Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till UIFK Dam!
UIFK Dam 2018 - Foto Emma Ekstrand, Ekstrand Media

Magnus Udd (Huvudansvarig Tränare) 070-383 70 71

Henrik Nordlund (Tränare) 070-699 73 22

Thomas Wester (Tränare) 070-85 27 33

Frank Jacobsson (U-lagsansvarig, Tränare) 070-6652684

Krister Karlsson (Tränare) 070-52 77 193UIFK Dam 2019
2019-01-21 12:31
För matcher och träningstider se kalendern.
UIFK Seriesegrare i div 3 2018
2018-09-30 19:45
Guldhattarna är på och segerjublet visste inga gränser
UIFK-Svenljunga IK 3-0

UIFK gav aldrig SIK någon chans att komma in i matchen utan styrde och ställde som man ville.
1-0 gjorde Maja i den 19 minuten, 2-0 avlossar Clara ett långskott i den 21 minuten. Clara gör sedan även 3-0 som blir halvtids och slutresultat. Andra halvlek blev mest ett totalt bollinnehav för UIFK dock utan att vi lyckades få in bollen, då vi hade ett flertal chanser som var nära att gå in.

Men seriesegern var ju redan klar och det är ändå ett bra resultat som vi får till så motivation saknas ej. Sedan har vi en skyttedrottning i serien, då Maja lyckades göra 46 mål under säsongen, stort grattis till dig. Vårt lag landade på en målskillnad på 132-15, mycket imponerande

UIFK har så vitt jag har hittat inte ödslat med seriesegrar, så jag tror att det är den första under hela 2000-talet, någon får gärna rätta mig om jag har fel.

Är också fantastiskt roligt att läsa om Pia Sundhage att hon har lite koll på sin gamla hembygd och har noterat våra framgångar i år. Pia var här för ca 1 år sedan och höll i ett träningspass och noterade vilken nyfikenhet och energi det fanns i UIFK. Pia skrev i programbladet inför dagens match och gratulerade oss till seriesegern. 

Som sagt är det bara att lyfta på hatten och imponeras över den beslutsamhet hela truppen visat både i U och A-lag där alla varit med och varit delaktiga tycker jag. Nu så skall vi fira dessa framgångar fram till januari men då "nollställs räkneverken" och vi skall börja att förbereda oss inför en ny spännande säsong, då i div 2...härligt. 

//P
Södra Ving/Timmele- UIFK 6-3
2018-09-22 15:50
UIFK har precis marscherat in för match mot SVT
Västergötlands fotbollförbund hade utsett SVT-UIFK till veckans match både på dam och herr sidan.  Det var dags för ett nytt spännande derby, denna gång med helt nya yttre förutsättningar. Regn, en tungsprungen gräsplan, kastvindar, ett lag som vill ha revansch för i våras, endast 10 grader i luften. Listan kan göras lång vad som inte kanske helt föll oss i smaken men det är bara dåliga bortförklaringar...Tyvärr resulterade detta i årets första förlust i "seriefinalen" mot SVT. Vi fick inte till det spel som vi vant oss vid under säsongen, SVT stressar oss och gör en bra match så det är bara att gratulera SVT till segern.
 
Jag upplevde ändå att vi trots att vi arbetade större delen i uppförsbacke fick till en spännande match. Det är lite andra egenskaper som behövs när man skall spela ett klassiskt "slå långt" spel som det gärna blir på vattniga gräsplaner.
Det var perfekt att få erfarenhet av denna typ av spel, att glidtackla är kul när den sitter där den skall, samma med skott utifrån som studsar och får en helt annan skott bana än man tänkt sig..dagens match blev också ganska fysisk något som vi i år inte råkat på så ofta.

SVT hinner göra både 1 och 2-0 efter ca 15 min spel, 2-0 är också halvtidsresultat. Uifk kommer sedan ut som ett annat lag och sätter direkt press och när Lina N kastar ett perfekt inkast till Ebba reducerar Uifk till 2-1 i den 48 min. Kvitteringen ordnar vi sedan redan in den 50 minuten då Maja på egen hand rullar in 2-2 målet. Sedan är det som vi slappnar av något och då petar SVT in 3 och 4-2. Sedan reducerar vi till 4-3 i den 75 min genom Tuva som får ett perfekt pass från Maja. Sedan tappar vi sugen något och då blir det 5-3 och 6-3 till SVT.

