Välkommen till UIFK Herr!
UIFK Herr 2018
Träningstider just nu:
Måndag kl: 18:30 på Lassalyckans A-plan
Onsdag kl: 19.40 i Fotbollshallen
Torsdag kl: 19:00 på Lassalyckans B-plan
Söndag kl: 17:00 i Fotbollshallen (endast målvakter)

Kontaktuppgifter:
Fredrik Wigestål (Tränare) 076-172 27 70
Elie Sader (Assisterande tränare) 070-749 97 55
Magnus Linder (Målvaktstränare) 070- 680 58 86
Dan Mårtensson (Lagledare) 070-091 92 72
Mikael Kindberg (Herrkommittén) 070-555 25 54

Edets FK - UIFK Herr i DM 2-1
2018-03-17 18:18
Idag var vi iväg till Lilla Edet för möta Edets FK, med ett väldigt ungt lag. Skulle som vanligt bli skoj att se vad vi kunde prestera mot ett rutinerat seniorlag.

Vi kommer fram i lite tidsnöd, vilket gör att jag kanske inte kunde ha den matchgenomgång som jag velat, för att vi var många nya och en del av vår A-trupp är inte helt inspelade i det nya sättet att spela. Men goda fotbollsspelare som vi är i grunden så löstes en del problem på sitt egna sätt.

Det är blåsigt och detta gör att matchbilden i vissa lägen blir lite konstig, men vi försöker att hålla bollen efter marken och sätta vårt passningsspel. Då våra motståndare hade en lite annorlunda uppställning till match blev en del positionsval, svårare att lösa. Vi blir därför lite avvaktande i en del situationer, där vi vill ha  full press och aggressivitet. Men vi håller ändå spelet uppe bra långa stunder för att vid vissa stunder, spela naivt och plottra med bollen, speciellt som felvända. 0-0 fram till den 44:e minuten då en skådespelande Edet spelare kastar sig som en döende svan i straffområdet och straff, trots att domaren stod bra för att se situationen. 1-0 i halvlek

Vi går in för att snacka igenom och förtydliga rollerna till andra halvlek.

I 65:e minuten kommer kvitteringen till 1-1 och det är Sehand "Sakho" Azedin som vackert bredsidar in bollen efter en genialisk passning av Christopher Brorsson. Vi byter ut ett det rutinerade manskapet och föryngrar elvan ytterligare, in med 4 juniorer, som kommer in och tar för sig på bästa sätt. 80:e minuten och det blir ett självmål till 2-1. Detta var ungefär vad Edet skapade på hela matchen, medans vi själva brände 3 frilägen. Men som sagt det är målen som räknas och vi får nu hoppas på att bli en av dom 8 bästa tvåorna för att få spela vidare i DM.

Tack för det ni visade idag grabbar, får vi göra det här vid fler tillfällen så kommer även vi att sätta den nya spelidén. Ni har det i er och resten är bara en nötningsprocedur.

Tack även till Adam Roth och Lars Klaesson, som åkte med mig till Lilla Edet för att hjälpa till.

Dan

UIFK Herr - IFK Falköping 3-1
2018-03-16 21:39
Ikväll mötte vi förra årets Division 3 kollega, som är kvar i trean, medans vi dansade ner en serie. IFK Falköping som åt upp oss med sina omställningar, fick nu möta ett nytt tänk och det blev problem.

Falköping startar med en hög press och vi har det lite jobbigt, men spelar oss igenom pressen och får till en omställning som resulterar i en hörna. Kristoffer Johansson slår dom med sin eminenta högerfot. Bollen letar sig ut till Albin Brunngård som gör mål andra matchen i rad efter hörna. Det sker redan i den 2:a minuten. Sedan visar vi prov på att den nya spelidén, verkligen är något att bygga vidare på. Samtidigt som våra nya tränare ger klara och tydliga besked om vad som händer i vårt nya tänk. Falköping skapar ett bra läge på 45 minuter, medans vi själva kunde ha haft både 2- och 3-0. Men halvtidsvila och som vanligt engagerat prat om hur vi tar oss vidare i halvlek 2.

Vi dippar lite dom första 10 minuterna i andra halvlek och låter Falköping ta större del av spelet. 55:e Minuten kommer så också 1-1, då vi för ovanlighetens skull är passiva i försvarsspelet. Men efter en del korrigeringar,börjar vi hitta in i matchen igen och minut 68 är det Adam Svenson som sätter bollen till 2-1, efter ett riktigt drömanfall. Först passning Christopher Brorsson i djupled till David Karlsson som fortsätter med passning i djupled till Adam. Det här målet och agerandet runt omkring, är sådant som man njuter av som tränare ledare. Falköping försöker, men vi spelar oerhört stabilt och håller dom borta ifrån målchanser och i den 85:e minuten sätter Christopher Brorsson, spiken i kistan, till 3-1. Framspelad av finlirare Kristoffer Johansson. Slutresultat och ett fint kvitto på att det jobbas rätt med laget.

Det som glädjer mig mest är att få se hur en del spelare ifrån föregående års säsong, har tagit enorma kliv och samtidigt underordnar sig gruppen och spelet, för att man förstår hur det ska göras.

Sen hade vi ju "Brorsan" på innermitten idag och då blir det ju bra!!! (Internt)

Dan 
UIFK Herr - Grolanda IF 10-0
2018-03-08 06:55
Igår kväll Onsdag spelade vi andra matchen i DM och ställdes mot Grolanda IF ifrån Division 5 på Lassalyckan.

Vi hade bestämt oss för att spela med samma energi och finess som vi visar på träning. Snabbt bolltempo och smarta lösningar i anfallsspelet. Försvarsspelet skulle vi bedriva precis som i matchen mot Skultorps IF. Detta skulle vissa sig vara en bra lösning på matchplanen.

Vi börjar direkt med att hålla bollen inom laget och spela framåt så fort det går. 
1-0   9:e Minuten David Karlsson framspelad av Adam Svenson
2-0 22:a Minuten Kristoffer Johansson Straff
3-0 29:e Minuten Adam Svenson Pass Olle Karlsson
4-0 35:e Minuten Daniel Helin Pass Adam Svenson
5-0 37:e Minuten Daniel Helin Pass Hossein Najafi
6-0 43:e Minuten Albin Brunngård efter Hörna Kristoffer Johansson

Vi går till halvtidsvila med en bra och väl genomförd första halvlek. Inte mycket att diskutera, utan bara att fortsätta.

Grolanda faller ändå djupare i andra halvlek för att försöka stänga våra passningsvägar och vi får det lite jobbigare till en början med att hitta igenom till bra chanser. Men vi äger bollen i stort sett hela tiden och till slut börjar vi även luckra upp det här försvars systemet. 
7-0 68:e Minuten Kristoffer Johansson Straff
8-0 74:e Minuten Elvin Cuni Pass Hugo Toftmark
9-0 76:e Minuten Elvin Cuni Pass Alfred Selin
10-0 86:e Minuten Elvin Cuni Pass Vasiliy Khan och Alfred Selin
(Ett äkta Hat Trick, är ju alltid roligt att få uppleva, eller hur, Elvin!!)

Laget vi ställde på benen idag är inte precis lastgammalt och större delen av killarna går ju fortfarande i skolan. Därför känns den här segern ännu roligare, för den visar upp vilken bredd vi har på truppen. Två bra matcher av det här unga laget nu lovar gott inför framtiden.

Tack killar för att vi fick njuta av eran prestation och spelglädje igår kväll!!!!

Elie och Dan
Skultorps IF - UIFK Herr 0-1
2018-03-03 18:46
Idag var årets första tävlingsmatch och den skedde i Skövde på Södermalms IP:s Konstgräs. Då vi ställdes mot Division 4 kollegan ifrån andra serien, nämligen Skultorps IF. Vi åkte med ett väldigt ungt och även orutinerat gäng. Men som dom visade på planen, så skulle man kunna tro annat.

Vi jobbar vidare med spelidén och idag var en dag då killarna verkligen visade att den är värd att jobba efter. Första halvlek var till stora delar vår, och vi hade ett litet spelövertag i stort sett hela halvleken, skapade en del bra chanser men sista delen blev slarvig. Bakåt var det stabilt hela vägen. Laget visade upp sig som ett lag och alla gjorde verkligen sitt jobb, för att det skulle fortsätta bli så.
0-0 i halvlek och vi kände att vi verkligen var med i matchen.

Skultorp försöker ändra lite för att komma in i matchen, men vi fortsätter att spela bra, även om vi blir lite omständligare i en del situationer, tar lite längre tid ifrån tanke till passning. Men i den 60:e minuten får vi hörna (undrar vilken i ordning) Kristoffer Johansson går ut för att lägga den och han har smekt in hörnor hela matchen tidigare. Lite rörigt inne i straffområdet och Elvin Cuni håller sig framme och sätter 0-1. Kändes fantastiskt skoj att vi tog ledningen till slut. Grabbarna visar sedan på både smartness och kämpaglöd för att hålla resultatet matchen ut. VINST i första tävlingsmatchen, känns underbart skönt och även på sätt som vi gjorde det.

Tack Killar, ha nu en riktigt skön lördagskväll!!!!

Fredrik, Elie och Dan
UIFK Herr - Skene IF 1-5
2018-02-25 04:30
Igår Lördag spelade vi träningsmatch mot Skene IF på Lassalyckan, som visade sig ifrån sin allra bästa sida, med både sol och gröna sidan upp.

Skene IF som i år kommer att spela i Division 3 och skulle ge oss en bra värdemätare.

Det börjar med en match som mycket sköts ifrån mittfälten och två lag som visar upp ett stabilt försvarsspel. Men i den 19:e minuten släpper vi lite på koncentrationen och det utnyttjar Skene till 0-1, detta skulle också vara halvtidsresultatet. Men vi spelade helt jämnt med Skene i första halvlek och fick en del bra svar.

Andra halvlek startar och i den 50:e minuten kvitterar vi till 1-1 genom Kristoffer Johansson, efter fina passningar på vägen fram av Tim Svedberg och Adam Svensson. Vi skapar ytterligare ett friläge och har chansen att ta ledningen med 2-1, men tyvärr så räddar målvakten läget. Skene vänder spelet och skickar iväg en lång boll som vi inte tar rätt beslut på, ett friläge centralt och Skene spelaren är säker i läget till 1-2. På något vis dör matchen för våran del här. I 66:e minuten kommer 1-3 efter ett fint inspel ifrån kanten. 1-4 kommer efter en frispark direkt i mål. 1-5 kommer i den 74:e minuten, återigen ett friläge. Vi har tyvärr en lång period här, där vi inte tar löpningar för laget, utan det blir en hel del ensam varianter. 

En träningsmatch som gav svar både positiva och negativa, men så ska det ju se ut nu inför säsongen.

På Lördag är det dags för den första tävlingsmatchen då vi möter Skultorps IF i Skövde på Södermalms IP (Hoppas deras konstgräs har blivit bättre). Detta är också ett lag som spelar i Division 4.

Dan
 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper