UIFK Herr - Dalen/Krokslätts FF 2-1
2020-06-14 17:58
Idag kom ÄNTLIGEN den efterlängtade dagen då vi fick börja spela match igen. Det var också seriepremiär på Lassalyckan, vi ställdes mot Dalen/Krokslätts FF. Inget lag vi sprungit på tidigare om man säger så, all tid las istället på vårt eget spel och vad vi ville kunna åstadkomma.

Bara att få komma upp ta fram matchtröjor och allt annat var ju stort, Adam Roth såg till så drycken fanns hela tiden, för det här var nog den varmaste dagen i år än så länge. Till och med vi som inte spelade var helt slut efter matchen.

Det var lite ringrost i båda lagen vad det gällde matchspel, mycket fumlande med boll och lite hafsigt passningsspel. Våra motståndare ville spela långt och sätta press på oss. Duktiga i fasta situationer med hörnor, frisparkar och även långa inkast. Men vi är oerhört duktiga i att ta emot det här spelet numera, så det kändes positivt, men i den 8:e minuten får man en Frispark och den smeker dom in i bortre hörnet till 0-1. Kändes ändå som vi hade koll på matchen och skapade en hel del vid varje anfall, men det dröjde till minut 23 innan vi kunde kvittera till 1-1. Det är Daniel Helin som håller sig framme, efter en fin passning av Lucas Johansson. Detta blev också halvtidsresultatet.

Som vanligt bra snack i halvlek.

Andra halvlek börjar och vi känner väl att vi har lite mer av spelet, men ändå inte fullt ut i den sista tredjedelen. 2-1 kommer i den 71:a minuten då Stjepan Stipuric ser till att bollen hamnar hos Kristoffer Johansson i bra läge och han kan ju konsten med att göra mål. Men vi åker på en utvisning i den 80:e minuten och 10 mot elva dom sista minuterna. Men här visar ni prov på det man vid varje träning. Smartness, vilja, professionalism och underbart hjärta.

En bättre start på säsongen går väl inte att få, 3 poäng in.