med ett välplacerat avslut vid bortre stolpen.  2-1 som också blir slutresultatet.

Som sagt är det en fantastisk lagmoral vi visar upp när vi blir satta under press. Så man får verkligen tacka för underhållningen för det är så här fotbollsmatcher skall vara! 

//Patric

UIFK U-Bergdalens IK U 4-0
2019-06-16 20:00
Härligt det blev som vi ville, spelet hade hittat tillbaka då kom självklart också resultatet. Det blev en trevlig afton på Lassalyckan denna kväll. Vädret blev allt bättre för att avslutas i fullt solsken. Vi var 43 st i publiken som fick se en fin fotbollsmatch.

Honey tar tag i bollen redan i första minuten trycker in 1-0 efter en något tilltrasslad situation i Bergdalens straffområde. Resten av halvleken tycker jag att vi var det bättre laget och spelet var ganska konstant förlagt till motståndarnas planhalva. Vi skapade dock inte så mycket men det kändes att vi arbetade oss in i matchen mer och mer. Bergdalen skapade i princip inte något.

I halvlek gör vi några byten och  i den 65:e minuten kommer Elin E fri med Bergdalens målvakt och gör inget misstag, 2-0. Selma vill i den 70 minuten inte vara sämre utan drar till på distans och sätter 3-0. Honey vill sedan avsluta som hon började och sätter snyggt 4-0, som också blir dagens slutresultat. Som sagt så kändes det som att vi blev allt bättre ju längre matchen pågick i andra halvlek hade Bergdalen bara några få målchanser som Julia hade full kontroll på.

Det är roligt att vi har sponsorer som bidrar till att vi kan dela ut pris till matchens lirare, Elon till bortalaget och Lindas träningscenter till hemmalaget och idag var det Malva som fick detta pris. så tack för detta ELON och LINDAS Träningscenter!

Nu ser vi fram emot nästa toppmatch i div 4 nämligen Frisco borta, det kan bli en mycket spännande match om vi fortsätter med den goda inställning vi hade idag..

//P


Hemsjö IF-UIFK 3-0
2019-06-09 19:45
 ?
Då kom den, årets plattmatch. Synd att den var i "seriefinalen", hatten av för Hemsjö som tog en stabil seger. 
Vi kom inte upp i vår normala standard där vårt tidigare så stabila grundspel alltid gett oss bra möjligheter. I första halvlek stämde inte något och våra passningar blev aldrig bra utan antingen för hårda eller så blev dom för korta.
Vi fick för långt mellan lagdelarna och lyckades inte med något under hela första halvlek. I andra halvlek så tar vi tag i bollen och förlägger spelet på Hemsjös planhalva men vi lyckas inte skapa så mycket.

Nej nu tar vi och glömmer denna resume och även matchen så ser vi fram emot att få ta emot Bergdalen på Lördag då skall det bli en riktig match igen..

Patric
 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper