Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Ulricehamns IFK
Seriesegrare 2019 (div.4 södra)
Träningstider just nu:
Måndag 19:40 Fotbollshallen
Tisdag 18:50 A-plan
Torsdag 19:40 Nordic Wellness
Lördag 11:00 A-plan
Söndag 17:30 Fotbollshallen (MV-träning)


Kontaktuppgifter:
Fredrik Wigestål (Huvudtränare) 076-172 27 70
Elie Sader (Assisterande tränare) 070-749 97 55
Magnus Linder (Målvaktstränare) 070- 680 58 86
Dan Mårtensson (Lagledare) 070-091 92 72
Mikael Kindberg (Herrkommittén) 070-555 25 54

Äntligen!!!!
2020-01-06 18:51
Idag Spelade vi Sparbanken Futsal Cup i Sim- och Sporthallen, den årligen återkommande turneringen med kommunens lag och den sista Futsal Turneringen i alla fall för våran del innan vi går igång med den riktiga fotbollen.

Gruppspel först:
Tvärred/Vegby i den första machen och första matchen brukar oftast bli onödigt fartfyllda. Men vi höll i vårt grundspel och sakta men lugnt tog vi oss fram till chanser. 0-1 gör Alfred Selin, 0-2 Stjepan Stipuric och 0-3 klämmer Albin Brunngård in. Som också blir slutresultatet.

Södra Ving i andra matchen blev vår kanske sämsta match där vi inte riktigt kom upp i nivå, slutresultatet 0-0.

Match 3 spelar vi mot Hössna/Timmele, börjar med att släppa in dagens första och enda mål i matchspelet 0-1 och lite uppförsbacke. Men Christopher Brorsson visar den fortsatta vägen med två snabba mål 2-1, innan Lucas Johansson avslutar matchen med 3-1.

Sista matchen i gruppen behöver vi vinna för att bli etta och ställs mot tuffast tänkbara motstånd genom Åsarp/Trädet. Jämn match men vi driver den och till slut dunkar Lucas Johansson in 0-1 vilket vi håller matchen ut och Gruppsegern är klar.

Kvartsfinal där vi ställs mot andra gruppens 4:a vilket blev Redväg. Nu har säkert Stjepan Stipuric varit hemma och fått en Kexchoklad av mamma. För han avgör den här matchen med två vackra mål till seger med 2-0.

Semifinal och ni som följt med vet hur svårt vi haft för att ta oss förbi denna, vi ställs dessutom mot ett ungt och hungrigt Paratodos som spela en fin Futsal. Det gjorde att vi hade fullt upp men 0-0 vid full tid och förlängning som också slutar 0-0. Tar det hela till straffar ifrån 9 meter. Stjepan Stipuric gör 1-0 och Andreas Yousef räddar. 2-0 gör Christopher Brorsson och Andreas räddar igen. Spöket är besegrat och finalen hägrar.

Final mot Gällstad och dom här matcherna är alltid jämna med få målchanser, men Gällstad hade ändrat lite i sitt sätt att spela, vilket satte myror i vårt försvarsspel till att börja med. Återigen 0-0 vid full tid och förlängning, där inget av lagen lycka avgöra. Utan straffar igen: Gällstad 1-0, Adam Bengtsson 1-1. Gällstad missar, Stjepan Stipuric 2-1. Gällstad 2-2 och en kanske avgörande straff. Christopher Brorsson stegar fram och sätter den stenhårt ribba in 3-2 och mästare. 

Vilken härlig start för året som komma skall och en fin avslutning på Futsalen, det är ett gäng underbara killar som vi jobbar med och dom visar så mycket under en sådan här turnering. Tack Grabbar nu börjar den riktiga fotbollen som vi alla ser fram emot.

Vill också passa på att tacka er härliga människor som jobbar med att få allt i en sådan här turnering, liksom UT-Sparken för tjejer att fungera. Utan er vore vi inte mycket och sedan att alla gör det med ett leende på läpparna, höjer det hela lite ytterligare. Så tack alla ni som ställer upp!!!!

Dan
Semifinal Spöket var där igen
2019-12-15 07:49
I onsdags var vi iväg till Boråshallen för Futsal matcher i Lusseblixten. Det är utslagning direkt så det kan bli en match eller fler.

Vi möter Äspereds IF i första matchen om en kvartsfinalsplats. David Karlsson gör 1-0 och Johan Berntsson stänker in 2-0 och vi får stanna kvar i hallen en stund till.

Kvartsfinal och vi möter Fristads GoIF, som sätter press på oss ifrån början, med ett högt försvarsspel. Men Alfred Selin gör 1-0, efter ett riktigt fint samspel med Daniel Helin. Men Fristad får till ett slumpskott och 1-1. Matchen går till straffar och med "Ando" i mål så är vi inte speciellt oroliga. Vi sätter 2 och "Ando" räddar den andra. Så semifinal igen.

Byttorps IF blir det i semifinalen och vi gör kanske våran sämsta match, då vi blir väldigt statiska och inte riktigt vågar gör dom saker som vi är bra på. Byttorp gör 1-0 och vi måste börja jaga, men tar en del konstiga beslut och hittar inga vägar genom deras försvar.  Så en ny semifinal med ett olyckligt slut för våran del. Men Grabbarna fick ju med sig en Julost hem i alla fall.

Nästa turnering som vi ska iväg på är till Färgelanda, 191228 en ort som man tidigare inte fått uppleva, så visst är fotbollen fantastisk över hur man har fått uppleva världen, både som spelare och tränare/ledare.

God Jul till er alla så ses vi den 28:e December

Dan
Skövde Futsal Cup och en ny semifinal
2019-11-25 08:40
Igår söndag startade vi resan mot Skövde 07,45 och Skövde Arena för matcher i Skövde Futsal Cup, anordnad av Våmbs IF. Vill tacka arrangörerna för ett fint arrangemang och en välkomnande miljö. Även om det var segt mellan matcherna.

Första matchen var mot Elastico  Futsal Club, som kommit ner ända ifrån Köping. Vi blev direkt överraskade vid avspark då deras forward tog bollen och stack iväg mot mål. Men Alexander Carlén i mål var beredd som tur var, vi tänkte efter dom första 5 minuterna och 0-1, hu ska vi få fatt på det här laget. Men sen blev dom avslöjade i sin defensiv och vi började få tag i vårt spel. 1-1 gör Stjepan Stipuric och även 2-1, nu inser vi att våra motståndare inte vill lägga för mycket arbete på hemjobbet och 3-1 smäller Albin Brunngård in och slutligen gör Vasiliya Khan 4-1. Första matchen spelad och vi är inne i turneringen.

Match 2 är mot Tråvad/Larv 2 och här sätter vi spelet direkt, stabilt bakåt och framåt ramlar målen in 0-1 Johan Berntsson, 0-2 och 0-3 Stjepan Stipuric. Två stabila segrar inför sista gruppspelsmatchen.

Där vi ställs mot Skultorps IF, vi gör 1-0 genom Johan Berntsson och 2-0 Stjepan Stipuric. Vi tror även att vi gör 3-0 av Johan Berntsson, men domaren anser inte att Johan touchar bollen, efter Alexander Carléns utkast. Istället sticker Skultorp upp och reducerar till 2-1. Men Stjepan som är hetare än en katt på hett plåttak gör till slut 3-1. Gruppsegrare efter en gedigen och väl genomförd grupp, där vi vissa stunder visar upp ett riktigt fint Futsal Spel.

Kvartsfinal och vi möter FC Skövde, det blir en tät match, där båda lagen visar upp ett bra försvarsspel. Men vi har ju Stjepan Stipuric och han sätter 1-0 vilket också blir slutresultatet.

Semifinal här möter vi Våmbs IF, första gången som vi faktiskt gör ett riktigt misstag vid dålig kommunikation. Givetvis dimper bollen ner till en helt fri Våmb spelare som bara har att rulla den i mål till 1-0. Vi äger matchen men möter ett lag som vet hur man parkerar bussen framför mål, oavsett lägen dyker det alltid upp ett grönt ben, kropp eller ansikte, mycket hjärta i det försvarsspelet, det närmsta vi kommer är ett stolpskott. Behövs även en del tur när inte skickligheten räcker till. Så återigen en hedersam semifinalplats, men inte ända fram. 

Det är härligt att få sådana här heldagar med våra fina killar och alla dom personligheterna som vi har vi vår sköna trupp. Tack killar för en fin söndag i Skövde.

Vi fick även chansen att följa vårt Damlags matcher fram till Final. Där dom ställdes mot Falköpings Futsal Club igen, för dom möttes redan i gruppspelet. Det här Falköpings laget har många begåvningar och spelar en väldigt fin Futsal, så förlust med 2-0 i finalen är inget att gråta över utan bara glädjas över det fina ni presterade på vägen fram.

Dan
Knallen Cup tog vi oss till Semifinal
2019-11-17 21:32
Idag Söndag vaknar man upp 06.00 för att under dagen spela Futsal Cup i Boråshallen, närmare bestämt Knallen Cup 2019. Samling 08.40 för avresa, men det är ju en del som ska göras innan. Knallen Cup har ju funnits under många år och man hade ju hoppats på en förädling, men tiden har stått still.

Kommer till Boråshallen, som vanligt ingen som tar emot och vi får leta reda på ett tomt omklädningsrum, hittar ett och vi har planen att värma upp på då vi spelar första matchen för dagen.

Första matchen är mot Rydboholms SK och det är en typisk första match många som vill mycket och ett lite stressat spel. Men en match som slutar 1-1 efter att Daniel Helin har kvitterat till 1-1.

Match 2 och vi ska möta BK Viljan Sehand Azedin gör 1-0 och Stjepan Stipuric gör 2-0, ser bra ut men sen slarvar vi in 2-1. Men vinst och det ser bra ut.

Sista matchen i gruppen behöver vi vinna stort för att ha chans på seger i gruppen, Rydboholm har trummat på i sina matcher. Sparsörs AIK 2 är motståndet och gör väl kanske dagens sämsta match, vilket slutar med förlust med 1-0. Men vi slutar som tvåa och får möta tvåan i den andra gruppen för vidare spel.

UIFK - Sparsörs AIK 1   4-0
Stjepan Stipuric har fått en Kex Choklad av mamma, dom vet vad deras söner behöver och 1-0 kommer ifrån Stjepans fötter. 2-0 Daniel Helin, 3-0 Johan Berntsson och sedan avrundar Daniel Helin med 4-0 och vi är klara för gruppspelet mot semifinalen.

Första matchen i detta gruppspel ställs vi mot Byttorps IF och en välspelad match med två lag slutar 0-0. 

För att gå vidare behöver vi vinna sista matchen mot Gällstads FK, vi tar också ledningen med 1-0 då Adam Bengtsson trycker in en indirekt frispark efter pass av Daniel Helin. Men matchen avlutas med 3 spelare på planen efter en utvisning och killarna visar verkligen upp sin karaktär när det väl gäller. 1-0 blir det och semifinalen är klar mot Bergdalens IK.

I väntan på denna så försiggår en väldigt lång straffavslutning i semifinal 1, vilket kanske gör att vi tappar lite fokus på väg in i matchen.

Semifinal och Bergdalens IK tar ledningen med 1-0 och även 2-0, vi reducerar till 2-1 Stjepan Stipuric. Men längre räcker vi inte. 

3000:- present kort på Stadium blev belöningen efter en lång dag.

Tack killar för en härlig söndag i Boråshallen. Nästa helg åker vi till Skövde för en ny turnering. Sköt om er så syns vi på träningen imorgon måndag.

Dan 

Limmareds IF U - UIFK Herr U 0-8
2019-10-23 17:26
Igår kväll spelade vi den sista och uppskjutna matchen mot Limmareds IF U, en bortamatch som Limmared la på Lassalyckan till våran stora lycka, för här mår vi bra.

Dessa matcher som är uppskjutna är inget man längtar efter, men dom ska spelas till varje pris enligt förbundet och båda lagen fick ihop 13 spelare. Jag vill tacka er killar som visat och gett mig chansen att få genomföra matcherna, även om det varit vilopaus just nu. Det är då man förstår, varför det är så skoj att vara ledare. Jag vill också passa på att tacka, min käre hjälpgubbe Lars Klaesson, som stöttat vid alla borta matcher och även vid en del hemmamatcher. Alltid där när jag bett om hjälp, hoppas du förstår hur tacksam jag är över att du ställt upp för mig och laget.

Det var ju match igår också och jag är glad över att se hur Limmared spelade fotboll, vi fick fullt upp direkt och matchen blev en liten överraskning, då vi inte riktigt var beredda på att möta ett så spelande lag. Men dom smarta spelarna i vårt lag börjar direkt korrigera, något som vi blivit riktigt duktiga på under året. Behöver inte stå vid sidan och skrika ut order utan bara lyssna på spelarnas direktiv till varandra, visst är det vackert. Då kan man ha korta genomgångar och det är alltid uppskattat. Limmared spelar bra fram till sista tredjedelen, men där är vi starka försvarsmässigt och ger inte bort många centimeter. 

25:e minuten får vi en frispark, har talat om för Stjepan Stipuric hur bra fasta situationer Adam Tingström hade i matchen före, han vill ju givetvis inte vara sämre. En fin frispark kommer in mot straffområdet och där är han Albin Brunngård och nickar återigen in 0-1. (Får nog börja lyfta honom snart även i A-Laget på fasta situationer).

Med två vildhjärnor på planen kan det sluta bra eller inte, givetvis fastnar dom i varandra i den 36:e minuten och båda får direkt rött kort, inget att säga om utan helt korrekt, så båda lagen fortsätter matchen med 10 spelare på plan. Vi blir lite bolltittande efter detta och ger bort matchen till Limmared en stund, men i den 44:e minuten hittar Oscar "Köttkulla" Gotting, Stjepan "Stippan" Stipuric, med en fin genomskärare. På bortre stolpen skriker Andreas "Ando" Yousef på bollen, men Stjepan, tar det säkra före det osäkra och sätter den själv i mål till 0-2. Det blir också halvtidsresultatet. 

Då spelarna själva har korrigerat under tiden i matchen finns det bara en del små saker jag vill ändra på till andra halvlek.

"Ando" jagar på som ytter men orken börjar tryta och vi gör ett byte in med Arvid Udd. Sådana här stunder blir jag riktigt glad, med Arvid in, får jag se en spelare med bra teknik och ett underbart passningsspel. Hoppas få se mer av dig nästa år Arvid. 0-3, nu börjar det rulla på och killarna har bestämt sig. Oscar Gottings fot leker man inte heller med en fin passning till Christopher Brorsson i den 57:e minuten och inget misstag där. Brorsson blir nu het som en kamin, behöver ju alltid en halvlek för att komma in i andra andningen, men då är han glödhet. 59:e minuten "Stippan" tar sig fram och serverar Brorsson till 0-4. Mittbackar idag är Gustav Isaksson och Albin Brunngård, ser ut som dom har haft varianter på frisparkar i hela sitt liv. Gustav lägger med sin känsliga vänsterfot ett perfekt inlägg till Albin som plockar bollen och säkert gör 0-5. Sedan gör vi tydligen också 0-6 i den 71:a minuten genom Måns Björling, ska inte ta detta ifrån dig Måns och vilken fantastisk match du gör inte ett misstag. En vältränad Stjepan Stipuric är inte att leka med för när vi går mot matchslut blir han som bäst. Arvid Udd som ställt spelare efter spelare i fina lägen med sin passningsfot, får äntligen kredd för detta då "Stippan" gör 0-7 och även 0-8 kommer i den 78 minuten återigen genom Stjepan Stipuric.  Snygg avslutning på säsongen killar. 

Lars han även under matchen med att köra inomhusbollar till juniorernas träning. Här snackar vi om ledare som kan göra många saker samtidigt.

Segern gav oss även seriesegern med raden 15  11  0  4  74-26  +48  33.

4 seniorlag Dam- som Herrlag har givit 3 seriesegrar och en kvalseger, allt är upp eller hur, nu ska vi förvalta detta till nästa år också!!!!

Vill tacka alla er som hjälpt mig med U-laget under året som gått, då menar jag spelare, föräldrar som hjälpt till att köra och er underbara föräldrar som är där för att stötta era killar och kanske även mig ibland, för det kan behövas.

Dan

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 22/10 19:00
0 - 8  
Mån 14/10 19:00
1 - 5  
Mån 30/9 19:30
5 - 3  
Sön 29/9 15:00
0 - 2  
Lör 21/9 16:00
5 - 1  
Tis 17/9 19:00
3 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ulricehamns IFK, 23/12 12:11 
Ulricehamns IFK, 22/11 10:10 
Ulricehamns IFK, 15/11 13:14 
Ulricehamns IFK, 03/09 08:50 
Ulricehamns IFK, 28/08 11:15 
 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper