Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Ulricehamns IFK!

Anslagstavlan, den viktigaste informationen just nu:
  • Avboka plantid ifall ni inte utnyttjar den! Ring Lotta på fritid: 0321-59 52 30
  • Öppettider kansliet: vardagar 8.00-14.00
  • Glöm inte registrera: ALLA möten eller aktiviteter som utförs i föreningen, såväl kommittémöten & evenemang som matcher & träningar. 
  • Swishbetalningar: 123 074 65 37  - Ange ärende i meddelandefältet om annat än kioskbetalning
  • Bankgiro: 5815-0939Äntligen en ny klubbprofil!
2019-01-02 22:37
Vi har nu en jättefin portfölj av UIFK-profilerade Umbroprodukter. 
Nytt för 2019 är en ny träningsoverall (som är väldigt lik den gamla), kompressionsunderkläder, nya strumpor (från Tobitex), regnjacka, vindjacka, vinterjacka, lite längre shorts (främst för ledare) och nya väskor.
Dessa finns presenterade i dokumentet här på hemsidan.
Ni hittar dokumentet här: Ulricehamns IFK Klubbprofil
Julhälsning från ordförande
2018-12-21 14:30

År 2018 lider mot sitt slut och vi kan lägga ytterligare ett framgångsrikt år till handlingarna. Själv väljer jag att mäta framgång främst genom att vi fortsatt får Ulricehamns ungdomar, både tjejer och killar, att röra på sig fysiskt och ha en meningsfull fritid. Våra motståndare är inte andra fotbolls- eller idrottsföreningar utan snarare Fortnite och andra dataspel. Exakta siffror är inte sammanfattade ännu men vi bör landa på cirka 1600 unika sammankomster som resulterar i ca 28000 träningstillfällen när man multiplicerar med antalet deltagare (d v s i snitt 17-18 personer per tillfälle). Andelen tjejer är också fortsatt högt speciellt om man jämför med rikssnittet. Att spela fotboll i blåsvart är en naturlig del i att växa upp i Ulricehamn och så vill vi givetvis att det fortsatt skall vara. Ungefär hälften av alla ungdomar i låg och mellanstadiet spelar fotboll i UIFK. Svårt att mäta exakt hur stor men att det är ett stort bidrag till folkhälsan är uppenbart.    


Att våra representationslag dessutom kryddade tillställningen genom att slåss i toppen av sina serier gör ju inte saken sämre...eller ja.. damerna flög väl snarare igenom sin serie. Damerna vinner division 3 med nästan osannolika 132-15 i målskillnad på 20 vunna, 1 oavgjord och 1 förlorad match. Herrarna som kanske mest var ute efter att forma en stabil trupp inför någon säsong längre bort avancerar trots det efter några riktiga nagelbitarmatcher på hösten ända fram till kval mot division 3. I kvalet är man dessutom snubblande nära att avancera men faller i sista matchen mot Kongahälla i Kungälv. Glädjande också att det gick en buss med supporters till matchen i Kungälv. Bäst är nämligen när våra representationslag fungerar som en samlande faktor, matcher man samlas kring och som man har alla möjliga åsikter om. Glädjande är att både dam- och herrmatcherna mer och mer går i den riktningen. Höjdpunkten under 2018 i det hänseendet var naturligtvis det dubbla  Nationaldagsderbyt mot Södra Ving (Södra Ving/Timmele för damerna) där över 500 personer samlades på Lassalyckan. För att ytterligare förstärka den samlade effekten så beslutade huvudstyrelsen i 2018 år sista möte att alla ledare och licensierade spelare kommer att erhålla säsongskort till våra hemmamatcher för representationslagen säsong 2019.


Med en ekonomi under kontroll i ryggen så har även arbetet med ett framtida klubbhus äntligen återupptagits efter flera års paus. Numer är UIFK också ensam ägare till fotbollshallen så huvudspåret är att ett eventuellt klubbhus byggs som en förlängning av fotbollshallen. Mycket arbete återstår dock så det är svårt att säga hur, om och när ett klubbhus kan stå färdigt. Att vi som ensam ägare har kunnat använda fotbollshallen mer effektivt är hursomhelst ett faktum. Kanske speciellt bra att kunna ha hallen under hösten då C och D-planerna blir oanvändbara framåt kvällen då elljus saknas där. En ny elbesparande LED-belysning har för övrigt installerats i fotbollshallen under sommaren till gagn både för miljön och klubbkassan.

De riktigt stora kraftansamlingarna under året är ändå våra turneringar och cuper, där Lassabollen i ungdomsfotboll har växt och blivit störst. Omkring 190 lag som spelar så länge ljuset tillåter under två helger. Trots att vi har 4 fullstora utomhusplaner plus fotbollshallen så fick vi ändå tacka nej till lag p g av platsbrist. Futsalturneringen XL Bygg Ulricehamns ungdomscup är inte långt efter vad gäller antal lag, ca 140 stycken som spelade i tre hallar under två helger. Året inleds annars under trettonhelgen med seniorernas prestigefyllda Sparbanken Futsal Cup (tidigare Minuten) för herrarna och numer i UIFKs regi Utsparken (fotboll) för damseniorer i fotbollshallen. Pia Sundhage Futsal Trophy spelades för andra gången 2018 under allhelgonahelgen med en F17-klass.


För att kunna arrangera dessa stora ungdomsturneringar krävs massor med domare och även här så tycker jag vi skall vara stolta över den verksamhet för utbildning av domare som vi har.

För att hålla ihop hela denna stora verksamhet så är vi ca 100 ideella ledare som är aktiva på fotbollsplanerna och ytterligare ideella krafter som arbetar i volontärgruppen, kioskgruppen, evenemangsgruppen, klubbhusgruppen, domargruppen, marknadsgruppen, huvudstyrelsen samt våra kommittéer dam, herr och ungdom. För att hålla ihop detta så har vi också tre anställda, kanslist, vaktmästare och ekonomiansvarig. Alla dessa goda krafter gör ett strålande jobb som gjort att vi hamnat i en positiv spiral. Det är helt enkelt roligt och givande att engagera sig i UIFK, vilket ger framgång, vilket gör det roligare att engagera sig o s v.


Allt detta sammantaget gör också att sponsorer visar ett allt större intresse att synas och associeras med vår verksamhet något som vi är mycket tacksamma och glada för och som är helt avgörande för vår verksamhet.

Med allt detta sagt så vilja önska alla medlemmar, spelare, sponsorer, domare, ledare, personal, funktionärer, publik och alla andra med blåsvart hjärta en riktigt God Jul och Gott Nytt År!


Sten Selin, ordförande Ulricehamns IFK


Tränarutbildning C
2018-10-10 07:58

Tränarutbildning C kommer nu att genomföras under två tillfällen och det krävs 100% närvaro för att bli godkänd. Utbildningen är på totalt 2 dagar plus hemuppgifter.

Kursledare är Fredrik Wigestål & Elie Sader.

Utbildningstillfälle 1...
Söndagen den 4 november och söndagen den 25 november klockan 08:30-17:30

Utbildningstillfälle 2
Söndagen den 11 november och söndagen den 2 december klockan 08:30-17:30

Vi kommer genomföra teoridelen på Hotell Lassalyckan och praktiken i Fotbollshallen.

Utbildningen är kostnadsfri och genomförs i samarbete med SISU Idrottsutbildarna.

Anmälan görs via mail till fredrik.wigestal@gmail.com och vi kommer ta emot 20 deltagare per utbildningstillfälle.

Har du frågor så är du välkommen att kontakta Fredrik Wigestål på 0761- 722 770

Tjejkväll på Lassalyckan 31/8, 17,30
2018-08-30 10:16

UIFK vill bjuda in dig som är född -09, -10, -11 eller -12. till en rolig kväll på Lassalyckan.


Det gäller alla tjejer som tycker det låter kul och man måste varken spela fotboll eller veta något om fotboll. Inte heller behöver man vara medlem i UIFK eller ens ha varit på Lassalyckan tidigare.

                               

Vi tänkte låta två av våra lag födda 2005 och 2006, från 17,30 den 31/8, leda en stunds lek med alla er som vill komma och vara med så det är bra om du har med dig och på dig kläder efter väder och något som det går lätt att röra sig i. Du behöver inte ha fotbollskläder eller fotbollsskor.


Efter att ha hängt tillsammans en stund så bjuder UIFK på korv och dricka i vår kiosk vid 19,00 och för alla som vill så får man gratis inträde till vårt duktiga Damlag som möter Vänersborgs IF kl. 19,30. Då är det såklart bra om du har något extra att ta på dig så du inte fryser på läktaren. För dem som vill åka hem efter korv och dricka så går det såklart också bra.

Vi hoppas se dig hos oss fredag 31/8 17,30

Bollekis - 6-årsverksamhet
Vårsäsongen är över!
2018-06-21 08:24, Bollekis - 6-årsverksamhet

Efter en vår med många roliga fotbollsträningar så har nu Bollekis tagit sommarlov. 
Det är väldigt kul att så många som har varit med varje vecka, och vi hoppas så klart att alla barn vill fortsätta när vi drar igång igen i augusti!

Mer information kommer här på hemsidan, men även via mail till alla som varit med under våren.

 

Vi startar upp igen tisdagen 14 augusti, vecka 33.
17:30 – 18:30 på D-plan./Trevlig sommar önskar ledarna!

Nyheter från våra lag
Dam Senior, 21/01 12:31 
P07, 17/01 11:20 
P06, 14/01 11:24 
F07, 11/01 17:50 
P06, 10/01 16:40 
 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper