IFK Skövde FK - UIFK Herr 2-2
2019-04-13 19:13
Idag åkte vi till Skövde och match på Lillegårdens IP. (Börjar snart kännas som vår andra hemmaarena). Vi ställdes mot ett väldigt fint spelande IFK Skövde FK och det var fullt upp ifrån allra första början. Som vanligt var det en del förändringar i laget, men en sak är säker och det är att killarna börjar ta in spelidén och vet vad dom skall göra på planen i varje situation oavsett var man startar.

Skövde börjar bra och vi har fullt upp, men löser de mesta problemen med bravur och jämnar snart ut spelet. Det uppstår en del konstiga ytor både för oss och för Skövde under första halvlek. Plötsligt tomt på spelare. Dennis Hansson i målet går från klarhet till klarhet, stabilt med både snack och positionsspelet. Skoj att se hur han växer under matchen. Stabilt försvarsspel med en backlinje som gör det mesta rätt och gör rätt val i större delen av matchen. I den 39:e minuten får vi till en av våra fina press spelsituationer där vi till slut vinner boll och ett friläge till Stjepan "Stippan" Stipuric, vilket han förvaltar till 0-1, som även är halvtidsresultatet.

Ifrån Skövdes omklädningsrum hör man "Hårtorken" dra igenom laget.

Vi är mer sansade som vanligt och har en bra dialog.

Inga byten direkt.

52:a minuten en konstigt dömd frispark utnyttjas av Skövde på bästa sätt då vi inte är med i markeringarna och en nick till 1-1. Fortsätter lite rörigt och även med byten. 63:e minuten kommer så IFK Skövde FK:s ledningsmål till 2-1. Men vi ger inte upp och börjar ta oss in i matchen igen. Så i den 80:e minuten kommer kvitteringen till 2-2 då Adam Tingström slår en fin hörna och hittar en Skövde spelare som snyggt sätter den i första krysset.

Vill framhålla Oscar Gottings första halvlek då han drev laget med sitt närkampsspel och visade vägen. Är man 16 år så ska det ju visa sig. Byter ut Oscar och sätter in 15 år gamle Otto "Rehhagel" Gustafsson. På innermitten, är nära att avgöra matchen i slutet efter en fin löpning och ett bra avslut.

Vill ge en eloge till alla som var med idag ni visar att det finns mer utropstecken än frågetecken, inför seriestarten.

På måndag startar vi på Lassalyckan med seriestart för U-laget 19.30 och på Skärtorsdagen åker vi till Sandared för match med Herrarna 19.00.

Skönt att det drar igång det som vi väntat på länge nu!!!