UIFK Herr - Trässbergs BK 5-0 i DM
2019-03-17 16:02
Idag spelade vi match 2 i DM och mötte Trässbergs BK på Lassalyckan. Vinden förstörde en del av matchen då det var rätt stormigt emellanåt och därför svårspelat.

Startelvan för dagen var Andreas Yousef i mål
Backlinjen: Christopher Brorsson, Otto Gustafsson, Anton Claesson o Alfred Selin
Mittfält: Sebastian Johansson, Adam Tingström, Simon Håkansson, Emil Laposa o Sehand Azedin
Forward: Adam Svenson
Bänken: Daniel Helin, Albin Brunngård, Elvir Preteni, Olle Karlsson, Kristoffer Johansson, Stjepan Stipuric och Ludvig Målberg som Målvaktsalternativ

Med vinden som motståndare, blev det väldigt mycket smålagsspel och inga direkt bollar i djupet framåt utan mer säkerhetsspel bakåt. Det gjorde att våra motståndare, lätt kunde se till att det snabbt blev trångt på planen. Men i den 38:e minuten sätter Emil Laposa en fin boll i djupet på Adam Svenson, som visar fin styrka då han tacklar bort mittbacken och säkert sätter bollen i mål till 1-0.
Det var också halvtidsresultatet.

En del byten i halvlek och vi ville se ett större spel i andra halvlek.

2-0 kommer i den 65:e minuten då Daniel Helin får en fin passning av Kristoffer Johansson och ett kliniskt avslut. 3-0 gör Emil Laposa efter att fint ha blivit framspelad av Christopher Brorsson i den 69:e minuten. 79:e minuten och Kristoffer Johansson tar hjälp av vinden när han slår en frispark direkt i mål till 4-0. Vi avlutar matchen med ett riktigt vackert mål, snabba passningar ifrån först Stjepan Stipuric till Kristoffer Johansson, som frispelar Daniel Helin och 5-0 är ett faktum i den 90:e minuten.

Vi sätter i och med detta press på Skara FC som måste vinna matchen på lördag för att gå vidare.

Bra inställning som vanligt killar och nu försöker vi få upp värmen tills nästa lördag.