Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Sponsorer
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper
Välkommen till Ulricehamns IFK!

Anslagstavlan, den viktigaste informationen just nu:
 • Avboka plantid ifall ni inte utnyttjar den! Ring Lotta på fritid: 0321-59 52 30
 • Öppettider kansliet: vardagar 8.00-14.00
 • Glöm inte registrera: ALLA möten eller aktiviteter som utförs i föreningen, såväl kommittémöten & evenemang som matcher & träningar. 
 • Swishbetalningar: 123 074 65 37  - Ange ärende i meddelandefältet om annat än kioskbetalningVerksamhetsberättelse 2016
2017-03-08 09:26

Ulricehamns IFK har hållit sitt årsmöte i Fiskebackens Bowling den 7 mars 2017. En diger verksamhetsberättelse från de olika kommittéerna presenterades och vi kan konstatera att det skjuder av fotbollsaktiviteter inom alla delar, ungdom, dam och herr.


Medlemsantalet ökade från 689 2015 till 836 år 2016 och antalet medlemmar yngre än 16 år var 453 st.  Jämfört med riksgenomsnittet så är det fortsatt en mycket stor andel av ortens tjejer som spelar fotboll i UIFK och könsfördelningen på ungdomssidan är ca 45% tjejer och 55% killar.


För våra representationslag på seniorsidan så fick våra damer möjligheten att spela i div 2 tack vare en friplats. En uppgift som dock visade sig lite för svår och damerna får ta nya tag i div 3 under 2017. Även våra herrar var nykomlingar i en division högre än föregående år. Herrarna lyckades dock tack vare en nervkittlande spurt klara kvar platsen i Div 3 genom seger i säsongens sista match.


Våra egna futsal arrangemang är forstatt mycket populära. Minuten Cup för herrsenioer var som vanligt en publikfavorit och UIFK lyckades dessutom att ta hem segern. Ulricehamns Ungdomscup spelades för första gången i tre hallar samtidigt och lockade 101-lag eller ca 1000 spelare till Ulricehamn.


Lassabollen, som är vårt träningsmatchevenemang för ungdomslag växte mycket kraftigt från 49 lag 2015 till 137 lag år 2016. Det innebär att ca 1600 spelare deltog i Lassabollen.


Projekt 4U som finansierats av Lager 157 och Sparbanksfonden Ulrica coh som gjort det möjligt att ha vår ungdomsutvecklare Calle Vredin anställd under en treårsperiod avslutades under hösten 2016. Ett projekt som resulterat i att UIFK två år i rad, 2014 och 2015, blivit utsedda till årets barn och ungdomsförening i Västra Götaland. 


Hela verksamhetsberättelsen kan laddas ned här.

 

  

Bussresa till Sverige-Vitryssland 25 Mars
2017-03-01 15:19
I år fyller UIFK 25 år som förening och det tänker vi uppmärksamma med aktiviteter och arrangemang av olika slag.
Den första aktiviteten är en fotbollsresa till Stockholm den 25 mars för att titta på VM-kval mellan Sverige-Vitryssland.

Vi har bokat en buss (givetvis från vår sponsor Hallgrens Buss) där du som är medlem i UIFK har möjlighet att åka med.
OBS! Gäller över 18-år eller i målsmans sällskap! Är du inte medlem ännu så går det givetvis bra att lösa medlemskap. Först till kvarn gäller …
Program 25 mars:
• Bussen avgår från Hallgrens Buss kl 10.30.
• Presentation av sponsorer och ledare/tränare.
• Det ingår fika som serveras längs vägen.
• Information om UIFK och kommande säsong.
• Avspark på Friends Arena kl. 18.00.
• Hemfärd från Friends Arena kl. 20.15.
• Nattvickning intas i bussen.
• Åter Ulricehamn c:a 00:30.
• Pris per biljett 450 kr. I priset ingår bussresa tur och retur och matchbiljett.
Vi hoppas att du har möjlighet att följa med på resan och att du precis som vi, ser resan som en bra möjlighet till sköna samtal och nya relationer. Sedan hoppas vi så klart på en riktigt bra fotbollsmatch med vinst för de blågula spelarna.
Anmäla till kansli@uifk.se eller tel 0321- 12793.
Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta vårt kansli.
Varmt välkommen önskar UIFK
XL Bygg Ulricehamns Ungdomscup 2017 slår deltagarrekord
2017-02-21 18:24

Cirka 1500 spelare och ledare uppdelade på 132 lag kommer under två helger, 25-26 februari och 4-5 mars, spela i Ulricehamns IFKs futsalturnering XL Bygg Ulricehamns Ungdomscup. En turnering som arrangerats i Ulricehamn under olika namn i 36 år i rad.   


Bygget av ytterliggare en idrottshall vid Bogesundsskolan i Ulricehamn har gjort det möjligt att utöka cupen och därmed kommer det tidigare rekordet från 2015 med 109 startande lag att slås.


Ulricehamns geografiska läge med goda kommunikationer och närheten till flera olika fotbollsdistrikt har gjort att XL Bygg Ulricehamns Ungdomscup liksom utomhusturneringen Lassabollens signum blivit att, hit kommer man för att möta lag som man normalt inte möter. Lagens hemvist i årets XL Bygg Ulricehamns Ungdomscup är också relativt jämnt fördelade mellan Sjuhärad, Göteborg, Småland och Skaraborg.  


Spel kommer att ske i tre olika hallar, Stenbockshallen, Sim o Sporthallen och Bogesundshallen, som alla ligger inom en radie av 600 meter. Den nya Bogesundshallen saknar dock läktare så övriga hallar är prioriterade. Liksom i fotbollen i stort så är det ungefär dubbelt så många pojklag som flicklag anmälda. 


För spelschema et c se: http://cupmate.nu/cup/ulricehamns-ungdomscup

Vi vill gärna se dig som Jubileumsambassadör!
2017-02-15 09:18

I år firar UIFK som bekant 25 år som förening. Det kommer vi att uppmärksamma med en rad olika aktiviteter under året. Några på temat 1992.


Så här i början av säsongen vill rikta oss till dig som privatperson och hängiven UIFKare. Vi hoppas och tror att du vill vara med och bidra till UIFKs fortsatt positiva föreningsutveckling.


Bli Jubileumsambassadör för endast 199.20 kr.
Som jubileumsambassadör erhåller du, förutom själva äran att stötta föreningen, två fribiljetter och ett rabatthäfte med många fina erbjudande från Idrottsrabatten. Erbjudanden gäller i både Ulricehamn och Borås. Som tack kommer ditt namn att synliggöras på vår hemsida och i vårt programblad.

Du kan Swisha ditt bidrag på 199,20 kr till nummer 123 074 65 37 eller bankgiro 5815-0939

Vi är Jubileumsambassadörer 2017
:
Anders Rost
Fredrik Hedvall
Annika Hedvall
Gun-Britt Johansson
Bosse Johansson
Anita Åsedal
Kim Åsedal
Lisbeth Johansson
Thomas Fritzson
Carina Johansson
Claus Jensen

 

Livslångt medlemskap i UIFK 1992 kr


Med anledning av jubileumsåret erbjuder vi också ett livslångt medlemskap i föreningen. För endast 1992 kr får du ett ständigt medlemskap med speciella medlemsförmåner under jubileumsåret 2017 såsom UIFK halsduk, UIFK T-shirt samt fritt inträde, kaffe och kaka vid samtliga herr respektive damlagsmatcher, gött tjöt och underhållande fotboll.


Du kan Swisha ditt bidrag på 1992 kr till nummer 123 074 65 37 eller bankgiro 5815-0939

Vi har tecknat livslångt medlemskap:
Sten Selin


Har du några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss tel 0321-127 93, kansli@uifk.se

Platsannons!
2017-01-08 22:07

Våra evenemang växer och blir en allt viktigare del av vår finansiering. Under förra året började vi därför formera en Evenemangsgrupp som just nu leds av Fredrik Målberg.


Ulricehamns IFK arrangerar bland annat Minuten Cup, XL-Bygg Ulricehamns Ungdomscup, Lassabollen och träningsläger för besökande lag. Målsättningen är att utöka detta utbud något.


Till denna grupp söker vi nu några nyckelpersoner inför säsongen 2017.


 • Tävlingsledare Turneringar
  Du ansvarar övergripande för att tävlingsregler sätts upp, att spelschema skapas och att, tillsammans med UIFKs domargrupp, det finns domare till alla matcher. IT-vana är en fördel, då mycket av planeringsarbetet görs i webmiljö.
 • Marknadsansvarig Evenemang
  Vi behöver utveckla vår marknadsföring och komma på nya intressanta evenemang. Vi behöver dig som är kreativ och tycker det är roligt att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet av sälj- eller reklamarbete är självklart ett plus.
  Till hjälp och stöd har du UIFKs Marknadsgrupp.
 • Ansvarig Mat & Logi
  Du koordinerar Mat och logi för besökande lag vid våra cuper, men även vid de tillfällen vi får besökande lag på träningsläger.
  Till din hjälp har du Kioskgruppen.
 • Ansvarig Sjukvård
  I samband med våra turneringar behöver vi koordinera så att tillgång till sjukvårdare finns. Det blir din uppgift!
 • Ansvarig Runtomkringaktiviteter
  I samband med våra evenemang finns det mycket som kan göras för att öka trivseln och se till att våra gäster gärna kommer tillbaka. Det behöver vi någon uppfinningsrik person till.


Vi vill ha dig som har lite tid över och vill hjälpa Ulricehamns IFK nå ytterligare framgång. Hur gammal du är spelar egentligen ingen roll, men du måste ha fyllt 15 år. 

Den tid som går åt varierar över året och med vilken uppgift du tar. Under själva evenemangen är det dock en stor fördel om du kan vara med.


Du ska inte tro att du blir ensam i ditt ansvar. Vi jobbar som en grupp och hjälper varandra om vi själva har lite mindre att göra just nu.


Du får inte betalt i pengar. Betalningen sker i form av uppskattning från besökare, genom glädjen i ögonen hos alla deltagare och glada tillrop från UIFKs övriga engagerade ledare och kommittéer.


Vi behöver självklart hjälp av fler volontärer, även om du inte vill ha något särskilt ansvarsområde. Då anmäler du intresset till Fredrik Målberg, fredrik@malberg.se

 

Frågor och intresseanmälan ställs till Fredrik Målberg, fredrik@malberg.se eller 0704-717121

Nyheter från våra lag