UIFK Herr - Byttorps IF 3-1
2021-08-22 20:43

Ikväll spelade vi mot Byttorps IF i den tredje matchen den här veckan och det gjordes på Lassalyckan.

Återigen var det dags att snäppa upp för match, det är en tuff period och en del spelare börjar bli lite småslitna. Men det är bara att bita ihop om man skall vara med i toppen.

Vi vill sätta fart på bollen och få Byttorp att springa eller flytta sina positioner och det lyckas vi bra med till en början.

I den 7:e minuten spelar Emil Laposa in bollen till Kristoffer Johansson och 1-0 sitter säkert. 2-0 kommer i den 25:e minuten då Daniel Helin hittar ut med en boll till Ludwig Rydén som sätter den snyggt i bortre burgaveln. Vi har matchen där vi vill ha den och Byttorp får springa, men visar också upp på en fin inställning och ger oss inte mer utrymme än det vi själva kan fixa. Så 2-0 i halvlek och det känns ju bra.

Andra halvlek börjar och vi är givetvis medvetna om att Byttorp behöver hitta på något, men det är synd att vi hjälper dom med detta, en del trötta kroppar och kanske också hjärnor, gör att vi ställer till det för oss med lite konstiga beslut, eller inga beslut alls.

Men vi håller i spelet och dom får kämpa för sina chanser. 3-0 kommer i den 54:e minuten då Ludwig Rydén skickar in ett inlägg som touchar en motståndare och blir perfekt till Hassan Kanaan som nickar in den i mål.

Nu skulle man kunna tro att Byttorp skulle vika sig något, men tvärtom visar man ett fint hjärta och fortsätter försöka. I den 89:e minuten får man också betalt för sin vilja genom att göra 3-1. Det blir inte häftigare än så, men eloge till motståndarna för det man visade.

Adam Bengtsson har blivit pappa och det gratulerar vi honom till, skönt med en gubbe som kan ta ansvar. Det gjorde att vi spelade en lätt skadad Vasilya Khan och Arvid Udd som mittbackar idag. Den här Arvid går bara ifrån klarhet till klarhet. Bra match igen och mycket moget spel. Idag utnyttjar vi hela bänken, bortsett ifrån Andreas Yousef som målvakt.

Men vi har en fin bänk och spelare som kan komma in och gör skillnad, vilket är viktigt för framtiden. Nu är det hela 4 dagar till nästa match, så nu finns tid för återhämtning, sömn och god mat.

Tack Grabbar för det ni visar en njutning att sitta på bänken och i min ålder inte behöva ha för hög hjärtfrekvens!!!