Nu är det bara att runda av serien med en bra match  mot Svenljunga nästa vecka. 

//Patric 

   
UIFK U- Kindaholm 3-0
2018-09-19 20:01
Det som jag tror är årets sista seriematch för UIFK i Utvecklingsserien, spelade vi mot Kindaholm. Kan ju bli en uppskjuten match mot Bergdalen men jag är skeptisk, men hoppas jag har fel. 
Med risk för att bli tjatig så gjorde vi det än en gång på ett fantastiskt sätt. Vi hade bra fart på passningsspelet, detta gjorde att Kindaholm aldrig kändes riktigt farliga.

1-0 kom efter en hörna då bollen perfekt "ramlade" ned framför Lina J som säkert tåade in bollen. 1-0 var också halvtidsresultatet.

2-0 kom i den 53 min då Ellen K drog till med ett volleyskott, som tidigt syntes att det skulle gå in, måste vara ett av årets snyggaste mål.. 

3-0 gjorde också Ellen K som valde att chippa över målvakten som var helt 
chanslös.

Det känns tråkigt att serien är slut tycker jag, för årets prestationer har varit på en mycket hög nivå. Vi skall komma ihåg att vi har mött lag som spelar i högre divisioner än oss och därför borde vara något vassare. Detta har dock visat sig inte ha någon större betydelse. Fantastiskt roligt att vi har tjejer från  03 och 04 som går in och tar för sig. Att man direkt är med och bidrar till tempo och även ger och tar lite smällar för att sätta sig i respekt.  

Så vi skall ta med oss årets fina spel inför nästa år och vetskapen om att om man går in och gör jobbet och har ett bra grundspel så räcker det ganska långt.. 

Patric
UIFK-Toarpsalliansen 9-1
2018-09-16 20:14
Dagens match på Lassalyckan var jag lite orolig för. 
I våras när vi träffade på Toarpsalliansen så hamnade vi i deras tempo och hade svårt med vårt egna spel. Visserligen vann vi med 6-1 men målen kom först i slutet av den matchen. 
Idag var det ett mycket koncentrerat lag på planen, redan efter 4 min fick motståndarna plocka ut bollen ur målet, 1-0 av Maja som lurar sin försvarare att sätta sig på läktaren och sedan bredsidar in bollen. 2-0 sätter Clara på ett lågt inlägg som målvakten tappar in. 3-0 är återigen Maja som håller sig framme i den 12 minuten. 4-0 är Ebba som håller sig framme och prickskjuter i den 34 minuten. Sedan gör Toarp 4-1. 5-1 kommer  i den 57 min och återigen är det Ebba som är på rätt plats. 6-1 i den 59 min är ett snyggt inlägg som Ebba sätter foten och rakt upp i nättaket. 7-1 är en kopia av 6-1 målet. 8-1 är Maja som blir frispelad och rullar in bollen, 9-1 är Maja som söker läge och prickskjuter än en gång bollen perfekt i mål.
Idag var det en fantastisk anfallsfotboll med många kombinationer både med inlägg och att mittfält och backar följde med upp i anfallen, väldigt roligt att se tycker jag. Vi hade ytterligare någon boll i mål men blev avblåsta för offside, sedan hade vi ett antal chanser som deras målvakt tog.

Säsongens näst sista match går mot SV/T och då hoppas jag på en derbymatch som vi avslutar på bästa sätt...Forza UIFK

Patric
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ulricehamns IFK, 02/01 22:37 
Ulricehamns IFK, 21/12 14:30 
Ulricehamns IFK, 10/10 07:58 
Ulricehamns IFK, 30/08 10:16 
Ulricehamns IFK, 27/02 17:16 
Ulricehamns IFK, 18/02 09:46 
 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper