Kinna IF -UIFK Herr 1-1
2019-08-10 11:25
Igår kväll var vi i Kinna och på Viskavallens Naturgräs, för uppstart för höstens seriespel. Man får väl tacka Kinna för att dom gav oss en fin sommarkväll, då man vaknade upp idag och såg regnet som fallit.

Som vanligt i matcherna mot Kinna IF är det tufft spel, bra spel och massor av underhållning för publiken, men en mardröm som ledare. Pulsen har nu lagt sig och man kan kanske få ihop ett bra referat.

Vi börjar bra och Johan Berntsson skapar två bra tillfällen för 1-0, men det här skulle bli målvakternas match. Två bra målvakter gjorde att du var tvungen till något extra för att få in bollen och man förstår varför Kinna ha kunnat hålla målsnittet bakåt nere, till skillnad från föregående år.

Kinna äger den första halvleken och då framförallt på sina fasta situationer, som vi har problem med, men en mittback som heter Albin Brunngård, visar en total hänsynslöshet i sitt sätt att försvara och täcka skott och med hjälp av Dennis Hansson i mål så håller vi nollan. Vi skapar ett friläge för Daniel Helin efter en fin rensning av Dennis, men tyvärr inte heller här får vi till det. 1-0 kommer till Kinna IF i den 39:e minuten efter en hörna och mycket trafik så, Dennis kommer inte fram till bollen. Lycka och Spanska på Kinnas bänk. Detta är även halvtidsresultatet.

Våra Grabbar är så vakna på hur vi vill göra och ett par tränare som är lika vakna, gör att vi justerar och blir mer desperata till andra halvlek.

Ett par byten och nu händer det igen, våran bredd visar upp sina kvaliteter, det vi har på bänken är spelare som kan gå in och förändra matchbilder.

Oscar Gotting som kanske har varit höstens spelare på träning kommer in och visar direkt upp att nu får ni passa er Kinna. På grund av sitt spel får han ibland för många alternativ, men vilken underbar injektion. "Tingan" kommer in och vi vinner fler bollar å mitten, vilket gör att vi kan hålla tryck på Kinna. Kinna börjar få det jobbigt och vi fortsätter att trycka, nu har Christopher Brorsson, fått en halvlek och vaknar han på bästa sätt, vilken underbar andra halvlek du gör och att du orkar, jag blir lycklig över att se dig ge allt och lite till för laget. I den 80:e minuten kommer han Oscar "Köttkulla" Gotting och drar till med en riktig kanon som gör att även Kinnas målvakt får vika sig, Kristoffer Johansson är den som serverar honom. 1-1 och paniken sprids i Kinna. Albin Brunngård som har ett tillslag på bollen, som jag tror att David Beckham skulle varit avundsjuk på. Får en frispark, men vilken räddning deras målvakt gör. Som sagt även Dennis avslutar med en kvalificerad räddning innan matchen är över. Kinna får ett 2-0 mål bortdömt för offside, säker rätt för domarna gör väl aldrig några fel!!

Bänken som vi har är guld värd och ni är så härliga att lyssna på!!!

Tack Grabbar för det ni visar, blir äldre vid varje match, men tar igen det på träningarna ihop med er. En viktig poäng som kan avgöra hösten. är en bra början.

Ludvig Målberg fick en varning, hur kom den till???