Välkommen till UIFK Herr!
UIFK Herr 2017 - Foto Emma Ekstrand, Ekstrand Media
Träningstider: Fr.o.m 1:e April
Måndag A-plan kl: 18.30 - 20.00
Tisdag   A-plan kl: 19.00 - 20.30
Torsdag A-plan kl: 17.30 - 19.00

Kontaktuppgifter:
Fredrik Wigestål (Huvudansvarig Tränare) 076-172 27 70
Elie Sader (Assisterande tränare) 070-749 97 55
Magnus Linder (Målvaktstränare) 070- 680 58 86
Dan Mårtensson (Lagledare) 070-091 92 72
Adam Roth (Lagledare) 073-056 16 87
Mikael Kindberg (herrkommittén) 070-555 25 54
UIFK Herr och Futsal DM
2017-11-11 19:35
Idag spelade även Herrarna sina första matcher i Futsal DM och Sim- Och Sporthallen.

Vi började mot Byttorps IF och i en tuff och tät match var kanske vi närmast segern. Men två bra målvakter såg till att den slutade 0-0.

Match ställdes vi mot Grimsås IF, som kanske hade sin tuffaste dag på länge.
1-0 sätter Albin Brunngård, 2-0 kommer genom Adam Svenson, 3-0 Christopher Brorsson. Men här kommer Grimsås IF enda mål för dagen till 3-1. 4-1 och 5-1 har Daniel Helin som regissör.

Sista matchen mot Gällstad innebar att vi måste vinna för att ta oss vidare. Vi fipplar till det i den första minuten. Men löser det ändå. Sedan får vi se kanske dagens skott av Vasiliy Khan, som sätter 1-0 ifrån säkert 30 meter. 2-0 avrundar Adam Svenson med och vi är klara för slutspelet i Trollhättan den 16/12.

Bra jobbat allihop och en väl genomförd turnering.

Fredrik, Elie och Dan
Holmalunds IF U - UIFK Herr U 1-1
2017-10-16 16:54
Då äntligen blev den spelad matchen mellan Holmalunds IF U  och UIFK Herr U. 

Igår söndag åkte vi iväg med årets yngsta U-lag en medelålder på 16,5 år och "pappa" Albin Brunngård som var äldst och född -97. Efter ett idogt arbete av tränare och ledare runt juniorlaget och P02-laget, fick jag till slut möjligheten att komma iväg och spela den matchen som tidigare har flyttats 3 gånger av olika anledningar. Detta var årets sista match i serie sammanhang.

Såg verkligen fram emot att få åka med ett så ungt lag, för att få se lite av UIFK:s framtid. 

Vi börjar bra och håller i boll och får våra motståndare att flytta sig, ett tålamod som man kanske inte riktigt hade förväntat sig av så många unga spelare. I den 13:e minuten blir det en miss i kommunikationen och Holmalund gör 1-0. Men vi ruckar inte på vårt spel och börjar ta oss fram till mer och mer bra lägen för 1-1. Men 1-0 står sig halvleken ut.

In med lite nya spelare och en del små förändringar, gör att vi kommer fram till mer klara målchanser. 20 minuter in i andra halvlek börjar vi ta över mer och mer. Känns som vi närmar oss kvitteringen, men det skulle gå ända till den 89:e minuten innan den kom. En konstig situation, där Albin Brunngård blir nedsparkad av målvakten när han är på väg därifrån, straff blir resultatet av detta. Eftersom jag och Albin diskuterat oss fram till att han skulle lägga straffen tidigare, redan i förra matchen. Så var det nu som Albin skulle göra sitt för året första mål i seriespel. Iskall och som Lagkapten visade han hur man hanterar ett sådant här läge 1-1. Sett till matchen ett rättvist resultat.

Man känner sig både stolt och glad över att fått chansen till att coacha kvällens lag. Vilka härliga killar man fick uppleva och så många nya intryck, man fick med sig hem.

Samtidigt ett jättetack till er som ställde upp och till er som hjälpte mig med att till slut få ihop detta fina gäng.

Mikael Kindberg (på 50-års fest, men man hinner göra många saker samtidigt)
Lars Klaesson för att du kastade dig på telefonen för att hjälpa till
Fredrik Målberg för att du satte dom sista 6 spelarna
Lars-Åke Carlsson för att du åkte med och hjälpte mig som ledare, fantastisk vad fort resan kan gå mellan Ulricehamn-Alingsås med trevligt sällskap
Mattias Udd för att du också åkte med och hjälpte till med att ge mig bra information och stötta alla våra nya -02 spelare.

Ni är guld värda

Dan
IFK Tidaholm - UIFK Herr 0-1
2017-10-01 18:28

Idag var vi i Tidaholm för match på Tidavallen mot IFK Tidaholm. Vi åkte väl med årets yngsra trupp, sista seriematchen helt betydelslös resultatmässigt, för oss.

 

Men IFK Tidaholm hade en kvalplats att spela för och man visade redan från början att det skulle bli en svettig eftermiddag för oss. Satte en hög press och vann mycket boll ibörjan av matchen på detta viset. Kom runt på sina kanter och skapade mängder av bra målchanser. Men vi redde ut den här stormen med både tur och skicklighet och en för dagen fantastisk målvakt i Dennis Hansson, såg ut som han alltid hade varit ordinarie. Men efter dom första 20-25 minuterna börjar vi hitta in mer och mer i matchen samtidigt som man inte orkar hålla uppe samma presspel. Vi avslutar därför första halvlek på ett väldigt positivt sätt.

 

Vi har med oss detta ut i andra halvlek, väl medvetna om att IFK Tidaholm kommer att försöka driva upp tempot igen. Men med smarta spelare och spelare som verkligen vill ge allt för laget och föreningen, kommer man väldigt långt i den här typen av matcher. Dennis gör även ett par halvsvettiga räddningar i andra halvlek. 0-0 står sig till den 82:a minuten då vi får en frispark. Emil Laposa tar hand om denna och slår den medperfektion till Daniel Helin som vackert nickar in

0-1. Rättvist, kan alltid diskuteras, men vi om någon vet hur det är när målen inte kommer. Tokpress ifrån Tidaholm det sista utan att skapa den där riktigt heta målchansen. Så en underbar seger för laget, föreningen och våra tränare.

 

Tre debutanter med speltid idag, kom ifrån juniorleden. Nämligen Hugo Toftmark, Albin Gustavsson och Ahmad Hosseini. Dessutom född -02 Ludvig Målberg som reservmålvakt. Visst ser tillväxten i föreningen bra ut!!!!

 

Daniel, Ismet och Dan 

Ny tränare klar för UIFK 2018
2017-09-26 09:53
  • UIFK stod inför valet att behålla årets uppskattade tränare, eller återknyta Fredrik Wigestål till klubben. Vi valde av olika anledningar att välja den senare lösningen.

  • Nuvarande tränare har skött sitt uppdrag mycket bra och inget enskilt ansvar läggs på dom för årets resultat utan snarare har dom fått jobba i en situation där de varit tvungna att stuva om i laget p.g.a. olika anledningar vilket gjort det omöjligt att få en kontinuitet i matcherna. Detta har dom gjort med en sällan sinande energi. Vi kommer varmt rekommendera dom till föreningar som har tankar på att anlita dom som tränare.

  • Vårt tidigare samarbete med Fredrik var mycket uppskattat och även framgångsrikt men vi tvingades då gå skilda vägar men var överens om att återuppta samarbetet när tillfälle kom, och nu kändes som ett riktigt tillfälle för omstart som annars kunde ha dröjt flera år om Fredrik valt att ta på sig ett alternativt tränaruppdrag.

  • Vi har efter dialog med Fredrik skissat på ett långt samarbete där vi på sikt bygger grunden i A-laget med spelare ur de egna leden, och detta för att bli UIFK skall bli det naturliga valet för spelare i föreningen då de blir seniorer.

  • För att nå detta så kommer vi bygga organisationen så utbytet ökas mellan de olika åldersgrupperna då de lämnar ungdomskommitténs organisation och därmed stärka den blåsvarta spelidén och klubbkänslan.

  • Fredrik kommer även verka för att våra spelare genomgår ledarskapsutbildning som då kan drivas i hans regi, detta för att öka spelarnas spelförståelse men även för att hitta föreningens framtida ledare och tränare.

  • Fredrik kommer även ta med sig sina erfarenheter från sitt arbete inom SISU som vi är övertygade kommer ge positiva effekter till föreningen.

  • Fredrik är även en person med brett kontaktnät och har skapat sig ett gott rykte både internt i föreningen men även på regional nivå.

UIFK Herr - Götene IF 2-2
2017-09-23 18:11

I seriens sista hemmamatch mötte vi idag Götene IF på Lassalyckan. Som vanligt när man möter Götene kan man räkna med att det blir hårt fysiskt och mycket långa bollar.

 

Idag var inget undantag, matchen hann knappt börja innan första lång bollen kom. Vi hade bestämt oss för att hålla ner bollen på backen och spela runt med snabbt bolltempo. Detta gör vi fantastiskt bra i första halvlek och vi tar oss fram till målchans efter målchans. Men vi har bara 1-0 med oss in i halvlek efter att Mauro Santos Widenby blivit frispelad av Christopher Brorsson i den 39:e minuten.

 

Vi känner oss trygga i det spel som vi genomfört under första halvlek och önskar bara att fortsätta på samma sätt i andra.

 

Men av någon anledning börjar vi sätta bollar i djupet och mycket på chans, vilket gör att vi ger bort enkla bollar till Götene. 69:e minuten kommer så deras kvittering till 1-1. Minut 74:a och en förlupen boll hamnar hos en Götene spelare som kan göra 1-2. Vem sa att fotboll är rättvis??? Här dras tempoty ner och en massa avblåsningar förrycker matchbilden till våran nackdel. Men i den 91:a minuten får vi en frispark, upp med allt folk och Adam Svenson kommer högst och knoppar ellegant in 2-2. Det målet var vi mer än värda!!!

 

I första halvlek bjöd vi på fin fotboll och hoppas att det uppskattades av publiken, som vanligt visar ni fin moral killar och visar att vi spelar ända in i kaklet.

 

Daniel, Ismet och Dan

 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper