Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
Herr Senior

Skepplanda BTK - UIFK Herr 0-2
2019-09-29 20:32
Idag var vi iväg till Skepplanda för match mot Skepplanda BTK, då Forsvallens naturgräs var för vattensjukt så blev det match på Konstgräset istället. Tack för det. Vi möts av oerhört positiva personer som gör allt för att vi ska trivas och kanske inte ge allt. Men då vi är ett lag som åker till varje match för att vinna, så tog vi lätt på uppvaktningen, även om det var trevligt.

Första halvlek, vi väntade oss ett desperat Skepplanda som skulle gå "all in" för att vinna matchen. Men med våran trupp och smarta spelare, fick vi matchen dit vi ville, vi tog oss ofta ur deras press och kunde hålla i bollen för att dom skulle få jaga istället. Första halvlek blir en mittfältskamp och inga direkta målchanser åt något håll. Deras Fasta situationer, däremot är alltid farliga och vi drog på oss kanske lite för många hörnor och frisparkar för att det skulle kännas helt lugnt. Halvleken slutar 0-0 och det är väl talande för matchen.

Vi funderar i halvlek och vill väl inte direkt ändra på något.

Andra halvlek och nu förväntar man sig en plan och ett tryck ifrån Skepplanda, men det ser inte ut som det finns någon direkt linje i vad man vill och fortsätter att äga mycket boll och dom får jaga på. Division 4:as bästa målvaktsfot har fullt upp med att lägga rätt passningar och nu får även "Ando" ta till huvudet, bara det säger ju en del. Daniel Helin får en go klocka i första halvlek och ser ut som en Boxare, men det är något att visa barn och barnbarn, när du kommer dit. Är man en krigare, som du är, vilken underbar säsong du har gjort och visat vilken lagspelare du är. Liksom hela laget, det här gänget kommer att klara sig bra i Division 3. I den 84:e minuten händer det Emil Laposa plockar ner en boll och drar till med en "Högerkanon" som målvakten inte hinner med på, tror att den kommer ifrån 20-25 meter ut och 0-1. 85:e minuten och Emil Laposa hittar in med inspel Johan Berntsson som trycker in 0-2. Kan det bli en vackrare avslutning på säsongen. 22 matcher 16 vunna 2 oavgjorda och 4 förlorade.
52-18 + 34 och 50 poäng. Det är en seriesegrares rad.

Sista A-lags matchen spelad och imorgon måndag spelar vi sista U-lags Matchen. Förhoppningsvis. Två inställda matcher borta, men känns inte viktigt att dom blir av. För nu är vi förtjänta av vila och sen börjar vi nästa års säsong i November.

Tack killar, tränare, publik och fotbollssektion, för det ni har gett oss under året.

Grabbar ha nu en underbar avslutningsresa, vart ni än ska och ta hand om varandra, på samma härliga sätt som ni gjort under hela säsongen.