Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Sponsorer
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper
Välkommen till Ulricehamns IFK!

Anslagstavlan, den viktigaste informationen just nu:
 • Avboka plantid ifall ni inte utnyttjar den! Ring Lotta på fritid: 0321-59 52 30
 • Öppettider kansliet: vardagar 8.00-14.00
 • Glöm inte registrera: ALLA möten eller aktiviteter som utförs i föreningen, såväl kommittémöten & evenemang som matcher & träningar. 
 • Swishbetalningar: 123 074 65 37  - Ange ärende i meddelandefältet om annat än kioskbetalningPlatsannons!
2017-01-08 22:07

Våra evenemang växer och blir en allt viktigare del av vår finansiering. Under förra året började vi därför formera en Evenemangsgrupp som just nu leds av Fredrik Målberg.


Ulricehamns IFK arrangerar bland annat Minuten Cup, XL-Bygg Ulricehamns Ungdomscup, Lassabollen och träningsläger för besökande lag. Målsättningen är att utöka detta utbud något.


Till denna grupp söker vi nu några nyckelpersoner inför säsongen 2017.


 • Tävlingsledare Turneringar
  Du ansvarar övergripande för att tävlingsregler sätts upp, att spelschema skapas och att, tillsammans med UIFKs domargrupp, det finns domare till alla matcher. IT-vana är en fördel, då mycket av planeringsarbetet görs i webmiljö.
 • Marknadsansvarig Evenemang
  Vi behöver utveckla vår marknadsföring och komma på nya intressanta evenemang. Vi behöver dig som är kreativ och tycker det är roligt att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet av sälj- eller reklamarbete är självklart ett plus.
  Till hjälp och stöd har du UIFKs Marknadsgrupp.
 • Ansvarig Mat & Logi
  Du koordinerar Mat och logi för besökande lag vid våra cuper, men även vid de tillfällen vi får besökande lag på träningsläger.
  Till din hjälp har du Kioskgruppen.
 • Ansvarig Sjukvård
  I samband med våra turneringar behöver vi koordinera så att tillgång till sjukvårdare finns. Det blir din uppgift!
 • Ansvarig Runtomkringaktiviteter
  I samband med våra evenemang finns det mycket som kan göras för att öka trivseln och se till att våra gäster gärna kommer tillbaka. Det behöver vi någon uppfinningsrik person till.


Vi vill ha dig som har lite tid över och vill hjälpa Ulricehamns IFK nå ytterligare framgång. Hur gammal du är spelar egentligen ingen roll, men du måste ha fyllt 15 år. 

Den tid som går åt varierar över året och med vilken uppgift du tar. Under själva evenemangen är det dock en stor fördel om du kan vara med.


Du ska inte tro att du blir ensam i ditt ansvar. Vi jobbar som en grupp och hjälper varandra om vi själva har lite mindre att göra just nu.


Du får inte betalt i pengar. Betalningen sker i form av uppskattning från besökare, genom glädjen i ögonen hos alla deltagare och glada tillrop från UIFKs övriga engagerade ledare och kommittéer.


Vi behöver självklart hjälp av fler volontärer, även om du inte vill ha något särskilt ansvarsområde. Då anmäler du intresset till Fredrik Målberg, fredrik@malberg.se

 

Frågor och intresseanmälan ställs till Fredrik Målberg, fredrik@malberg.se eller 0704-717121

Dags för nya domare
2017-01-04 13:14
Nytt år och ny säsong! 

Därmed är det också dags för nya domare att utbilda sig. I år är det förträdesvis killar och tjejer födda 2003 och tidigare som vi vänder oss till men är det någon som är yngre och vill testa på så är ni också välkomna. 

Vi tänker samla ihop till ett möte lördagen den 28 januari för att diskutera domarfrågan för säsongen. Samlingen sker i Församlingsgården på Storgatan kl. 14.00. 
Anmälan sker till Ziad Makrous på 0725-882231 med SMS eller Tomas på kansliet, kansli@uifk.se, 0321-127 93 
Anmäl er senast den 24 januari!
UIFK och omvärlden
2016-12-16 15:23

Mellan den 15 november och 15 december är det så kallad frimånad då det är fritt för amatörspelare i fotboll att byta förening (futsal har frimånad 1-31 augusti). Denna period som även kallas ”Silly Season” är alltså precis avslutad och jag skulle därmed vilja försöka beskriva var UIFK befinner sig i ett fotbollens ekosystem.


UIFK slutförde 2016 seriespelet på ungdomssidan med 23 olika lag upp till och med 19 år. 13 på killsidan och 10 på tjejsidan. Totalt var det 50 lag från föreningar i Ulricehamns kommun som sluförde seriespelet i de här åldersklasserna, inklusive Åsarp/Trädet som har verksamhet i både Falköping och Ulricehamns kommuner. Det innebär alltså att UIFK står för närmare hälften av all ungdomsfotboll i Ulricehamns kommun, på flicksidan till och med mer än 50%.


I år och kommande säsong är det samtidigt hela 10-11 föreningar som bedriver seniorverksamhet för herrar i komunnen. Av herrlagen som deltog i någon form av seriespel 2016  utgör UIFK där bara en dryg tiondel, närmare bestämt 3 av 22 lag, räknat med utvecklingsserier och Pojkar över 35. Detta innebär självklart att UIFKs ungdomsverksamhet fostrat många av de spelare som idag spelar i kommunens övriga föreningar, samtidigt gör lagens olika placering i seriepyramiden att det även sker ett inflöde till UIFK av spelare från övriga föreningar som anser sig passa på den nivå som UIFK för tillfället spelar på. Då Borås AIK och Åsarp/Trädet åkte ur division 3 så är UIFK nästa år ensamma om att spela i denna division i närområdet. Flera lag från kommunen, Gällstad, Södra Ving och Åsarp/Trädet, spelar i division 4 och precis utanför kommungränsen, i Dalstorp spelar man i division 2. Vi har också några UIFK-talanger som valt att inför gymnasiestudierna byta till en elitklubb och bosätta sig på annan ort. Idag har vi t ex före detta UIFK-spelare i gymnasieåldern som spelar för IFK Göteborg och Jönköping Södra på killsidan samt Holmalund på tjejsidan.


På herrseniorsidan så har vi också en situation inför 2017 där två föreningar i Borås är mycket framgångsrika, Elfsborg i Allsvenskan och Norrby som nyblivet Superettanlag. På grund av att tidigare tredjelaget, Borås AIK, efter årets säsong åkte ur division 3 så har det inför 2017 blivit ett ganska stort avstånd mellan de båda elitlagen och övriga lag i Borås, vilka då som bäst spelar i division 4. För unga talanger i Borås som vill jobba sig upp i divisionerna så har UIFKs dragningskraftig därmed ökat både tack vare UIFKs goda rykte samt vår placering både i seriesystemet och rent geografiskt. I omgivningarna så finns förutom Dalstorp förvisso även Vårgårda numer i division 2 och Hestrafors i division 3 men jag tror ändå att UIFK kan räkna med en viss motorvägseffekt där Ulricehamn både mentalt och praktiskt knyts allt närmare Borås, redan nu men alltmer i framtiden.


På damseniorsidan så ser situationen lite annorlunda ut i och med att det är hela fyra lag från Ulricehamn i samma serie i division 3 nästa år, förutom UIFK även också Södra Ving/Timmele, Tvärred-Vegby FC och Åsarp-Trädet/Redväg. Till skillnad från herrarna så finns inga elitlag i Borås på damisdan, däremot spelar både Bergdalen från Borås och Nittorp i division 1.  Vad gäller ungdomsverksamhet på flicksidan så finns det dock ingen av dessa klubbar som är i närheten av den bredd som UIFK har.


Med detta som bakgrund så känns säsong 2017 mycket spännande och jag är övertygad om att vi kommer att kunna bjuda hemmapubliken på många spännande drabbningar på Lassalyckan nästan år.  


Blåsvarta hälsningar

Sten Selin, Ordförande Ulricehamns IFK

Ulricehamns IFK herrjuniorer söker tränare
2016-11-28 13:44

UIFK söker ansvarig tränare för herrjunior verksamheten.


Som tränare för herrjuniorerna får du ansvaret för en spelartrupp på 25-30spelare. Du kommer att få en assisterande tränare till din hjälp.


Vi tror att du är samarbetsvillig och målinriktad samt har erfarenhet från tidigare tränar uppdrag.

För mera information kontakta Magnus Udd på telefon 070-3837071

 

Jubileumsår med medlemserbjudande!
2016-11-16 13:02
2017 fyller UIFK 25 år men vi tjuvstartar firandet med ett erbjudande för de som tecknar medlemskap för jubileumsåret. Tillsammans med idrottsrabatten så delar vi ut ett idrottsrabatthäfte till de 500 första som betalar in sin medlemsavgift innan 1 februari 2017 (för familjemedlemskap max 3 häften/familj).

Häftet kostar normalt 100 kr/st och innehåller rabatter på mångfalt mycket större belopp i Ulricehamn, Borås och Bollebygd. Mer om idrottsrabatten på: http://www.idrottsrabatten.se/Offer.aspx?ProductionID=352&CityTabID=0  

Medlems och deltagaravgifter är oförändrade även i år och hur ni betalar kan ni hitta under menyn Medlemskap
Även Swish till nr: 123 074 65 37 går givetvis bra!
Nyheter från våra lag