Mariedals IK U - UIFK Herr U 1-5
2019-06-16 22:45
Ikväll var vi iväg till Borås för match på Kransmossens IP och Mariedals IK med vårt U-lag, som spelade sin tredje match den här veckan och formen hänger i även om vi ikväll släppte in ett mål (ovanligt för att vara oss).

Som det ska vara så kom det en del sena återbud och logistiken för nya spelare, var av den vanliga sorten. Skönt att vara ledare så man vet hur problemen ska lösas och med som vanligt bra hjälp ifrån Fredrik Wigestål och Adam Roth. Så fick vi ihop ett lag, sen tog vi med en sent hemkommen student i Erik Klaesson också. Då Pappa Lars Klaesson är min hjälp med U-laget och sonen hade inte mycket val. Lars är ju en gudagåva i föreningslivet och jag vet inte hur jag ska tacka honom på bästa sätt för att han hjälper mig med U-laget, men du ska veta att du betyder oerhört mycket för mig.

Lite omstuvningar inför matchen, men den truppen som vi jobbar med är det inga problem, killarna ställer upp oavsett var jag placerar dom på planen och dom gör alltid ett fullgott jobb. Ludvig Rydén (hemkommen ifrån Osby gör Comeback) och det är alltid lika roligt att få ha honom med i laget. Gör 0-1 i den 5:e minuten. Tidigt mål och vi blir lite för avslappnade för efter ett taffligt försvarsspel kvitterar Mariedal till 1-1 i den 10:e minuten. Här bestämmer vi oss för att det är slut för deras del och 1-2 kommer i den 30:e minuten då Adam Svenson, dras ner i straffområdet och han tar själv hand om straffen. (Då ska ni veta att han har åkt på näsblod, Adams näsa är en känslig kroppsdel, men varje gång han åker på just denna åkomma, är han som bäst), så 1-2 och det är även halvtidsresultatet.

Diskussion i halvlek med bra spår och vi ändrar en del detaljer till andra halvlek.

En halvlek som vi äger ifrån minut 1. Tim Svedberg den smartaste fotbollsspelaren som vi har just nu. Frispark och Tim gör en Håkan Mild/Thomas Brolin variant till Adam Svenson som kommer fri och sätter 1-3 i den 54:e minuten. 60:e minuten och Adam "Näsan" Svenson vinner boll och trycker in den till 1-4. Vi avslutar med ett mål till i den 63:e minuten då Ludvig Rydén efter tre försök får bollen till Alfred Selin som säkert bredsidar i den till 1-5. Vi hade kunnat producera ytterligare mål men skärpan och fokuset försvann lite mot slutet av matchen.

En stabil insats som vanligt av killarna, man börjar bli lite bortskämd över det ni visar. Idag fick vi även förmånen att se Mattias "Mato" Yousef, han kom in som vänsterback och visar att även han kommer att vara något som jag vill se mer av framöver.

3 matcher 3 vunna och 18-1 i målskillnad, känns som en bra vecka för U-laget.

För att vara på den säkra sidan så tog vi svängen till knott riket Kronängs Arena för att se andra halvlek med U16 och dom visade på fin fotboll och vann  sin match med 1-6