UIFK Herr - Rydboholms SK 2-0
2019-05-23 23:05
Lassalyckan stod som värd för kvällens match då vi skulle möta Rydboholms SK, ett favorit tippat lag inför seriestarten. Då vi kom ifrån en förlust i förgående match vill vi se hur killarna reagerat på detta. Som vanligt har våra tränare bra koll på motståndet och vi vet styrkor och svagheter hos våra gäster. Vår matchplan är den som vi jobbat med hela säsongen och den ruckar vi inte på i onödan, utan låter våra motståndare anpassa sig istället.

Matchen börjar och vi får direkt se att det som är sagt stämmer bra hos Rydboholm. Vi börjar lite trevande men kommer mer och mer in i matchen, det skapas ett par bra målchanser, men vi får inte bollen över mållinjen. Det sista som händer i första halvlek är en hörna och en Rydboholms spelare vinner duellen och nickar ribba in, men som tur är har han ruffat innan och vi får frispark istället.

Bra snack som vanligt i halvlek och vi ser fram emot andra.

Vi börjar få bättre grepp och i den 65:e minuten blir Kristoffer Johansson nedriven med straff som resultat. Det blir Daniel Helin som lägger upp bollen och fullkomligt dunkar in den till 1-0, skönt med ledning och i den 71:a minuten kommer det mer. Adam Svenson spelar fram Stjepan Stipuric som får iväg ett bra skott som målvakten inte hinner med på till 2-0. Vi börjar vårda resultatet och gör en del byten, våra motståndare får till någon halvchans, men försvar och Dennis Hansson i målet ser till att nollan blir intakt. 2-0 och vi är tillbaks igen.

Dennis visar hur mycket han har vuxit som målvakt vad det gäller luftspelet vid fasta situationer, det gör att försvaret känner sig tryggare också. Riktigt bra match Dennis, men laget tillsammans visar på ett stabilt försvarsspel.