Välkommen till UIFK Herr!
UIFK Herr 2017 - Foto Emma Ekstrand, Ekstrand Media
Träningstider: Fr.o.m 1:e April
Måndag A-plan kl: 18.30 - 20.00
Tisdag   A-plan kl: 19.00 - 20.30
Torsdag A-plan kl: 17.30 - 19.00

Kontaktuppgifter:
Daniel Parfält (Huvudansvarig Tränare) 070-991 19 59
Ismet Tursíc (Tränare) 076-166 47 05
Dan Mårtensson (Lagledare) 070-091 92 72
Adam Roth (Lagledare) 073-056 16 87
Mikael Kindberg (herrkommittén) 070-555 25 54
Kinna IF U - UIFK Herr U 7-2
2017-08-21 22:40

Efter ett återigen gediget arbete, satte vi en 13 man stor trupp på benen, för avresa till Kinna och match mot Kinna IF U på Viskavallen. Som vanligt lite struligt inför avfärd, men även här fick vi ihop det till slut.

 

Inte den bästa uppladdningen, men ibland får man vara glad att det löser sig. Startar matchen och det märks direkt att det kommer att bli åka av, 3:e minuten och 1-0 i baken. Men efter det här får vi tag i matchen och spelar långa stunder bra fotboll. I den 40:e minuten kvitterar vi till 1-1 och det är Adam Svenson som  sätter bollen i mål efter en fin passning av Stjepan Stipuric. Känns som det resultatet skulle kunna vara ett bra halvtidsresultat. Men hörna i 43:e minuten och ett stillastånde försvar gör prickskyttet till 2-1 och vi hann inte mer än spela av bollen, ett misslyckat uppspel vändes till en omställning 3-1 44:e minuten.

 

Lite trötta men inte uppgivna spelare kommer ut och vi går igenom första halvlek.

 

Andra halvlek börjar och vi spelar rätt bra i början, men sen tar Kinna IF över mittfältet helt och pumpar bollar på sina kanter, där det kommer speed spelare med bra teknik. Vips så har det blivit 7-1. Men i den 80:e minuten tröstmålar vi genom Adam Ismail till 7-2, passningar ifrån Sehand Azedin och Albin Gustavsson.

 

Vi kämpade men hade kanske behövt någon mer spelare med oss, men tack alla ni som ställde upp och var med.

 

Isse kom ju in i andra halvlek och "dominerade som mittback". Starkt jobbat!!

 

Tack även Lars Klaesson för hjälpen!!

 

Ismet och Dan 

Hestrafors IF - UIFK Herr 0-0
2017-08-19 11:07

Igår kväll var vi på Bollevi för match mot Hestrafors IF. Då varje match numera är en "kniven på strupen match", gäller det att ändå behålla kylan och VÅGA.

 

Tycker att vi visade upp detta långa stunder i första halvlek, vi lät Hestrafors vara bollförande. Det är ju inget som dom är bekväma med, då mycket av deras spel går ut på omställningar. Samtidigt hittade vi en kant som var svagare hos våra motståndare och här tog vi oss fram gång på annan. Vad vi måste bli bättre på är att avsluta första läget, så fort vi börjar flytta boll för att hitta ett nytt läge så hinner motståndarna att samla sig. Stabilt under första halvlek och vi kanske har hittat ett sätt att, ta detta hela vägen hem, 6 matcher kvar och inget är omöjligt. När ni visar upp den viljan, karraktären och inställningen som finns i laget.

 

Andra halvlek och plötsligt glömde vi bort, vilken kant som var deras svagaste. Vi hade nu en kämpig kvart, då deras "fyrtorn" i anfallet skulle ha alla bollar och inläggen haglade som en åskskur. Men hjältar och offervilja fanns det gott om, så vi redde ut den värsta stormen och började hitta in i matchen igen. Stjepan Stipuric kommer in och börjar riva hål i deras backlinje, synd bara att vi inte riktigt orkar hjälpa honom hela vägen. Sista minuten och kanske sista sekunderna av matchen, hittar Hestrfors plötsligt ett friläge. Kalle kommer ut och räddar, sen vet ingen hur resten går till. Men vi lyckas hålla bollen borta ifrån mål och kanske var det här turen vände.

 

Nu ser vi fram emot nästa match på torsdag mot Gnosjö IF hemma.

 

Daniel, Ismet och Dan

Alingsås IF FF - UIFK Herr 4-0
2017-08-16 11:26

Ser man till resultatet direkt, så kan man tro att vi var totalt utspelade. Det var inte fallet och här kommer en förklaring.

 

Träningen före denna match tittar vi på en variant att få till en ny grund, för att kunna ta emot våra motståndare på bästa sätt. Matchen börjar och det ser ut som att vi också kommer att få betalt för hur vi agerar. Då händer det som vi inte vill, skada på Kristoffer Johansson och vi tvingas att ändra om. Trots detta har vi den bästa chansen till 0-1, men får ingen ordning på fötterna i avslutsläget. Men det känns ändå tryggt. Vad händer då!!! Jo, ett bra långskott går iväg, träffar stolpen och sedan givetvis ryggen på Kalle och in i mål 1-0, detta i den 31:a minuten. Kalle kan nog säga att stolparna är "inte hans bästa vänner" efter två matcher i rad. Detta är också halvtidsresultatet.

 

Bra diskussioner i omklädningsrummet, uppgiven, är något som inte finns i killarnas vokabulär. Finns bara möjligheter.

 

Andra halvlek startar och i den 48:e minuten kommer 2-0, en frispark som seglar in. Inte precis vad vi behövde, men vi rycker upp oss, men har ju nu gett motståndarna möjlighet att fördröja tiden och spela runt. Vi behöver hitta på ändringar för att försöka komma till en reducering. Det enkla blir svårt och vi tar en del beslut som vi kanske inte gör i vanliga fall. Lyfter upp spelare för att få till en press, men i den 86:e minuten kommer 3-0, efter en omställning och 4-0 kommer i den 92:a minuten, då kraften är slut.

 

Man ser 3 tomma ledare vandra av planen, går inte att skälla på spelare som gjort allt dom kan för att ge oss tre poäng och häng. Tittar ut på vår planhalva där sitter Ragnar Sigurgeirsson ensam efter att kanske ha gjort sin sista match i den Blå/Svarta tröjan, lider med honom. Dessa Isländska killar har gett oss så mycket under sina år i Ulricehamn. Killar som pratar med sina föräldrar och söker tröst.

 

Men det är inte slut än, tittar man på varje träning vi har och ser hur mycket killarna ger, så är det svårt att förstå att vi inte tar poäng i fler matcher. Kan vi bara hitta målet så kommer det att hända saker.

 

På fredag möter vi Hestrafors IF, ytterligare ett lag som älskar omställningar!!!

 

Vi vet vad vi ska göra, nu gäller det bara att göra det som vi gör det på träningarna. Bolltrygga, är ordet!!!

 

Daniel, Ismet och Dan

UIFK Herr - IFK Falköpings FF 1-3
2017-08-12 07:12

Igår kväll spelade vi en viktig match mot IFK Falköpings FF på Lassalyckan. Varje match är ju numera viktig för att vi ska överleva i Division 3.

 

Första halvlek syns det att det är en viktig match tillknäppt ifrån båda lagen, vilket också strandar i 0-0.

 

Vi ser ju ytorna som finns att spela på och tänker oss att hitta in med fler bollar i dessa, under andra halvlek.

 

Men matchen hinner knappt starta innan våra moståndare hittar in med en boll, nick och spelare vid bortre stolpen gör 0-1 i 46:e minuten. Kunde ju ha börjat bättre!! 1-1 kommer i den 59:e minuten, hörna och bollen ut igen till hörnläggare Mauro Santos Widenby, nytt inlägg och nickskarv av Adam Ismail som gör att bollen går fram till en fri Adam Svenson på mållinjen, där gör han inget misstag. Vi driver på och har en bra period i matchen tills den 71:a minuten. Egen hörna, som våra motståndare tar sig ur och får till en omställning. Skott och stolpe - stolpe in till 1-2. Vi måste ju flytta fram för att hitta på något, är nära. Men hela tiden är Falköping farliga i sina omställningar. 87:e minuten får man en frispark i farligt läge, den går rätt igenom muren, men räddning och bollen ut till en ny Falköpingsspelare som placerar in 1-3 och på det viset även stänger matchen.

 

Man kan lugnt säga att det går inte riktigt våran väg just nu.

 

Ny match på tisdag, mot Alingsås IF FF på bortaplan och blåstället, måste bli ännu blåare, för att vi ska ta en trepoängare.

 

Vill ge killarna en stor eloge, för den attityd som ni ändå visar upp. Det måste ge oss betalt snart!!!

 

Daniel, Ismet, Adam och Dan

UIFK Herr U - Dalstorps IF U 2-3
2017-08-08 21:53

Ikväll spelade vi med U-laget mot Dalstorps IF U på Lassalyckan. Detta är matcher som alltid berör, vi vet att det kommer att bli ett tufft motstånd och vet att det inte går att vika ner sig. Även denna matchen var av samma typ.

 

Första halvlek och vi spelar tätt för att hålla långbollarna borta, men samtidigt vill vi äga boll och spela runt så mycket som det bara går. Lyckas med vårt spel långa stunder, men en del bollar får vi problem med då vi inte riktigt är uppe i press vid tillfällen. Dalstorp gör 0-1 i 24:e minuten, då är vi inte riktigt med i markeringsspelet. 0-2 kommer i den 40:e minuten, här blir vi rejält upprullade och visar en del dåligt hemjobb. Detta är också halvtidsresultatet.

 

Andra halvlek och vi flyttar upp en del i positioner för att få bort Dalstorps möjligheter till att sätta djupledsbollarna i lugn och ro. 1-2 kommer i den 62:a minuten då Kristoffer Johansson vinner en boll i uppspelsfasen och sätter den till Tim Svedberg, målvkten och back lyckas få undan bollen men Sehand Azedin är där på returen och rullar den säkert i mål. 2-2 kommer i den 70:e minuten återigen vinner vi boll i ett uppspelsförsök. Nu är det Aman Okbazgie som vinner boll och rullar den fint i sidled till Adam "Balo" Ismail. Adam placerar snyggt in bollen.

Vi har nu tryck på våra motståndare, men i den 74:e minuten går vi bort oss då vi blir bolltittande och ett inlägg slås till en helt fri spelare, som med lite tur nickar bollen i mål 2-3. Kändes som att vi skulle kunna kvittera en gång till, vilket vi var värda. Men Dalstorp lyckades hålla ihop det och ta med sig alla poängen hem.

 

Dom här matcherna är väldigt viktiga för vårt U-lag då dom vid varje tillfälle, verkligen ger möjlighet till utveckling. Det är kul att se grabbarna vilja spela det spel som vi har satt upp oavsett hur resultatet ser ut. Tack för en fin insats av hela laget.

 

Ismet och Dan

 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper