Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Ulricehamns IFK
BLI MEDLEM
Välkommen till Ulricehamns IFK!
 • Avboka eller omboka tränings- eller matchtid Mejla bokningscentralen@ulricehamn.se 
 • Öppettider Sportkontor (Fotbollshallen): Måndag - fredag 8.00-14.00 | 0761-722 770
 • Klubbchef: Fredrik Wigestål, fredrik.wigestal@uifk.se | 0761-722 770 
 • Swishbetalningar
  • Kiosk: 123 074 65 37  
  • Inträde/Halva potten: 123 087 05 01
  • Cupanmälningar: 123 166 67 00
  • Sponsring: 123 040 56 54
  • Kläder, hyror fotbollshallen, övrig fsg: 123 634 00 46
 • Bankgiro: 5815-0939 - Ange ärende i meddelandefältet
 • Livestream: https://solidsport.com/uifk 
 • Fotbollshallenhttps://www.fotbollshallulricehamn.se/
Har du frågor gällande ekonomi? Kontakta Sten Selin, 0706 - 490 601, sten.selin@ajelke.se
Har du frågor gällande sporten? Kontakta Fredrik Wigestål, 0761 - 722 770.
Övriga frågor besvaras av vår ordförande Fredrik Målberg, 0704 - 717 121
Höstlovsläger (födda 2009-2012)
2021-10-13 12:00

Välkomna på höstlovsläger ihop med KFUM Ulricehamn & Ulricehamns IFK.

 

Anmäl här: https://forms.gle/SNTBsByM7DW3m83F7

 

60st platser, först till kvarn gäller. Schema och gruppindelning kommer ett par dagar före lägret.

 

Frågor besvaras av Henrik Lindgren 070- 200 74 15 och Fredrik Wigestål 076- 172 27 70

Till minne av Jan-Åke Carlsson
2021-07-11 12:34
 
Nyligen nådde oss budet att vår vän och föreningsmedlem Jan-Åke ”Lillen” Carlsson avlidit i en ålder av 74 år.
 
För oss som är och har varit aktiva i UIF, IFK Ulricehamn och sedermera Ulricehamns IFK är det en god vän och engagerad föreningsmedlem som saknas.
 
Jan-Åke Carlsson var under flera år aktiv i UIF:s fotbollssektion. Han spelade i UIF:s representationslag under flera år där han mot slutet av sin tid som spelare kom att spela en match i UIF:s B-lag tillsammans med sin son Martin.
Efter sin tid som spelare axlade Jan-Åke rollen som ungdomsledare i UIF. Han var en uppskattad tränare med mycket humor men var också angelägen om att lära ut ”den gröna mattans schack” från grunden. Jan-Åkes stora fotbollsintresse avspeglades i hans sätt att agera och verka som tränare.
 
Vid tiden för sammanslagningen mellan UIF:s fotbollssektion och IFK Ulricehamn var Jan-Åke tränare för UIF:s juniorlag som då var mycket framgångsrikt. Jan-Åke kom att ingå i den arbetsgrupp som arbetade med och förberedde sammanslagningen mellan föreningarna.
 
I den nya föreningen fick Jan-Åke tillsammans med Stefan Sigvardsson och Per-Åke Knutsson ansvaret för herrarnas seniorlag från start. Jan-Åke kom sedan under många år vara engagerad i olika roller i föreningen.
För en förening av UIFK:s storlek med stor och viktig ungdomsverksamhet är medlemmar som Jan-Åke ovärderliga. Tusentals timmar har Jan-Åke spenderat både på och vid sidan av fotbollsplanen. Som spelare, tränare, ledare, chaufför, materialförvaltare, funktionär mm.
Jan-Åke var en genuin föreningsmänniska där vi, hans kamrater med olika roller i föreningen, känner stor tacksamhet för att få haft glädjen och nöjet att arbeta med Jan-Åke. Vi minns Jan-Åke som en människa med en stor portion humor och alltid tid över för ett samtal om fotboll och om livet i stort.
 
Våra tankar går till hans fru Karin och barn och barnbarn.
 
 
För Ulricehamns IFK
 
 
Bengt-Olof Foss och Mikael Kindberg
Ny ordförande i UIFK
2021-04-24 16:14
Sten Selin, Pia Sundhage, Fredrik Målberg

Pandemin har återigen gjort att föreningens årsmöte får lov att skjutas upp en tid då vi har haft svårt att kunna lägga fram det slutgiltiga bokslutet, även om det nu äntligen är på gång. Årsmötet är föreningens högsta beslutande organ och där medlemmarna också väljer styrelse för det kommande året. Jag, Sten Selin, har för styrelsen aviserat att jag inte ställer upp för omval till ordförandeposten på det kommande årsmötet men att jag gärna tar en ”vanlig” styrelseplats även i fortsättningen.

 

Fredrik Målberg är idag vice ordförande och den person styrelsen förordar som ny ordförande vid valet på kommande årsmöte. Styrelsen har även haft en extern, så kallad valgrupp som remissinstans för detta val.

 

På grund av att årsmötet dröjer och säsongen snart är i full gång så tycker jag dock att det är för sent att vänta till årsmötet innan jag avgår. Jag har därför redan nu beslutat att avgå som ordförande och lämna över till vice ordförande. Fredrik har redan varit involverad i det mesta av det som jag som gjort som ordförande och jag kvarstår som styrelseledamot så överlämningen kommer vara den smidigast möjliga.

 

Förutom förmånen att få träffa Pia Sundhage i verkliga livet (något som för övrigt Fredrik M såg till att det blev möjligt) så är det några andra saker som jag är lite extra glad över att vi i styrelsen tagit beslut om under mina sex år som ordförande och som jag gärna skulle vilja lyfta fram.

 • Min föregångare som ordförande, Bengt-Olof Foss, drog igång projektet 4U där vi under tre års tid hade en ungdomsutvecklare, Calle Vredin, anställd. Jag var involverad i uppstarten av det projektet som dåvarande ordförande i ungdomskommittén och jag ser att mycket av det som gjordes under det projektet fortfarande sätter sin prägel på föreningens verksamhet och förhållningssätt. Ju längre tid som går efter projektet desto svagare blir dock kopplingen och svårare att upprätthålla det som åstadkommits. Därför är jag extra stolt över att vi lyckats anställa en föreningsutvecklare på heltid, Fredrik Wigestål. Denna gång utan extern finansiering och utan projekttänk med en bortre tidsgräns. Denna gång också med mål att utveckla hela föreningen och inte bara ungdomsfotbollen. T ex har jag själv tagit upp karriären igen efter 50 år fyllda med det otroligt roliga initiativet med Gå fotboll!  

 

 • UIFK står för ungefär hälften av all fotboll i kommunen och 20% av all ungdomsidrott oavsett sport (rapporterade LOK-timmar). Därmed är vi överlägset största ungdomsförening, mycket tack vare att vi till skillnad från de flesta andra fotbollsföreningar nästan har lika många tjejer som killar i verksamheten! Att hålla ihop en så stor förening är en utmaning i sig och utan en naturlig samlingslokal är det ännu svårare. Vi är fortfarande en bit från att ha ett klubbhus men jag är ändå glad över att vi sedan 2017 ändå äger Fotbollshallen där det finns möjligheter att i framtid få till en bra samlingspunkt.

 

 • Jag skall verkligen inte ta åt mig några sportsliga framgångar men däremot så tror jag att vårt gemensamma beslut som styrelse, ungdoms- och seniortränare tog för ett antal år sedan att UIFKs representationslag skall bestå av egna spelare och spelare från kommunen ändå gjort att intresset för båda våra representationslag ökat och att vi ser fler på läktarna tack vare detta. Ser för övrigt mycket fram emot att vara på plats på läktaren igen.

Jag tackar för förmånen att jag fått vara ordförande de senaste fem åren och lämnar härmed med varm hand över ordförandeskapet till Fredrik Målberg.

 

Sten Selin, f d ordförande Ulricehamns IFK

Ulricehamn 2021-04-24

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Herr Junior U19, 04/01 15:35 
P2013, 09/11 09:14 
Herr Senior, 17/10 09:08 
Herr Junior U19, 07/10 21:41 
 
Huvudsponsor
Samarbeten
Stöd oss genom att handla som vanligt!
Våra evenemang