UIFK Herr U - Kinna IF U 5-4
2018-05-21 22:25
Idag ställdes vi mot Kinna IF igen, den här gången var det U-lagens tur att mötas på Lassalyckan.

Lite samma syndrom som i A-lags matchen vi fick det svårt i början av matchen, mycket på grund av att vi slarvade i passningsspel och bjöd in våra motståndare i deras presspel. Lite för kort som emellanåt blev ännu kortare, men vi vill ju gärna spela oss ur situationerna. Så man kan bara njuta av dessa stunder när vi gör det. Matchen hade rakt igenom ett högt tempo och kanske lite för högt ibland, men det är ju det här som ger utveckling.

0-1 kommer i den 13:e minuten då vi tappar boll och Kinna snabbt ställer om.
1-1 gör sedan Alfred Selin på ett kanonskott ifrån 20 meter i den 14:e minuten, fin passning ifrån Caesar Hjertén (vem annars).
1-2 i den 16:e minuten vi flyttar över bra men blir bolltittande och glömmer våra motståndare. Det är samma sak i den 26:e minuten då det blir 1-3.
Vi samlar ihop oss och lyckas börja få till en del längre bollar förbi pressen och upp till forwards som utnyttjar läget i den 36:e minuten genom Dennis Karbin, som sätter 2-3 och Dennis Karbin håller sig framme igen i den 40:e minuten, då han kvitterar till 3-3, fint framspelad av först Elvir Preteni och sedan Sehand Azedin. Efter denna klang- och jubelföreställning i första halvlek, till den stora publikens förtjusning. Kändes det bra att få gå in till halvtidsvila, för att diskutera igenom en del detaljer.

Andra halvlek börjar vi så där helt plötsligt är det låg rörlighet och få passningsalternativ, trots det vi pratade om. I den 52:a minuten lyckas vi krångla till en situation och Kinna IF är återigen i ledningen. Men nu har vi satt in alla våra speedkulor och det börjar bli jobbigt för Kinnas försvar, det svärmar ifrån alla håll.
4-4 kommer i den 79:e minuten då Sehand Azedin förvaltar ett fantastiskt fin inlägg av Marcus Cosic.
I den 86:e minuten visar Caesar Hjertén, varför vi vinner matcher på slutet. Dennis Hansson sätter igång bollen snabbt till Axel Germo som i sin tur lyfter bollen vidare och där kommer Caesar som skjuten ur en kanon, tar med sig bollen på bröstet förbi målvakten och rullar in 5-4. Som också blir slutresultatet.

Jag var aldrig orolig, för jag vet ju vilken kapacitet som vi har grabbar.Ni ville ju bara gör det lite extra för publiken.

Hoppas att Tim Svedberg som blev skadad i första och Simon Håkansson, detsamma. Snart är tillbaks igen. Sköt om er pojkar!!!

Lars Klaesson, var ju där och stöttade mig som vanligt, tack för att du finns!!