Välkommen till UIFK Dam!
UIFK Dam 2017 - Foto Emma Ekstrand, Ekstrand Media

Git Brorsson (Huvudansvarig Tränare) 076-811 35 92

Mikael Brorsson (Tränare) 070-841 16 31

Henrik Nordlund (Tränare) 070-699 73 22

Göran Johansson (Tränare) 070-560 05 62


Tjejernas gemensamma mål för 2017, skapades under ett "komma ihop" läger 16-17/4.

Mål för Damlaget
 • Komma topp tre i tabellen
 • Är ett resultat/representationslag för UIFK
 • Det är, och ska vara, konkurrens om platserna
 • Vi byter inte för bytandets skull, vilket innebär att en del spelare kan komma att få lite speltid
 • Alla i laget är LIKA viktiga. Startspelare som avbytare!
 • Alla ska ha en bra attityd och KÄMPA tillsammans
 • Fokus på anfallsspelet - Göra fler mål än föregående säsong
 • Ha kul tillsammans och hålla humöret uppe!
Mål för U-laget
 • Samma spelsystem och rutiner som för Damlaget
 • Någon av DAM-ledarna/tränarna är alltid med på U-matcherna
 • Här ska vi utvecklas - inget resultatlag!
 • Jag kanske kommer att få prova på nya positioner
 • Spelar jag inte med Damlaget SKA jag vara med och spela U-matchen!
 • Får jag inte full Damlagsmatch, spelar jag U-match.
 • ALLA SKA ha speltid, minst en halvlek!
 • Komma ihop, känna gemenskap och välkomna 02:orna!
 • Ha roligt och KÄMPA lika mycket oavsett om man spelar Dam eller U!
Vad krävs av dig som spelare för att vi tillsammans skall nå dessa mål!
 • Obligatorisk dusch efter träning eller match för att få en bra gemenskap.
 • Meddela ALLTID i tid om du inte kan närvara på match eller träning!
 • Positiv ENERGI - kom till träning och match med en bra inställning och ett glatt humör.
 • Peppa varandra! Framför kritik och ta emot kritik på ett BRA sätt
 • Alla bidrar, efter egen förmåga, till en bra laganda.
 • DET ÄR VI TILLSAMMANS SOM ÄR LAGET!
 • Vi ska ha kul, men ändå delta fokuserat på träning och match!
 • Vid skada eller "lite sjuk", kan jag ändå närvara på på träning, då det säkert finns något att göra och samtidigt bidrar jag till den fina gemenskapen.
 • Jag ansvarar för egenträning om jag av någon anledning missar träningen.
 • Vi ska kunna kommunicera med varandra på ett bra och öppet sätt: Spelare - Spelare, Spelare - Tränare, Tränare - Spelare.
COMING TOGETHER IS THE BEGINNING
KEEPING TOGETHER IS PROGRESS
WORKING TOGETHER IS SUCCESS
UIFK Dam Trupp till matchen mot Kindaholms FF
2017-08-21 22:17

På onsdag är det dags för match och det är Damlaget som tar emot Kindaholms FF på Lassalyckan.

 

Matchstart 19.30

 

Samling 17.45

 

Ledare: Git, Göran, Nordan och Mikael

 

Följande tjejer är tanken till truppen, meddela Git så fort som möjligt om du inte kan vara med av någon anledning.

 

1. Johanna Todorovic

2. Lina Johansson

3. Vanessa Brinck

4. Sabina Todorovic

5. Lisa Romeborn

6. Najwa Kreit

7. Alva Franzén

8. Ebba Fritzson

10. Matilda Axelsson

11. Tyra Brorsson

12. Jenny Olsson

14. Lina Nygren

17. Lisa Pedersen

19. Annie Olsén

20. Ida Nordlund

22. Clara Udd

25. Anna Andersson

26. Sara Tran

 

Git, Göran, Nordan och Mikael

Åsarp/Trädet/Redväg - UIFK Dam 4-4
2017-08-17 22:58

Ikväll spelade Damlaget mot Åsarp/Trädet/Redväg på Arena Vallensås i Trädet. Som ni ser av resulatet så fick publiken se mycket mål.

 

UIFK tar tag i spelet direkt och för matchen, men Å/T/R försvarar sig med sin nummer 7 (vilken fantastisk spelare detta var och är). Men i den 17:e minuten får Sabina Todorovic ett inkast som hon sätter på fötterna hos Wilma Danielsson, som i sin Comeback visar vilken härlig spelare hon är och trycker in bollen till 0-1. Vi fortsätter att föra matchen och väntar väl egentligen bara på att 0-2 ska komma. Men i den 42:a minuten blir vi passiva och Å/T/R utnyttjar detta, då vi tvingas ta till ojusta metoder för att få stopp på anfallet, med straff som slutbud och den placeras säkert in till 1-1. Detta är också halvtidsresultatet.

 

Vi diskuterar igenom första halvlek och ser ingen anledning att ändra något.

 

52:a minuten kommer ett anfall ifrån ingenstans och inspel till en spelare i boxen som får till en halvträff som tar i stolpen och sedan får samma spelare bollen igen och har öppet mål till 2-1. Vi replikerar snabbt på detta målet då Matilda Axelsson i den 57:e minuten håller sig framme och sätter bollen efter ett fint inspel av Wilma Danielsson, 2-2. I den 61:a minuten uppstår en omställning och med ett snabbt skott är det plötsligt 3-2. 64:e minuten hörna och dålig markering 4-2. Nu är det tufft, men tjejerna visar upp en fin moral och börjar trycka ner Å/T/R rejält, det skapas målchans på målchans. 67:e minuten slår Tyra Brorsson en hörna som Matilda Axelsson Axlar in och det är reducerat till 4-3. Ner på en trebackslinje och full fart framåt, ger oss till slut 4-4 i den 88:e minuten när Lina Nygren spelas fram av Najwa Kreit och underbart sätter den i mål. Hade inte känts bra att åka hem utan någon poäng i en match som vi ägde ifrån början till slut.

 

Men våra motståndare krigade tappert och med sin nummer 7, kommer dom att plocka fler poäng.

 

Git, Göran, Nordan och Mikael

Tvärred/Vegby FC - UIFK Dam 4-0
2017-08-12 16:56

Idag spelade Damlaget emot Tvärred/Vegby FC på Sämshovs fina gräsmatta i höstens första derby. Vi mötte ett starkt och fysiskt välrustat lag, men det fanns också mycket speed, hos våra motståndare.

 

Första halvlek har vi fullt upp med Amanda Asp, som utmanar och kommer runt på sin kant gång efter annan. Men med både tur och skicklighet och en fantastisk målvakt i Johanna Todorovic håller vi bollen borta ifrån målet. Men i den 28:e minuten tar sig Amanda fram i ett friläge och rullar in bollen till 1-0. Efter detta kommer vi in i matchen mer och mer, avslutar första halvlek på ett bra sätt. Nöjda med att bara ha ett insläppt mål.

 

Börjar även andra halvlek bra och får till lite mer ägande av bollen, hittar ett bra läge till 1-1, men Tvärred/Vegby är tunga att möta och dom börjar äta sig in i matchen igen. 2-0 kommer i den 74:e minuten då Emma Nilsson nickar in bollen efter en hörna ifrån Julia Pettersson. Sällan får man se så vackra mål i damfotbollen på hörna. Tyvärr är detta också lite då luften går ur oss och vi orkar inte riktigt ta jobbet i alla lägen. 76:e minuten då är hon där igen yrvädret Amanda Asp och gör 3-0. 83:e minuten vandrar Julia Pettersson likt (Curt Hamrin, ni som var med förr i tiden) in och sätter 4-0, lugnt hemma hos familjen Pettersson ikväll.

 

Skulle kunna skylla på en del orsaker, men samtidigt fick man möjligheten att se en del nya härliga spelare visa upp sig. Vanessa Brinck, född -02, visade att vi har en del bakom damlaget att se fram emot. Clara Udd, även hon -02, kommer att ge oss svar framöver. Sen ska alla ni andra som var med idag, klappa er på bröstet för en bra insats mot ett duktigt lag. Bara att gratulera våra motståndare och hoppas att ni får en fortsatt bra kväll i Vegby.

 

Git, MIkael, Göran och Nordan

 

 

Svenljunga IK - UIFK Dam 3-0
2017-07-03 15:59

Igår kväll var UIFK Dam och mötte serieledarna Svenljunga IK på Högvalla IP.

 

I början har vi svårt att ta oss ur deras aggressiva försvarsspel. Flera gånger pressas vi till felpass och dom snor bollen av oss och kommer till farliga anfall. Vi lyckas ändå hålla dom borta från de riktigt heta lägena framför vårt mål. Efterhand får vi bättre och bättre passningsspel, vilket gör att vi får tag i matchen och det blir ganska jämnt spel. När vi kommer ut ur pressen, tar vi oss runt riktigt fint några gånger på vår högerkant, där vi med lite flyt med studsarna på inläggen kunnat gjort ett ledningsmål. Inget av lagen skapar dock några riktigt heta målchanser och med två trygga målvakter, så var det logiskt med 0-0 i halvlek.

 

Andra halvlek fortsätter ungefär i samma stil och under en halvtimme händer det inte så mycket farligt, förutom ett antal hörnor för båda lagen. På en av alla dessa hörnor, blir det en tilltrasslad situation i vårt målområde och på något vis lyckas man peta in bollen till 1-0. Efter baklängesmålet försöker vi flytta upp spelet och det skapar så klart lite större ytor på planen. Tyvärr så är Svenljunga bättre än oss på den typen av spel och de får samtidigt påfyllning av energi av sitt gjorda mål. De skapar fler heta chanser och gör även ytterligare två mål i slutet av matchen.

 

Det känns lite tungt med förlust för långt in i matchen var känslan att vi skulle kunna hålla nollan och att det med lite flyt lika gärna kunde varit vi som gjort första målet.

 

Nu går vi på sommaruppehåll och kommer tillbaks till hösten med laddade batterier.

 

Git, Micke och Göran

UIFK Dam - Rävlanda/Bollebygd 6-1
2017-06-27 21:54

Ikväll mötte vårt Damlag Rävlanda/Bollebygd och vanligtvis är detta väldigt fysiska matcher. Men ikväll hade tjejerna bestämt sig för att spela boll och ha ett högre passningstempo. Vilket gjorde att våra motståndare hade svårt för att spela sin fysiska fotboll.

 

Redan i 2:a minuten spelar Anna Andersson fram bollen till Matilda Axelsson som i motlägg med målvakten vinner detta och får se bollen gå in i mål. Skön start och i minut 6 kommer även 2-0 nu är det Lina Nygren som sätter bollen i mål efter passning av Selma Brorsson. Men runt minut 20 så kommer vi in i gamla synder igen med ett kortpassningsspel (då med betoning på kort) som gör att våra motståndare får möjligheten att komma närmare i sitt markeringsspel och får möjligheten att vila sig lite. I 43:e minuten kommer nog kvällens mål, då Andrea Svensson iskallt håller bollen och låter sin motståndare dra förbi för att kunna sätta bollen i öppet mål. Det var Tyra Brorsson som stod för passningen. Detta var även halvtidsresultatet.

 

I andra halvlek bestämmer sig R/B att flytta upp sit lag för att sätta en högre press, vilket tacksamt tas emot av våra tjejer, då man spelar sig igenom pressen och får fler alternativ till ytterligare mål. Men lite betalt får ändå R/B, då man i den 50:e minuten får till ett långskott som sitter i bortre krysset. Men ingen ko på isen, lungnet behålls och 4-1 kommer i den 55:e minuten då Lisa Pedersen spelar in bollen till Andrea Svensson som utan tvekan trycker in den. 5-1 (76:e minuten) nu är det Selma Brorsson som drar iväg ett av sina beryktade skott och får se den sitta i mål, Lisa Pedersen har återigen ett finger med i spelet, då sätter passet till Selma. 6-1 kommer i den 81:a minuten då domaren blåser för straff, det var nästan så att Annie Olsén fick göra mål. Straffen sätter Tyra Brorsson säkert i mål.

 

Vilken härlig avslutning det blev på den här kvällen, nu återstår Svenljunga IK borta innan det blir lite matchfritt.

 

Nu vet ni vad ni kan tjejer, ta med detta i fortsättningen, så kommer hösten att bli riktigt fin.

 

Git, Göran och Mikael

 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper