Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Ulricehamns IFK
Seriesegrare 2019 (div.4 södra)
Träningstider just nu:
Måndag 19:40 Fotbollshallen
Onsdag 20:00 Bogesundsskolan (futsal)
Torsdag 19:40 Nordic Wellness
Söndag 17:30 Fotbollshallen (MV-träning)


Kontaktuppgifter:
Fredrik Wigestål (Huvudtränare) 076-172 27 70
Elie Sader (Assisterande tränare) 070-749 97 55
Magnus Linder (Målvaktstränare) 070- 680 58 86
Dan Mårtensson (Lagledare) 070-091 92 72
Mikael Kindberg (Herrkommittén) 070-555 25 54

Skövde Futsal Cup och en ny semifinal
2019-11-25 08:40
Igår söndag startade vi resan mot Skövde 07,45 och Skövde Arena för matcher i Skövde Futsal Cup, anordnad av Våmbs IF. Vill tacka arrangörerna för ett fint arrangemang och en välkomnande miljö. Även om det var segt mellan matcherna.

Första matchen var mot Elastico  Futsal Club, som kommit ner ända ifrån Köping. Vi blev direkt överraskade vid avspark då deras forward tog bollen och stack iväg mot mål. Men Alexander Carlén i mål var beredd som tur var, vi tänkte efter dom första 5 minuterna och 0-1, hu ska vi få fatt på det här laget. Men sen blev dom avslöjade i sin defensiv och vi började få tag i vårt spel. 1-1 gör Stjepan Stipuric och även 2-1, nu inser vi att våra motståndare inte vill lägga för mycket arbete på hemjobbet och 3-1 smäller Albin Brunngård in och slutligen gör Vasiliya Khan 4-1. Första matchen spelad och vi är inne i turneringen.

Match 2 är mot Tråvad/Larv 2 och här sätter vi spelet direkt, stabilt bakåt och framåt ramlar målen in 0-1 Johan Berntsson, 0-2 och 0-3 Stjepan Stipuric. Två stabila segrar inför sista gruppspelsmatchen.

Där vi ställs mot Skultorps IF, vi gör 1-0 genom Johan Berntsson och 2-0 Stjepan Stipuric. Vi tror även att vi gör 3-0 av Johan Berntsson, men domaren anser inte att Johan touchar bollen, efter Alexander Carléns utkast. Istället sticker Skultorp upp och reducerar till 2-1. Men Stjepan som är hetare än en katt på hett plåttak gör till slut 3-1. Gruppsegrare efter en gedigen och väl genomförd grupp, där vi vissa stunder visar upp ett riktigt fint Futsal Spel.

Kvartsfinal och vi möter FC Skövde, det blir en tät match, där båda lagen visar upp ett bra försvarsspel. Men vi har ju Stjepan Stipuric och han sätter 1-0 vilket också blir slutresultatet.

Semifinal här möter vi Våmbs IF, första gången som vi faktiskt gör ett riktigt misstag vid dålig kommunikation. Givetvis dimper bollen ner till en helt fri Våmb spelare som bara har att rulla den i mål till 1-0. Vi äger matchen men möter ett lag som vet hur man parkerar bussen framför mål, oavsett lägen dyker det alltid upp ett grönt ben, kropp eller ansikte, mycket hjärta i det försvarsspelet, det närmsta vi kommer är ett stolpskott. Behövs även en del tur när inte skickligheten räcker till. Så återigen en hedersam semifinalplats, men inte ända fram. 

Det är härligt att få sådana här heldagar med våra fina killar och alla dom personligheterna som vi har vi vår sköna trupp. Tack killar för en fin söndag i Skövde.

Vi fick även chansen att följa vårt Damlags matcher fram till Final. Där dom ställdes mot Falköpings Futsal Club igen, för dom möttes redan i gruppspelet. Det här Falköpings laget har många begåvningar och spelar en väldigt fin Futsal, så förlust med 2-0 i finalen är inget att gråta över utan bara glädjas över det fina ni presterade på vägen fram.

Dan
Knallen Cup tog vi oss till Semifinal
2019-11-17 21:32
Idag Söndag vaknar man upp 06.00 för att under dagen spela Futsal Cup i Boråshallen, närmare bestämt Knallen Cup 2019. Samling 08.40 för avresa, men det är ju en del som ska göras innan. Knallen Cup har ju funnits under många år och man hade ju hoppats på en förädling, men tiden har stått still.

Kommer till Boråshallen, som vanligt ingen som tar emot och vi får leta reda på ett tomt omklädningsrum, hittar ett och vi har planen att värma upp på då vi spelar första matchen för dagen.

Första matchen är mot Rydboholms SK och det är en typisk första match många som vill mycket och ett lite stressat spel. Men en match som slutar 1-1 efter att Daniel Helin har kvitterat till 1-1.

Match 2 och vi ska möta BK Viljan Sehand Azedin gör 1-0 och Stjepan Stipuric gör 2-0, ser bra ut men sen slarvar vi in 2-1. Men vinst och det ser bra ut.

Sista matchen i gruppen behöver vi vinna stort för att ha chans på seger i gruppen, Rydboholm har trummat på i sina matcher. Sparsörs AIK 2 är motståndet och gör väl kanske dagens sämsta match, vilket slutar med förlust med 1-0. Men vi slutar som tvåa och får möta tvåan i den andra gruppen för vidare spel.

UIFK - Sparsörs AIK 1   4-0
Stjepan Stipuric har fått en Kex Choklad av mamma, dom vet vad deras söner behöver och 1-0 kommer ifrån Stjepans fötter. 2-0 Daniel Helin, 3-0 Johan Berntsson och sedan avrundar Daniel Helin med 4-0 och vi är klara för gruppspelet mot semifinalen.

Första matchen i detta gruppspel ställs vi mot Byttorps IF och en välspelad match med två lag slutar 0-0. 

För att gå vidare behöver vi vinna sista matchen mot Gällstads FK, vi tar också ledningen med 1-0 då Adam Bengtsson trycker in en indirekt frispark efter pass av Daniel Helin. Men matchen avlutas med 3 spelare på planen efter en utvisning och killarna visar verkligen upp sin karaktär när det väl gäller. 1-0 blir det och semifinalen är klar mot Bergdalens IK.

I väntan på denna så försiggår en väldigt lång straffavslutning i semifinal 1, vilket kanske gör att vi tappar lite fokus på väg in i matchen.

Semifinal och Bergdalens IK tar ledningen med 1-0 och även 2-0, vi reducerar till 2-1 Stjepan Stipuric. Men längre räcker vi inte. 

3000:- present kort på Stadium blev belöningen efter en lång dag.

Tack killar för en härlig söndag i Boråshallen. Nästa helg åker vi till Skövde för en ny turnering. Sköt om er så syns vi på träningen imorgon måndag.

Dan 

Limmareds IF U - UIFK Herr U 0-8
2019-10-23 17:26
Igår kväll spelade vi den sista och uppskjutna matchen mot Limmareds IF U, en bortamatch som Limmared la på Lassalyckan till våran stora lycka, för här mår vi bra.

Dessa matcher som är uppskjutna är inget man längtar efter, men dom ska spelas till varje pris enligt förbundet och båda lagen fick ihop 13 spelare. Jag vill tacka er killar som visat och gett mig chansen att få genomföra matcherna, även om det varit vilopaus just nu. Det är då man förstår, varför det är så skoj att vara ledare. Jag vill också passa på att tacka, min käre hjälpgubbe Lars Klaesson, som stöttat vid alla borta matcher och även vid en del hemmamatcher. Alltid där när jag bett om hjälp, hoppas du förstår hur tacksam jag är över att du ställt upp för mig och laget.

Det var ju match igår också och jag är glad över att se hur Limmared spelade fotboll, vi fick fullt upp direkt och matchen blev en liten överraskning, då vi inte riktigt var beredda på att möta ett så spelande lag. Men dom smarta spelarna i vårt lag börjar direkt korrigera, något som vi blivit riktigt duktiga på under året. Behöver inte stå vid sidan och skrika ut order utan bara lyssna på spelarnas direktiv till varandra, visst är det vackert. Då kan man ha korta genomgångar och det är alltid uppskattat. Limmared spelar bra fram till sista tredjedelen, men där är vi starka försvarsmässigt och ger inte bort många centimeter. 

25:e minuten får vi en frispark, har talat om för Stjepan Stipuric hur bra fasta situationer Adam Tingström hade i matchen före, han vill ju givetvis inte vara sämre. En fin frispark kommer in mot straffområdet och där är han Albin Brunngård och nickar återigen in 0-1. (Får nog börja lyfta honom snart även i A-Laget på fasta situationer).

Med två vildhjärnor på planen kan det sluta bra eller inte, givetvis fastnar dom i varandra i den 36:e minuten och båda får direkt rött kort, inget att säga om utan helt korrekt, så båda lagen fortsätter matchen med 10 spelare på plan. Vi blir lite bolltittande efter detta och ger bort matchen till Limmared en stund, men i den 44:e minuten hittar Oscar "Köttkulla" Gotting, Stjepan "Stippan" Stipuric, med en fin genomskärare. På bortre stolpen skriker Andreas "Ando" Yousef på bollen, men Stjepan, tar det säkra före det osäkra och sätter den själv i mål till 0-2. Det blir också halvtidsresultatet. 

Då spelarna själva har korrigerat under tiden i matchen finns det bara en del små saker jag vill ändra på till andra halvlek.

"Ando" jagar på som ytter men orken börjar tryta och vi gör ett byte in med Arvid Udd. Sådana här stunder blir jag riktigt glad, med Arvid in, får jag se en spelare med bra teknik och ett underbart passningsspel. Hoppas få se mer av dig nästa år Arvid. 0-3, nu börjar det rulla på och killarna har bestämt sig. Oscar Gottings fot leker man inte heller med en fin passning till Christopher Brorsson i den 57:e minuten och inget misstag där. Brorsson blir nu het som en kamin, behöver ju alltid en halvlek för att komma in i andra andningen, men då är han glödhet. 59:e minuten "Stippan" tar sig fram och serverar Brorsson till 0-4. Mittbackar idag är Gustav Isaksson och Albin Brunngård, ser ut som dom har haft varianter på frisparkar i hela sitt liv. Gustav lägger med sin känsliga vänsterfot ett perfekt inlägg till Albin som plockar bollen och säkert gör 0-5. Sedan gör vi tydligen också 0-6 i den 71:a minuten genom Måns Björling, ska inte ta detta ifrån dig Måns och vilken fantastisk match du gör inte ett misstag. En vältränad Stjepan Stipuric är inte att leka med för när vi går mot matchslut blir han som bäst. Arvid Udd som ställt spelare efter spelare i fina lägen med sin passningsfot, får äntligen kredd för detta då "Stippan" gör 0-7 och även 0-8 kommer i den 78 minuten återigen genom Stjepan Stipuric.  Snygg avslutning på säsongen killar. 

Lars han även under matchen med att köra inomhusbollar till juniorernas träning. Här snackar vi om ledare som kan göra många saker samtidigt.

Segern gav oss även seriesegern med raden 15  11  0  4  74-26  +48  33.

4 seniorlag Dam- som Herrlag har givit 3 seriesegrar och en kvalseger, allt är upp eller hur, nu ska vi förvalta detta till nästa år också!!!!

Vill tacka alla er som hjälpt mig med U-laget under året som gått, då menar jag spelare, föräldrar som hjälpt till att köra och er underbara föräldrar som är där för att stötta era killar och kanske även mig ibland, för det kan behövas.

Dan

Mariedals IK U - UIFK Herr U 1-5
2019-10-15 19:30
Igår kväll var vi iväg till Kransmossens IP i Borås för match mot Mariedals IK i U-lags serien, en sedan tidigare uppskjuten match. En match som egentligen inget av lagen ville spela, men spelade vi den inte skulle båda lagen få böta.

Till slut fick vi ihop 13 tappra som kunde tänka sig att ställa upp, ni är mina hjältar killar. Men till avresa var vi nere i 11 spelare, men "Ando" fick tag i Måns Björling som ställde upp på kort varsel och vi hade i alla fall en avbytare. Tack Måns!!

Som tur var det en fin kväll och perfekt fotbollsväder. Mariedal drog igång och försökte sätta hög press på oss, med mycket fart och stor rörlighet. Lite tagna till att börja med, men snart började vi hitta igenom till innermittfältet och fick mer och mer tag i matchen. 12:e minuten får vi hörna och Adam Tingström går ut för att slå den och högst i nickduellen framför mål är Albin Brunngård och nickar in 0-1. Spelet böljar lite då båda lagen försöker hålla boll och få till omställningar. Den 22:a minuten får vi frispark som Azad Rakh slår perfekt till Albin Brunngård som nickpassar till Jonathan Larsson, som i sin tur nickar den i mål till 0-2. Vi blir mer stabila i spelet och börjar även dra lite mer nytta av våra kanter som Mariedal har försökt stänga. 0-2 blir även halvtidsresultatet.

Vi diskuterar en del förändringar som vi vill ändra på till andra, bland annat att vi blev för långa som stora stunder under matchen och därför gav bort många andra bollar i onödan.

Andra halvlek börjar och det ser stabilt ut, vi sätter in Arvid Udd och det dröjer inte länge förrän vi får hörna igen och Adam Tingström vet ju hur han hittar spelarna för fina nickar, denna gången är det just Arvid Udd som går upp och med en vacker nick vinklar in den i bortre hörnet, detta var i den 63:e minuten. 3 minuter senare tar sig Oscar Gotting fint fram på sin kant och spelar in bollen till Johan Berntsson som sätter 0-4. 72:a minuten brister koncentrationen och Mariedal reducerar till 1-4. Men Johan Berntsson ser till att det 1-5 i den 84:e minuten fint framspelad av Azad Rakh. Skön seger i en väldigt välspelad fotbollsmatch där båda lagen visade fina kvaliteter.

Ni som trodde säsongen var över kan glömma det för på tisdag den 22:a oktober ska vi möta Limmareds IF U 19.00. Trotts att det var Limmareds hemmamatch är den förlagd till Lassalyckans A-Plan, så tack för det. När denna däremot är spelad så finns det inga mer uppskjutna matcher och vi kan lägga seriesäsongen bakom oss för 2019.

Dan


UIFK Herr U - Hestrafors IF U 5-3
2019-10-01 19:14
Igår kväll spelade vi sista matchen för året vad det gäller seriespel och det var U-laget som fick avrunda, denna härliga säsong på Lassalyckan. Hestrafors IF är ett spelande lag och då brukar ju också vi trivas.

Samlingen inför matchen fick en fin start, då jag på min 60-års dag, fick matchtröja 60 av killarna. Vilken fin present, den uppskattar jag verkligen!!

Första halvlek börjar och vi har svårt att få grepp på våra motståndare som i minut 8 gör 0-1, på en något konstig situation, men mål blev det. 0-2 kommer i den 10:e minuten och man börjar undra vad det är på gång. 1-2 målet kommer att bli en klassiker. Andreas Div. 4 bästa fot av målvakterna, drar till fullt efter ett hemspel, bollen seglar lite med vindens hjälp, studsar och får en båge över den felplacerade målvakten i mål. Han gav det målet i present till mig. Tack Ando!! I den 24:e minuten sågar vi oss fram och Johan Berntsson, hittar Christopher Brorsson med en fin passning och han gör 2-2. Nu är vi inne i matchen och börjar även ta över mer och mer. Men 2-2 blir halvtidsresultatet.

Andra halvlek börjar och i den 54:e minuten slarvar vi i uppspelet och bjuder på en omställning till 2-3. Men efter detta var det aldrig något snack om saken. Vi börjar spela bättre och bättre, många finesser ibland för många. Men i den 58:e minuten stjäl Johan Berntsson bollen och gör säkert 3-3. Vi skapar många fina lägen efter detta, men får vänta till den 85:e då Oscar Gotting serverar bollen till Christopher Brorsson och 4-3, äntligen ledning. Christopher var inte färdig där utan i den 89:e minuten sätter han även 5-3, nu med Stjepan Stipuric som servitör.

Tack killar för bra andra halvlek och en fin present. Ha nu en härlig avslutningsresa, så ses vi igen i november!!!

Dan
Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 22/10 19:00
0 - 8  
Mån 14/10 19:00
1 - 5  
Mån 30/9 19:30
5 - 3  
Sön 29/9 15:00
0 - 2  
Lör 21/9 16:00
5 - 1  
Tis 17/9 19:00
3 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ulricehamns IFK, 22/11 10:10 
Ulricehamns IFK, 15/11 13:14 
Ulricehamns IFK, 03/09 08:50 
Ulricehamns IFK, 28/08 11:15 
Ulricehamns IFK, 31/03 19:11 
 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper