Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Ulricehamns IFK
BLI MEDLEM
Välkommen till Ulricehamns IFK!
 • Avboka eller omboka tränings- eller matchtid Mejla bokningscentralen@ulricehamn.se 
 • Öppettider Sportkontor: Måndag - fredag 8.00-14.00 | 0321 - 127 93
 • Fotbolls- & föreningsutvecklare: Fredrik Wigestål, fredrik.wigestal@uifk.se | 0761-722 770 
 • Swishbetalningar
  • Kiosk: 123 074 65 37  
  • Inträde/Halva potten: 123 087 05 01
  • Cupanmälningar: 123 166 67 00
  • Sponsring: 123 040 56 54
  • Kläder, hyror fotbollshallen, övrig fsg: 123 634 00 46
 • Bankgiro: 5815-0939 - Ange ärende i meddelandefältet
 • Livestream: https://solidsport.com/uifk 
 • Fotbollshallenhttps://www.fotbollshallulricehamn.se/
Har du frågor gällande ekonomi? Kontakta Sten Selin, 0706 - 490 601.
Har du frågor gällande sporten? Kontakta Fredrik Wigestål, 0761 - 722 770.
Övriga frågor besvaras av vår ordförande Fredrik Målberg, 0704 - 717 121
UIFK & Covid-19 (Uppdaterad 29 april)
2021-04-29 12:00

Allmänt 

Vi följer beslut, anvisningar och rekommendationer från svenska myndigheter och är beredda att agera utifrån deras riktlinjer. Det sker nya uppdateringar hela tiden och osäkerheten är stor, där nedan beslut, råd och riktlinjer kan komma att ändras snabbt. Vårt fokus är att bidra till att minska smittspridningen av coronaviruset, och samtidigt på ett ansvarsfullt sätt genomföra den fotbollsaktivitet som är möjlig under rådande omständigheter. Alla måste dock vara införstådda med att läget kan skifta snabbt – nya beslut från myndigheter kan komma, situationen kan både förvärras och förbättras.

 

Det är tillåtet för spelare födda 2002 och senare att spela enstaka matcher (max en match per vecka) i Västergötland. Inga matcher för äldre lag är tillåtna före den 17 maj!

 

VFF och UIFK rekommenderar fortsatt att matcherna spelas utan publik. Personer som behövs för att matchen ska kunna genomföras räknas inte som publik dvs spelare, domare, tränare och matchvärdar.


Det är ok med internmatch för de äldre lagen om man håller sig just internt, inom gruppen. Det blir som en vanlig träning då. Det vi ska undvika är matcher mellan åldersgrupperna får då är det ju inte internt, bara föreningsinternt men vi ökar risken för smittspridning på det sättet.

 

Enligt Folkhälsomyndigheten ska vi spela mot lokala lag och lokalt innebär att man möter lag från VG-regionen. Men det rekommenderas starkt att man spelar träningsmatcher mot lag i sitt närområde för att minska risken för att smittspridningen ökar. Så en träningsmatch på sju-åtta mil enkel resa eller längre avrådes. 

I övrigt så gäller samma riktlinjer som tidigare, att komma ombytt till matchen, inte använda omklädningsrum, resa till och från matchen individuellt, inga handskakningar med motståndare och domare, inte dela vattenflaska med någon annan. Läs nuvarande restriktioner och riktlinjer  på SvFF hemsida- https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/riktlinjer-med-anledning-av-coronautbrottet/

 

Om du, eller någon i ditt hushåll är sjuk
Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Vid bekräftad Covid-19 ska det dessutom ha gått minst sju dygn med symtomfrihet innan återgång till fysisk aktivitet, i syfte att minimera smittrisk och minska risken för hjärtmuskelinflammation.

När en person i ditt hushåll är sjuk och har fått ett provsvar som visar att hen har covid-19 ska alla i
hushållet, både sjuka och friska, bli kontaktade av vården och få förhållningsregler (smittspårning). Det är regler som talar om vad du behöver göra för att inte sprida smittan vidare.

Om ditt barn ingår i en så kallad "smittspårning" via exempelvis skolan ska man följa de direktiv som Västra Götalandsregionen satt upp. Läs mer här https://www.vgregion.se/halsa-och-vard/vardgivarwebben/vardriktlinjer/smittskydd-vastra-gotaland/


På träningsanläggningen

• Håll avstånd till varandra (förutom den närkontakt som är en naturlig del av spelet)
• Dela inte utrustning med varandra, ex vattenflaska, MV-handskar eller vantar
• Undvik samlingar och övrig trängsel i omklädningsrummen
• Res till och från aktiviteten individuellt
• Utför aktiviteten i mindre grupper (en normalstor trupp på ca 30 spelare kan träna ihop utomhus. Är man fler måste gruppen delas och vara på varsin planhalva)


I fotbollshallen

Under en träning får max 50 personer vara på planen. Dela upp gruppen och sprid ut er över hela ytan. Endast spelare och ledare får vara på planen under träningen. Övriga rekommenderas att vänta utanför alternativ sitta utspridda på läktaren. Om det är ett lag som tränar när ni kommer till hallen väntar ni på läktaren tills laget före er lämnat hallen. Då går ni ner till planen via trappan vid gymmet. Oavsett, håll avstånd!
I övrigt gäller samma restriktioner som ’På träningsanläggningen’.


Övrigt
Försök inte att hitta ”kryphål” i restriktionerna. Vid osäkerhet, ta det säkra före det osäkra. Sunt förnuft kommer vi långt på.

Ny ordförande i UIFK
2021-04-24 16:14
Sten Selin, Pia Sundhage, Fredrik Målberg

Pandemin har återigen gjort att föreningens årsmöte får lov att skjutas upp en tid då vi har haft svårt att kunna lägga fram det slutgiltiga bokslutet, även om det nu äntligen är på gång. Årsmötet är föreningens högsta beslutande organ och där medlemmarna också väljer styrelse för det kommande året. Jag, Sten Selin, har för styrelsen aviserat att jag inte ställer upp för omval till ordförandeposten på det kommande årsmötet men att jag gärna tar en ”vanlig” styrelseplats även i fortsättningen.

 

Fredrik Målberg är idag vice ordförande och den person styrelsen förordar som ny ordförande vid valet på kommande årsmöte. Styrelsen har även haft en extern, så kallad valgrupp som remissinstans för detta val.

 

På grund av att årsmötet dröjer och säsongen snart är i full gång så tycker jag dock att det är för sent att vänta till årsmötet innan jag avgår. Jag har därför redan nu beslutat att avgå som ordförande och lämna över till vice ordförande. Fredrik har redan varit involverad i det mesta av det som jag som gjort som ordförande och jag kvarstår som styrelseledamot så överlämningen kommer vara den smidigast möjliga.

 

Förutom förmånen att få träffa Pia Sundhage i verkliga livet (något som för övrigt Fredrik M såg till att det blev möjligt) så är det några andra saker som jag är lite extra glad över att vi i styrelsen tagit beslut om under mina sex år som ordförande och som jag gärna skulle vilja lyfta fram.

 • Min föregångare som ordförande, Bengt-Olof Foss, drog igång projektet 4U där vi under tre års tid hade en ungdomsutvecklare, Calle Vredin, anställd. Jag var involverad i uppstarten av det projektet som dåvarande ordförande i ungdomskommittén och jag ser att mycket av det som gjordes under det projektet fortfarande sätter sin prägel på föreningens verksamhet och förhållningssätt. Ju längre tid som går efter projektet desto svagare blir dock kopplingen och svårare att upprätthålla det som åstadkommits. Därför är jag extra stolt över att vi lyckats anställa en föreningsutvecklare på heltid, Fredrik Wigestål. Denna gång utan extern finansiering och utan projekttänk med en bortre tidsgräns. Denna gång också med mål att utveckla hela föreningen och inte bara ungdomsfotbollen. T ex har jag själv tagit upp karriären igen efter 50 år fyllda med det otroligt roliga initiativet med Gå fotboll!  

 

 • UIFK står för ungefär hälften av all fotboll i kommunen och 20% av all ungdomsidrott oavsett sport (rapporterade LOK-timmar). Därmed är vi överlägset största ungdomsförening, mycket tack vare att vi till skillnad från de flesta andra fotbollsföreningar nästan har lika många tjejer som killar i verksamheten! Att hålla ihop en så stor förening är en utmaning i sig och utan en naturlig samlingslokal är det ännu svårare. Vi är fortfarande en bit från att ha ett klubbhus men jag är ändå glad över att vi sedan 2017 ändå äger Fotbollshallen där det finns möjligheter att i framtid få till en bra samlingspunkt.

 

 • Jag skall verkligen inte ta åt mig några sportsliga framgångar men däremot så tror jag att vårt gemensamma beslut som styrelse, ungdoms- och seniortränare tog för ett antal år sedan att UIFKs representationslag skall bestå av egna spelare och spelare från kommunen ändå gjort att intresset för båda våra representationslag ökat och att vi ser fler på läktarna tack vare detta. Ser för övrigt mycket fram emot att vara på plats på läktaren igen.

Jag tackar för förmånen att jag fått vara ordförande de senaste fem åren och lämnar härmed med varm hand över ordförandeskapet till Fredrik Målberg.

 

Sten Selin, f d ordförande Ulricehamns IFK

Ulricehamn 2021-04-24

Webshopen är öppen!
2021-04-07 23:05
Nu smyger vi igång vår webshop!

I samarbete med Tshirt.se har vi startat vår webshop. Vi har hittills fyllt shoppen med basprodukter ur vår klubbprofil samt ytterligare lite nya, snygga kläder. Du kan som vanligt personalisera dina kläder med namn och initialer.

Vi har lite kvar att fila på den, bland annat något mer betalsätt och leveranssätt, samt att kontinuerligt fylla på med ytterligare produkter.

Genom vårt fina samarbete med Scantrade/Umbro har vi dessutom kanonpriser på produkterna, samtidigt som varje krona du handlar för genererar en sponsring till oss. En Win-Win-Win, alltså!
Du kan betala med kort och du kan få paketet hemlevererat. Nu ska vi bara fixa Swish och en möjlighet att hämta ut ditt paket i Ulricehamn hos någon av våra hjälpsamma sponsorer med bra öppettider.

Gå in i shopen och klicka hem lite kläder och visa att du är en stolt blåsvart spelare eller supporter!

Shopen hittar du på http://shop.uifk.se
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F2013, 01/04 19:35 
Fotbollsskolan - 6 år (2015), 23/03 09:00 
Herr Senior, 05/11 18:13 
 
Huvudsponsor
Samarbeten
Stöd oss genom att handla som vanligt!
Våra evenemang