Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Ulricehamns IFK
Seriesegrare 2019 (div.4 södra)
Träningstider just nu:
Måndag 19:00 A-plan
Tisdag 19:00 A-plan
Torsdag 19:00 A-plan


Kontaktuppgifter:
Fredrik Wigestål (Huvudtränare) 076-172 27 70
Elie Sader (Assisterande tränare) 070-749 97 55
Adam Roth (Analytiker) 073-056 16 87
Magnus Linder (Målvaktstränare) 070- 680 58 86
Dan Mårtensson (Lagledare) 070-091 92 72
Mikael Kindberg (Herrkommittén) 070-555 25 54

Dalstorps IF - UIFK Herr 0-0
2020-08-02 10:08
Igår var vi iväg och spelade en bortamatch i Dalstorp en arena som växer för varje gång man kommer dit. Kaffet är alltid klart när Bosse Magnusson är ansvarig. Han vet vad jag behöver.

Det är alltid tuffa matcher oss emellan, finns mycket rivalitet, som kan vara både på gott och ont. Matchen startar och direkt ifrån början, ser man att inget av lagen kommer att bjuda på något. Tungt försvarsspel ifrån båda sidor, inte lätt att vara forward här inte. Två målvakter som visar pondus med sin atletiska spelstil, luftrummet är vårt så jobba gärna med inlägg eller fasta situationer. 
Ur tränarsynpunkt, måste man vara nöjd med det försvaren visar upp, stabilt och luckorna är svåra att hitta. Detta är genomgående för matchen och trots att det blir lite onödigt hetsigt i slutet av matchen,tror jag att båda lagen är nöjda med det som visades upp. Värmen som plötsligt dök upp igen var nog en bidragande orsak till att killarna tappade lite huvud i slutet av matchen. Men vi tar med oss detta till nästa lördag, då vi möter Kållereds SK i serien på Lassalyckan, en bred trupp och många som visar mycket!!

Dan
Hestrafors IF -UIFK Herr 1-1
2020-06-27 10:44
Igår kväll så var framme för match på på Bollevi IP och Naturgräs för att möta Hestrafors IF, ett lag som blivit en klassiker i Division 3 och har en spelidée, vilket jag uppskattar, det visar på bra tränare och man får en förståelse för hur man ska agera i matchen. En fördel för oss, då vi kanske har dom smartaste tränarna i Division 3. Känns skönt att man har fått ha dom som spelare i Marbäcks IF, sen har dom ju utvecklats till både bra personer och underbara tränare, hoppas att jag gett dom något på vägen. Vi hade ett par härliga år, när man tittar tillbaks på statistiken. Fredrik vann interna skytteligan och Elie Sader spelade mittback, vilket gjorde att att jag fick förklara mig för ordförande Marbäcks IF. Nu är man med dom som lagledare för dessa båda killarna och jag älskar varje sekund ihop med dom och våra härliga killar

En match som präglas av ett bra mittfälltsarbete ifrån båda lagen, försvarsarbetet är något av det bästa man kan se. Två bra målvakter som visar varför vi numera spelar i Division 3. Vi har en trupp som är bred och konkurrensmässig alla dagar i veckan, det finns ingen som går säker på sin plats.

Hestrafors har ju en spelidé, som jag tycker att vi stänger på ett bra sätt, men deras omställningar när vi har dåliga uppspel  har vi inte råd med i det långa loppet. Vi är en Division högre och då straffas man hårdare vid misstag. 

Första Halvlek visar båda lagen upp sin bästa försvarssida och vi gå till vila med 0-0

Inga byten men, bra snack som vanligt

Gräset börjar ta ut sina spelare och en del börjar krampa, då det varit mycket löpningar under matchen 67:minuten händer det. Vi sätter ett uppspel rakt i händerna på Hestrafors, som vanligt går dom med full kraft för att göra ,mål.
Den här gången lyckas dom och 1-0 efter en omställning. Vi gör byten och ändrar om för att kvittera, magiskt när man kan kvittera i den 90:e minuten. Dessutom med en av våra inhoppare, Adam Svenson sätter huvudet på bollen och ser till att 1-1 är rättvist. Christopher Brorsson är mannen att smeka in inlägget till Adam

4 Poäng inför semestern är bra, inte många lag som Har det!!!

Vi jobbar med en trupp som ger så mycket till varandra, då få man också 
mycket tillbaks. Vilka härliga killar ni är!!!!

Ha nu en skön semester och "Stippan", så bra att du är hemma i år. Kommer att bli värdefullt i höst.

Någon i Hestrafors, sa att tycker du att det här är en bra match, då kan du inte mycket om fotboll.

Känner så här, titta till spelarnas individuella prestationer. Men kanske att man måste förstå hur bra dom är, båda lagen sitter på spelare som skulle kunna spela högre upp. Men vi är glada för att dom spelar med oss!!!

Dan

Tvärred/Vegby FC - UIFK U 1-1
2020-06-17 22:01
Ikväll var vi på Bergavallen i Tvärred för match mot Tvärred/Vegby FC, med vårt U-lag. Första matchen på Naturgräs för året och det är alltid en upplevelse. Planen var hård och välklippt, det ställer alltid krav på spelarna och man märker snabbt vilka som klarar det bättre än andra.

T/V sätter upp ett högt presspel på oss direkt ifrån början och eftersom vi lever som vi lär så spelar vi med lite fint Rondospel till en början. Vi förstår till slut att vi behöver lyfta huvudet lite högre upp på planen, för att själva kunna trycka tillbaks denna press. 0-1 kommer i den 19:e minuten då Caesar Hjertén sätter ett fint inlägg som Johan Berntsson ser till att styra i mål. Mycket långa bollar matchen igenom men vårt fina Mittbackspar Noel Johansson och Gustav Isaksson har full koll och är säkra i sina situationer. Fantastiskt roligt att få se Noel Johansson i 90 minuter och är i det närmaste klinisk i sina beslut. Mycket framtid här, sen när han börjar snacka också kommer det att bli ännu bättre!!!

Halvleksvila och 0-1 vi pratar igenom vad vi vill göra och många spelare som vanligt gör kloka inlägg.

Tyvärr känner vi oss nog lite för trygga för i den 52:a minuten åker vi på en omställning till 1-1. En del byten in med fler yngre spelare och visar på ännu mera framtid. Max Toftmark, Arvid Udd, Måns Björling och Emil Wallin, vad härligt att få se er spela fotboll. Dessutom mot ett tufft motstånd, där visade ni att vi är inte här för att kliva undan, utan vill fortsätta att ha ögonen på oss.

En bra match för båda lagen som gav, tror jag båda ledarstaberna fina saker att gå vidare med.

Vad underbart det är med matcher igen!!!!!

Dan
 
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel