Välkommen till UIFK Herr!
UIFK Herr 2017 - Foto Emma Ekstrand, Ekstrand Media
Träningstider: Fr.o.m 1:e April
Måndag A-plan kl: 18.30 - 20.00
Tisdag   A-plan kl: 19.00 - 20.30
Torsdag A-plan kl: 17.30 - 19.00

Kontaktuppgifter:
Daniel Parfält (Huvudansvarig Tränare) 070-991 19 59
Ismet Tursíc (Tränare) 076-166 47 05
Dan Mårtensson (Lagledare) 070-091 92 72
Adam Roth (Lagledare) 073-056 16 87
Mikael Kindberg (herrkommittén) 070-555 25 54
Gerdskens BK U - UIFK U 2-3
2017-05-23 21:19

Lördag morgon och arton man uttagna. Jag trodde att mitt jobb inför söndagens match mot Gerdsken därmed var klar. Ett dygn senare eller man kanske ska säga tretton återbud senare insåg man att det här skulle bli betydligt svårare än vad man först hade trott.

Vi fick ihop det till slut, tretton man styrde skutan mot Alingsås och den natursköna Gerdskenvallen. Dessvärre visade sig att den höll samma standard som när man själv spelade i den gula tröjan 2006 dvs det var inte direkt någon Wembley som matchen skulle spelas på.

Vi började med Dennis i mål, Albin, Simon J, kapten Gurra och Sacko i backlinjen. På mitten hade vi Caesar till höger, Tim och Oscar på mitten och Stjepan till vänster. Framför dem huserade Adam I och Adam S. På avbytarbänken hade vi Jesper A och Noak R.

Vi tog tag i taktpinnen direkt, vårdat passningsspel så gott det gick och mycket vilja i löpningar gjorde att det stod 2-0 efter en kvart. Vid 1-0 sköt Caesar en försvarare i magen och skottet ställde målvakten medan vid 2-0 fick han en boll serverad på mållinjen av Stjepan(?). Två riktigt fina mål och det kändes som om vi inte var klara än.

Dessvärre slutade vi ta avslut. Nöjda med tillställningen och hämmade av underlaget började vi söka det svåraste alternativet och en hel del lovande lägen rann ut i sanden pga fel beslut. I 44:e kommer bestraffningen. Simon J är feltajmad i en duell och kör över en tjurig nr 12 i Gerdsken. Straffen är det inget att orda om. Dennis är nära men bollen letar sig in nätmaskorna. 1-2.

I paus plockar vi ut Albin och för att täcka upp högerbackspositionen tvingas vi göra flytt på fyra positioner(!). Blir tyvärr så när man inte har adekvata lösningar i truppen.

Andra halvlek är ingen jättespännande historia. Vi fortsätter vara ineffektiva och åt andra hållet har GBK en farlig chans som Dennis gör en kanonräddning på. I 83:e manglar en GBK-försvarare en fri Noak strax innan straffområdeslinjen. Frisparken förvaltar Simon på bästa sätt och där tror vi att det är avgjort. Dessvärre får Gerdsken reducera i 88:e och det blir ändå lite spännande på slutet. Hade varit surt att tappa en match som vi haft koll på från minut 1.

Matchens spelare? Sacko med sitt uppoffrande spel och med sin enorma spänst och tajming i huvudspelet. Killen är ju rena teleskopbatong!

Oscar manglade på bra på mitten tillsammans med Tim i första och Caesar visar att storformen är på väg. Även Noak var en frisk fläkt med sina snabba fötter.

Ledarna Adam och Ismet

Gnosjö IF - UIFK Herr 1-3
2017-05-19 16:43
Nej, det är inget skrivfel. Igår Torsdag kom ÄNTLIGEN, den där trepoängaren som vi har jobbat så hårt för.

Vi åkte till Gnosjö, med en positiv inställning efter onsdagens träff med den fantastiskt härliga personen Jim Thuresson. Som vanligt lite halvrörigt vid samlingar för bortamatcher, då det ska komma in folk ifrån alla håll. Men detta är en faktor som vi inte påverkas av längre.

Vi börjar matchen ifrån allra första början och sätter ett tryck på Gnosjö, som har fullt upp med att freda sig och vi närmar oss matchminuterna 20-25. Men idag var det vår tur för i minut 22 sätter Simon Jensen bollen till Daniel Blomgren som slår ett inlägg och vi får se Daniel Helin "flyga", med en perfekt pannträff nickar han in 0-1. Vi fortsätter att hålla spelet uppe och att komma till målchanser. I 39:e minuten blir Daniel Helin nedsparkad i straffområdet, med straff som följd. Mauro Santos Widenby är som vanligt säker i sitt straffskytte och 0-2. En härlig känsla för alla som är med att få ta med sig detta in i halvlek.

Vi diskuterar igenom och är ändå inte helt nöjda, då vi ser möjligheter hela tiden.

Andra halvlek börjar och vi fortsätter att föra matchen. I den 53:e minuten får vi en frispark, runt 30 meter ifrån mål, Daniel Blomgren lägger upp den och drar till med ett skott i bortre burgaveln, på en chanslös målvakt 0-3. Men här börjar vi tappa lite av matchen och Gnosjö börjar ta över mer och mer, men ett stabilt försvarsspel, gör att dom inte hittar fram till mer än långskott. Men i den 85:e minuten spräcker dom vår nolla, då man nickar i 1-3 efter hörna. Detta blir också slutresultatet.

Den här kvällen i Gnosjö, kommer vi att ta med oss framöver, det var många som tog några extra steg och hela laget visade upp sig från det som vi vetat har funnits där hela tiden. Nu kom också resultatet.

Tack Grabbar för det ni visade upp igår, man njuter fortfarande!!!

Daniel, Ismet, Adam B och Dan  
Skene IF U - UIFK Herr U 2-2
2017-05-15 23:12
Efter lite virrvarr vid samlingen lyckades vi få med oss alla spelare till matchen mot Skene IF U på Vävarevallens Naturgräs. Planen inbjöd kanske inte direkt till det spel som vi vill spela i vanliga fall, men vi försökt ändå att genomföra det på bästa sätt. Men vi bestämde oss även för att slå lite fler långbollar än vanligt.

Vi möttes av ett lag som var både större, äldre och mer fysiska, än oss själva. Vi sattes under en omedelbar press i anfall efter anfall. Men med både tur och skicklighet lyckades vi hålla bollen utanför mål. Men i den 15:e minuten fick Skene till ett bra långskott och 1-0 bakåt. Men efter detta började vi hitta in i matchen mer och mer och ägde bollen själva långa stunder. Tyvärr får vi en huvudskada på Alfred Selin och tvingas till ett byte, (hoppas att allt är bra med dig Alfred). I 38:e minuten får Jesper Andersson tag i bollen på innermitten och sätter en fin passning i djupet till Adam Svenson som resolut sätter kvitteringen till 1-1. 44:e minuten spelar sig Elvin Cuni och Adam Svenson fram på vänsterkanten och får till en fin passning till Marcus Cosic på andra sidan, som sätter 1-2. Detta är halvtidsresutatet, kanske inte helt rättvist.

Vi diskuterar igenom första och ser en del saker som vi vill ändra på.

Andra halvlek startar Skene i ett oerhört tempo och öser på framåt, men vi håller oss kalla och Dennis i målet är tryggheten personifierad. Vi reder ut den värsta stormen, men orken börjar tryta och vi kämpar nu med oerhört mycket hjärta. Men i den 78:e minuten kommer kvitteringen till 2-2. Med en man kvar på bänken finns det inte mycket att byta med för att hjälpa killarna på planen. Men viljan som ni visar rätt igenom hela andra halvlek hoppas jag vi får med oss till på torsdag.

Underbart killar och tack för en trevlig kväll i Skene, första poängen är hemma.

Adam och Dan
IFK Falköping FF - UIFK Herr 4-2
2017-05-06 19:23
Idag åkte vi till Falköping i en förhoppning om att nu skulle dom första poängen tas hem.

Vi startar matchen fantastiskt bra, äger den helt och hållet och låter knappt Falköping låna bollen. Men vår vana trogen, tappar boll på mitten som lyckas bli en hörna mot oss. Nickar bort den första, men inte bättre än att den hamnar hos hörnläggaren igen. Dålig press på bollhållaren gör att han får tid att slå ett nytt inlägg och vart allt folk hade tagit vägen då kan man undra över, Falköpings kortaste spelare nickar säkert in 1-0 i den 19:e Minuten. Vi fortsätter att dominera matchbilden, men är för lite folk varje gång vi kommer till ett avslut eller så duttar vi med bollen en gång för mycket. Givetvis vinner Falköping bollen efter hörna och en snabb omställning, ger ett friläge, vilket tvingar Kalle i målet till en fällning med straff som resultat och 2-0 i den 37:e minuten. Falköping oerhört effektiva, två anfall två mål. I den 44:e minuten kommer äntligen reduceringen och lite hopp igen. Det är Daniel Helin som fint framspelad av Christopher Brorsson och Albin Brunngård. Trycker in bollen i mål.

Vi diskuterar igenom första och ser bara att vi behöver vara ännu mer vaksam på deras långbollar, på sin oerhört smarta forward.

Det hinner bara gå 5 minuter in i den andra halvlek, innan han är där igen i ett Friläge och 3-1 i den 50:e minuten. 4-1 kommer i den 65:e minuten. Exakt samma scenario igen. Vi spelar bra och äger mycket boll men är för dålig på att förvalta vårt spelövertag. Men i den 82:a minuten kommer 4-2, det är Ragnar Sigurgeirsson som snappar upp en boll och ser att målvakten är ur spel, så ett snabbt skott och vi är med igen. Har ett bra läge till 4-3 också, men vi är inte riktigt beredda att offra oss helt och hållet för att sätta dom där bollarna och den rinner rätt igenom målområdet.

Det är tungt, just nu!!!

Vi får tuffa till vårt försvarsspel, får inte finnas ensamma spelare efter fasta situationer om dom inte är offside och framåt gäller det att brinna för varje möjlighet till att få sätta bollen i nät.

Daniel, Ismet, Adam och Dan
Dalstorps IF U - UIFK Herr U 5-1
2017-05-01 22:02
Ikväll var vi på Dalshov för match mot Dalstorps IF U med vårt U-lag. Det var seriepremiär för detta laget och vi åkte med ett ungt och orutinerat lag. Men som sagt det är ju i detta laget som en vis typ av utbildning ska ske och resultatet är inte det viktigaste.

Första halvlek började som vi befarat med ett Dalstorp som spelade långt på djupleds löpande forwards. Här gällde det för Dennis i målet att vara med långt ut och plocka bollar, samtidigt som försvaret fick lära sig att falla. Tyvärr kom vi själva in i perioder då även vi spelade långt mot deras starka mittförsvar. Men båda lagen försvarade sig väl och det var 0-0 i halvlek.

Vi ville få till mer av vårt eget spel i andra, med fler spelare delaktiga. Men i 48:e minuten kommer 1-0 på ett skott, där vi inte riktigt är med. 1-1 kommer i den 59:e minuten Shahoo Rakh slår en frispark som målvakten inte kan hålla och Caesar Hjertén är framme och petar in returen. Men då vi bytte ungt och orutinerat fyllde Dalstorp på med A-spelare. Deras tyngd och mer rutin började ta ut sin rätt och målen trillade in. För att sluta på 5-1, men vi är ändå nöjda med hur vi genomför första delen av andra halvlek, då vi vågar spela vårt spel, trots en konstant press.

Bra jobbat killar och vi fick med oss en hel del lärdomar ifrån den här matchen, till vidare utveckling.

Ismet, Adam och Dan
 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper