UIFK Herr Gerdskens BK 2-3
2019-06-03 17:57
Igår kväll spelade vi 1/8-dels final mot Gerdskens BK topplag i Division 3 ifrån Alingsås i DM. Det har alltid varit jämna matcher och ett stort underhållningsvärde, då båda lagen vill spela fotboll och hat idéer om hur man vill göra det. Igår var inget undantag.

Vi startar med att byta ut ett antal spelare ifrån matchen mot Limmareds IF, nämligen 6 stycken. Det som är skoj med detta är att just nu har vi en trupp som har tagit kliv och skillnaden mellan A och U är väldigt marginell, skulle vilja säga att vi just nu disponerar över två bra A-lag.

Om vår tränare var nöjd med Liverpools tidiga straff, så var han inte lika nöjd med den vi drog på oss efter 2 minuter 0-1 och jobbigt. Gerdsken fortsatte att skaffa sig målchanser och vi kom inte riktigt in i matchen. 0-2 kommer efter en hörna i den 20:e minuten. Här gör vi en del korrigeringar i vårt spel och nu börjar vi hitta rätt. Skapar en del snett inåt bakåt och den här dagen har vi spelare med oss in i boxen för avslut. Hände inte under 90 minuter mot Limmared. 37:e minuten hittar Daniel Helin och Kristoffer Johansson ett fint samarbete som friställer Daniel och han gör 1-2. Vi känner att vi verkligen är med och tar med oss detta resultat in i halvlek.

Samtalen som genomsyrar våra spelare är bra och tystnaden som är i omklädningsrummet kan man ta på. Vill verkligen visa våran fina publik att det var värt att åka till Lassalyckan.

Andra halvlek och vi har stängt uppspelsalternativet för Gerdsken som får svårt att veta vart dom ska ta vägen, då plan B tydligen inte är utstakad. I 69:e minuten får vi straff då Daniel Helin rivs ner och Kristoffer Johansson, mannen utan nerver kliver fram igen för att slå den. Måste hata målvakter som räddar hans straffar, men den här gången tar han hand om sin retur och 2-2. Spelet böljar och det är många konstiga frisparks situationer för båda lagen. Ingen blir klok på nivån. 88:e minuten och Gerdsken för en frispark i det vänstra hörnet  av målområdet. Mur ställs upp men Gerdsken spelaren smeker in bollen i det västra krysset, den frisparken skulle även Messi ha varit nöjd med och tyvärr förlust med 2-3. Men ser man på matchen med tränarögon skulle jag ha varit oerhört nöjd med vad spelarna presterade. Grabbar ni har så mycket i er och nu kan vi glömma DM och satsa allt på serien.

Kan man truppmässigt ha så här många spelare igång utan att det egentligen spelar någon roll, så kommer 22 omgångar att visa det.

Grattis Gerdsken och lycka till framöver i både serie och DM.