Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
Ulricehamns IFK
Herr Senior

UIFK Herr - Skepplanda BTK 0-2
2019-06-20 16:28
Igår kväll mötte vi Skepplanda BTK en toppkonkurrent på Lassalyckan, där vi mer eller mindre har varit oslagbara, men för varje seger så närmare du dig din första förlust. En del matcher är alltid svårare att skriva om, men även i dom dystraste stunder, gäller det att visa mod och visa ödmjukhet.

En match som vi visste skulle präglas av oerhört mycket kamp och långa bollar, men just långa bollar börjar vi bli bra på, men vi måste snäppa upp vårt spel för att slippa kampen och få ett snabbare passningsspel.

Första halvlek går väl inte till historien om bra fotboll, men båda lagen fick med sig 0-0 in till andra. Vi började ändra lite inför andra halvlek.

Kommer ut och känslan är bra skapar ett kalasläge när Daniel Helin nickar fram bollen till Kristoffer Johansson, men deras målvakt gör en räddning som inte finns med i manualen för målvakter. Då börjar man ana lite oråd och vilken fantastisk målvakt dom har Skepplanda, utan honom och vi hade vunnit matchen. 57:e minuten en fast situation och inlägg mot deras fysiska spelare. "Ando" kommer ut för att få bort bollen, men tydligen är han för brutal och domaren blåser straff. Som sagt Domaren har ju alltid rätt?? 0-1 och uppförsbacke mot ett vilt kämpande Skepplanda som tog till alla metoder för att få oss ur balans. Domarna är ju väldigt tydliga med att det är en som står upp under match, men idag var ett undantag, två ledare som skrek, styrde och ställde ifrån minut ett. Var tydligen okej idag. Andra bollar en viktig faktor i dagens fotboll och där var vi inte med, Skepplanda vann nog 90% av alla andra bollar och då blir det betydligt svårare att behålla anfallen. När du måste hem samla upp och börja om. 0-2 kommer i den 95:e minuten och matchens sista kraftansträngning, då Skepplanda spelaren går hela vägen för att täcka skott och bollen studsar in i vårt mål.

Jag vill ändå ge en eloge till Skepplanda BTK, som jag tror lyckades med sin match plan till max. Kamp, offervilja och glädje till varandra, när man lyckades och det ska man ge sina motståndare.

På torsdag har vi Sandareds IF hemma, då snäppar vi upp igen Gubbar och visar att det är inte slut förrän vi visat det bästa
Ha nu en skön midsommar killar och jag vill att ni har lika skoj som ni brukar ha, för då blir det bra på torsdag.