Välkommen till U2!
Träningstider:
Se kalender.

Kontaktuppgifter:
Magnus Udd, 0703-83 70 71, magnus@tobitex.se
Henrik Nordlund, 0706-99 73 22, henrik.nordlund@tools.se
Dan Mårtensson, 0700-91 92 72, dan.marten@telia.com
Patric Olsson, 0730-62 17 20, olsson.anneli@telia.com

Regler:

 

Spelarråd:

Tilde Svensson 072-235 35 38

Wilma Johansson 073-075 00 47

Andrea Svensson 072-205 49 55

Anslagstavla (viktigt just nu):
Kronängs IF - UIFK Damjuniorlag 2 1-3
2015-10-04 22:16

Då kommer kvällen och årets sista reportage ifrån U2 som spelade sin sista seriematch för året och ståtar efter den här matchen med Tabellraden 16   14  2  0  63-19  +44   44. Imponerande siffror, att gå igenom en serie helt obesegrade är en härlig känsla.

Champangen var på kylning denna magiska söndagskväll på Kronäng arena i Borås.

Koncentrationen inför matchen kanske inte var 100% men när matchen väl drog i gång så var det full focus som gällde. Det som gällde var att gå obesegrade genom årets serie, seriesegern var ju redan klar sedan tidigare.

Kronäng gör 1-0 i den 11 minuten, det var enligt oss på bänken solklar offside men som alltid är det domaren som bestämmer…

1-1 kommer i den 16 minuten och görs av Filippa Sundling på en “patenterad” löpning på högerkanten av Lina Nygren.

2-1 i den 31 min görs av Ebba Fritzson på i princip samma sätt av Lina igen som kopierar föregående målpass.

3-1 i den 61 min av Ebba Fritzson på pass från Jenny Olsson.

Det var aldrig något snack om vart segern skulle gå då vårt bollinnehav var 80%…

Nadde Kreit och Ebba Fritzon gjorde utmärkta insatser i dagens match och visar att vi har en god återväxt så det är bara att jobba på tjejer…

Värt att notera denna afton var att F00 endast förlorat 1 seriematch på 3 år.

Seriesegrare UIFK div 2 södra flick 2015

Magnus, Henrik, Patric
UIFK Damjuniorlag 2 - Bergdalens IK 5-0
2015-09-18 22:29

Innan matchen ikväll visste vi att vi var klara seriesegrare, och både jag och Magnus kände att det här kommer att bli en match som vi kanske kan ha svårt för att motivera våra tjejer. Men som vanligt bevisade ni motsatsen tjejer, genom att spela den bästa fotbollen som vi har sett under säsongen. Alla och då menar vi verkligen alla visade prov på hur bra vi verkligen är, när man ser spelet ikväll, då tror jag ingen funderar över varför det här laget vann serien.

 

Vi sätter fart direkt och ger inte Bergdalen någon möjlighet, 1-0 kommer i den 5:e minuten genom Maja Udd som blir serverad på silverfat i djupet av Najwa "Nadde" Kreit. Linna Nygren sätter 2-0 i den 21:a minuten, det är Maja Udd som står för framspelningen. 3-0 kommer i den 30:e minuten Maja Udd som sätter den i mål, efter ett fint växelspel med Therese Jerlbo.

 

Känner i halvlek att vi inte har något direkt att diskutera, spelar en lysande fotboll i första halvlek och ger inte våra gäster mycket till möjlighet att spela sitt fina spel. Försvarsspelet idag var rent ut sagt lysande. Om ni undrar så fråga Johanna Todorovic i målet.

 

Andra halvlek och vi väntar oss att Bergdalen ska växla upp, men vi har som Susanne Pettersson säger, bestämt oss. Den här matchen är våran ifrån början till slut. 4-0 kommer i den 47:e minuten Maja Udd snyggt framspelad av Ellen Thor. 5-0 kommer i den 51:a minuten, då Najwa Kreit läser sönder ett uppspel och snor bollen, för att sätta den utom räckvidd för målvakten.

 

När vi ledare annade "Ugglor i mossen" om att den här matchen kommer att bli svår, då vi redan vunnit serien och ska gå ut för en match mot ett riktigt bra motstånd. Då visar ni upp varför vi vann serien i årets bästa match. Så många som gör sin, del i det här laget och man förstår framgångarna, för den här gruppen.

 

Man ser ett helt underbart försvarsspel ikväll med Ellen Thor (-91), som en av dom ledande. Man ser Tilde Svensson, visa sin rätta sida och pondus, Wilma Johansson har sällan en dålig lägsta nivå. Är närmare Hysén klass oftast. Julia Josefsson och Hanna Schoultz delade på backplatsen till höger och jag skulle som tränare vara avundsjuk om jag mötte det här försvaret. Så kloka och så mycket timing, i det ni gör.

 

Ett mittfält, med en deffensiv Lisa Wistberg (vad underbart fin du sköter detta). Höger Lina Nygren, mittar Jenny Olsson och Najwa Kreit (-91), Vänster Therese Jerlbo, det mittfältet med dom lösningarna och den energin är det inte många som slår och det visade dom ikväll igen. På topp Maja Udd, mer behöver inte sägas.

 

Den matchen som spelades ikväll skulle jag vilja haft inspelad, för jag tror inte vi kan prestera mycket bättre än det här i varje lagdel. Jonas, Bergdalens ledare tackade för lektionen.

 

Hoppas att Pizzan satt som en smäck, efter en underbart bra genomförd match.

 

Magnus, Mårten, Nordan och Patrik

UIFK Damjuniorlag 2 - Nittorps IK 4-2
2015-09-11 21:48

Ikväll spelade vi mot Nittorps IK på Lassalyckan och visar upp en fantastisk första halvlek, där bollarna sitter i djupet gång efter annan. Redan i 8:e Minuten kommer 1-0 genom Maja Udd fint serverad av Tilde Svensson. 2-0 kommer efter 15 minuter Maja Udd, den här gången är det Lisa Wistberg som står för framspelningen. Så här fortsatte det halveken igenom, ett rent under att det inte blev fler mål och en duktig målvakt i moståndarlaget. I 34:e minuten bjuder vi in Nittorp i matchen igen genom att slarva i försvarsarbetet, 2-1 och dom är med, hur underligt det än låter och ni som såg matchen kanske funderade.

 

Vi snackar igenom första halvlek och gör en del småjusteringar inför andra.

 

Nittorp kommer ut som ett nytt lag i andra halvlek och vi har full upp med att freda oss ifrån alla attacker, men ett bra försvar och en bra målvakt lyckas vi reda ut stormen. 63:e minuten hittar Lisa Wistberg, Maja Udd med en bra passning i djupet och nu lyckas inte ens deras duktiga målvakt, lura Maja på 3-1. 66:e Minuten återigen en bra djupledspassning som skär rätt igenom deras försvar fram till Maja Udd som sätter 4-1, det är Tilde Svensson som hittar luckan, för sin fina passning. I 71:a minuten står vi och sover som spelare, som ledare är vi riktigt medvetna om att det är en hörnvariant på gång. En kort hörna som man sätter upp i Johannas långa hörn, snyggt, men vi pratade om det här tjejer.

 

Magnus, Nordan, Patric och Dan

 

 

Södra Ving/Timmele - UIFK Damjuniorlag 2 0-3
2015-09-02 21:45

Ikväll var vi i Hökerum på Slottsvallen och mötte Södra Ving/Timmele med vårt Damjuniorlag 2. Vi åkte med många spelare, då Damlaget hade fått sin match inställd. Vi ville också att alla spelare skulle få minst en halvlek om det inte hände något, som gjorde att man inte kunde fullfölja. Trupp med 17 spelare.

 

Vi börjar matchen och känner att vi möter ett bra organiserat lag som här visar upp fina kvaliteter, kan ingen tro att det här laget ligger sist i tabellen. Två riktigt duktiga mittbackar, som dessutom är tvillingar, ger oss inte många möjligheter. En ruggigt bra målvakt och dessutom en formtoppad Agnes Hulén på mitten, ger oss stora problem i första halvlek. En halvlek som slutar 0-0 och vi är inte riktigt nöjda med hur vi spelar.

 

Men vi diskuterar igenom första och gör 5 byten.

 

Andra halvlek lyckas vi trycka tillbaks våra motståndare men dom håller sin organisation riktigt bra, ända fram till den 46:e minuten då Filippa Gustafsson sätter en riktigt fin boll i djupet på Maja Udd och 0-1. Vi nöter på och får mer och mer tryck, men inte förrän i den 77:e minuten kommer 0-2 och det är Maja Udd som krigar till sig en boll och gör inga misstag i avslutet. I matchens sista minut (80:e) slår Wilma Johansson en frispark med akuratess, direkt i mål och vinst med 0-3. Men vi fick verkligen kämpa för dom här tre poängen, så all heder till våra motståndare.

 

Ikväll gjorde Fannie Wiktorsson debut i U2 som målvakt och det gjorde hon med den äran. Vi hade med ytterligare 3 stycken -01 tjejer och när man ser dom spela, visar det att vi gör mycket rätt i vår förening.

 

Vi spelar ett väldigt stabilt försvarsspel och det är inte många chanser som våra motståndare skapar. Grymt bra jobbat igen tjejer, det här gjorde ni på bästa sättet igen, genom att spela en underhållande fotboll, skönt att vara coach och bara kunna njuta av vad ni visar på planen.

 

Magnus, Dan och Patrik

UIFK Damjuniorlag 2 - IFK Örby 6-0
2015-08-26 22:53
Kvällens match var taktiskt en mycket lyckad tillställning där vi inte gav Örby någon tid att bygga upp sitt spel. Vårt spel med press på bollhållaren fungerade lysande och vårt eget passningsspel fungerade mycket bra. Det enda tråkiga i matchen var att Ida fick åka till sjukan för att kolla sin hälsena, vi får hoppas att det inte är något för allvarligt. Ebba Fritzon och Najwa Kreit från F01 var mycket bra under hela matchen.

1-0 Lina Nygren på pass från Maja Udd, 15:e minuten
2-0 Maja Udd på pass från Jenny Olsson, 40:e minuten
3-0 Maja Udd på pass från Lina Nygren, 41:a minuten
4-0 Ebba Fritzon på pass från Maja Udd 56:e minuten
5-0 Jenny Olsson på pass från Maja Udd, 71:a minuten
6-0 Maja Udd på egen hand, 79:e minuten

Sammantaget en mycket bra match med en god inställning och ett bra fokus genom hela matchen av samtliga spelare.

Magnus, Nordan och Patric

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Ulricehamns IFK, 19/09 17:16 
Ulricehamns IFK, 07/09 14:47 
Ulricehamns IFK, 07/09 14:45 
Ulricehamns IFK, 08/05 21:18 
Ulricehamns IFK, 03/05 13:57 
Ulricehamns IFK, 02/05 21:42 
 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper