Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till UIFK Dam!
UIFK Dam 2018 - Foto Emma Ekstrand, Ekstrand Media

Magnus Udd (Huvudansvarig Tränare) 070-383 70 71

Henrik Nordlund (Tränare) 070-699 73 22

Göran Johansson (Tränare) 070-560 05 62

Frank Jacobsson (U-lagsansvarig, Tränare) 070-6652684
Göta BK - UIFK Dam 0-10
2018-08-11 20:35
Idag var det dags för höstpremiären för Damlaget och det blev en bussresa till Göta och Ryrsjövallen för match mot Göta BK.

Lite funderingar var man stod fanns nog, men dessa blåste bort ifrån första minuten, för det fanns bara ett lag på planen. Göta hade fullt upp med att byta spelare ifrån minut 5. Vackert och finessrikt spel hela matchen igenom, var riktigt skoj att skåda. Maja Udd skulle stå för större delen av målen och hon börjar i minut 11 med 0-1, fint framspelad av Ebba Fritzson. 22:a minuten och det blir 0-2 återigen Maja Udd, nu framspelad av Lina Ekman (som idag gjorde premiär i UIFK dressen, kul att få se dig i spel Lina). 0-3 kommer i den 29:e minuten Maja Udd igen, Clara Udd stod för passet. 42:a minuten och Majas 4:e mål i första halvlek, Ebba Fritzson står för framspelningen. 0-5 skulle komma innan halvtidspaus och äntligen får man väl säga så fick även Ebba Fritzson sätta en balja, Maja såg nu till betala tillbaks med en fin passning.

Lova Sternfeldt kommer in i andra halvlek och även hon gör debut, men som seniorspelare i Damlaget. 47 minuten och Maja drar ett skott i ribban som Lova snappar upp och gör sitt första, (men säkert inte sista i Damlaget) till 0-6, här kan man snacka om debut. Sedan avrundar Maja Udd halvlek 2 med 4 mål till, totalt 8 idag alltså. 
0-7   50:e Minuten Maja Udd Pass Najwa Kreit
0-8   61:a Minuten Maja Udd Pass Ebba Fritzson
0-9   85:e Minuten Maja Udd Pass Clara Udd
0-10 89:e Minuten Maja Udd Pass Jenny Olsson

Skönt att man tog sig tid för att åka med och få se på den fotbollsgodis som erbjöds av tjejerna. Tack för underhållningen!!!

Dan
UIFK-Nittorp 2-2
2018-06-20 18:10
Ännu en match som får gå i superlativens tecken! Senaste matchen mot Nittorp så var dom klart starkare än oss och vann med 6-1. Ikväll var det dock en helt annan matchbild. Matchen präglades av att vi visserligen var satta under press under större delen av första halvlek. Men att vi återigen visade prov på ett gott försvarsspel som gör att motståndaren inte kommer till några farligare chanser. Dock i sista sekunden av halvleken gör Nittorp 1-0.

I början på andra halvlek uppträder vi lite mer distinkt och tar tag i matchen och i den 48 minuten får Ebba en perfekt passning och driver förbi försvararen och sätter bollen med ett skott i nättaket. Vi spelar nu betydligt högre upp i banan och sätter press på Nittorp. I den 53 minuten får vi sedan en hörna som vi utnyttjar på bästa sätt när Linn sätter pannan till bollen och nickar bollen i mål, 2-1. 

Vi fortsätter att spela en fin fotboll men blir succesivt ned pressade av Nittorp och när det sedan återstår några minuter av matchen  blir det 2-2 som också blir slut resultatet.

Som sagt skall vi vara väldigt nöjda med vår prestation för dagen då vi inte viker ned oss utan tvärtom stundtals pressar motståndaren, vårt grundspel fungerar perfekt, ser fram emot nästa match mot FBS.  


Patric
Svenljunga-UIFK 1-7
2018-06-19 17:29
Den svenska normalsommaren hade infunnit sig i Svenljunga, dvs ca 16 grader och ett lätt regn hängandes i luften. Något som också hade infunnit sig var vårt mycket vägvinnande spel där vi skiftade tempo och spelade ut Svenljunga långa stunder. Svenljunga var dock inte ofarliga vid sina kontringar. Det märktes också att vårt lag hade en bra träningsvecka och var laddade inför dagens match.

1-0 till Uifk kom  i den 4 minuten. Det var en tilltrasslad situation framför Svenljungas mål, där Selma var sist på bollen. 2-0 kom i slutet av halvleken som var ett långskott från 23 meter som Selma satte perfekt nästan i krysset. 2-0 var också halvtidsresultatet. Resultatet speglade dock inte matchbilden helt då UIFK ägde bollen större delen av halvleken.

3-0 kommer i den 57 minuten då vi pressar högt upp i banan och Maja får tag i bollen och säkert sätter bollen i mål. 4-0 sätter Selma efter ett fortsatt mycket bra spel genom hela laget. Sedan får Svenljunga en kontring och gör 4-1 också det ett mycket fint mål. 5-1 blir också ett skolboks exempel där Maja tillslut sätter bollen efter flera direkt passningar inom laget. 6-1 gör Ebba efter det att Kajsa fått till en perfekt utspark. I den 86 minuten gör sedan Maja en bredsida i mål efter det att Ebba drivit upp bollen i straffområdet.


Fantastiskt att få vara publik när man får se denna typ av match, fantastiskt passningsspel, stabilt försvar och vassa anfall.

PatricUIFK-SödraVing/Timmele 2-1
2018-06-06 19:53
Vilken fest det blev på San Siro, förlåt menade Lassalyckan 226 personer i publiken vilket är den högsta publiksiffran för året, härligt. Desutom BT-Tv på plats, missa inte segerintervjun med Selma på BT.se

Matchen var av typisk derby karaktär, där jag uppfattade att vi för dagen var lite nervösa. Som vanligt börjar vi med vårt gedigna grundspel men vi möter en motståndare som backar hem och ligger och "fiskar" efter kontringar. UIFK kör allt mer fast och lyckas inte få till vårt spel som varit vårt signum under säsongen. Första halvlek slutar mållöst, men det var chanser åt båda håll så. Vår backlinjen hamnade nog lite högt upp i banan men det blir ju gärna så när vi äger boll större del av tiden. SVT hade flera kontringar som mycket väl kunde resulterat.

Det är i andra halvlek det händer saker där Ebba slår in det mål som vi hoppas
skall lösa upp vårt spel. 1-0 i den 64 spelminuten på pass från Maja tror jag att det var. I detta skede har spelet jämnat ut sig och bollen ägs ung 50-50. Vi skapar ett antal chanser och SVT har även ett ribbskott som Kajsa lyckas parera.
I den 82 minuten får så SVT en kontring som Frida Rångemyr förvaltar på ett bra sätt, 1-1.
Sedan hittar Domaren 2 minuters tillägg vilket var tur för oss då Selma mycket rutinerat sätter pannan på bollen efter en perfekt slagen hörna av Clara, slutresultat 2-1.

Nu har vi en vecka att vässa till formen inför sista matchen innan serien vänder.
Jag tror att vi mår bra av att få träna och hitta tillbaka till det vägvinnande spelet, då lär Svenljunga få det hett.

Patric 
  
IK Frisco-UIFK 3-0
2018-06-06 08:58
Dagens match på Katebovallen utvecklades till att bli en tätare och tätare match.
Tyvärr började matchen lite dåligt för vår del då Frisco tog ledningen med 1 och 2-0 redan efter 4 minuters spel. Men i takt med att knotten anlände till planen tog sig också vårt spel. Vårt problem var dock att motståndaren satte en hög press från början där vårt lag krympte ihop och hamnade ungefär i jämnhöjd med vårt straffområde. Det som var positivt var än en gång att vi ständigt försökte spela oss ur situationerna. Nackdelen med detta spelsätt när man har en bra motståndare är att man oftast får spela bollen felvänd på planen vilket gör att anfallen blir ganska få. 

Vi gör några justeringar till andra halvlek och den börjar betydligt bättre från vår sida där vi försöker spela lite rakare och längre bollar och vi får till några anfall. Vi fick dock en dålig utdelning, endast 2 hörnor. 
Än en gång visar vi att vi är vältränade och orkar spela en hel match för trots att vi jagade mycket boll så var antalet klara målchanser för motståndarna ganska få.

Erfarenheten vi skall ta med oss är att vi aldrig ger upp utan jobbar på, idag räckte det inte ända fram men vi lärde oss om spelet när motståndaren sätter hög press. Nästa match blir ytterligare en tuff match då jag tror att vi tar och sätter Nittorp på plats...

Patric
 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper