Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
Ulricehamns IFK
Herr Senior

Skene IF U - UIFK Herr U 3-3
2018-04-24 16:52
Igår måndag var vi i Skene för match mot Skene IF på Konstgräset vid Gymnasiet. Detta var också seriepremiär för U-laget. Vi åkte med ett förhållandevis ungt lag och såg fram emot att få testa oss mot som vi vet sedan tidigare en bra motståndare i Skene IF.

Vi hamnar under en konstant press dom första 10-15 minuterna, då Skene jagar oss på alla håll. Men just nu besitter vi ett antal spelare som är väldigt bolltrygga och det spreds ingen skräck utan lugnt och metodiskt jobbade vi oss in i matchen och började även att spela oss igenom deras press. Vi fick korrigera lite i en del positioner för att kunna komma in i matchen på ett bra sätt. Det var ett fantastiskt högt tempo ifrån båda lagen i den första halvleken och närkamperna var många. Men båda lagen stod upp bra fysiskt. 1-0 kommer i den 33:e minuten då deras spelare nickar bollen ur händerna på Dennis och målet godkänns. Ett fint anfall startar i den 38:e minuten, då Alfred Selin, sätter Sehand Azedin i ett fint läge på kanten. Sehand tar med boll, rundar sin back och spelar in bollen till Elvin Cuni som säkert sätter kvitteringen till 1-1. Lite naiva ibland och det straffade sig i den 41:a minuten då vi tappar en enkel boll och åker på en omställning 2-1 till Skene, vilket också var halvtidsresultatet.

Ett bra snack i halvtid, där man också fick se en del ledar egenskaper hos vissa spelare. Vilket man vill ha och höra.

Vi börjar andra halvlek lite säkrare och tar över mer och mer av spelet, samtidigt som vi tar oss fram till bra målchanser och i den 53:e minuten kommer återigen kvitteringen till 2-2, det är Alfred Selin som drar till ett bra skott som sitter i bortre burgaveln. Det är Elvin Cuni som står för passet. Vi passar på att dra ett skott i ribban också innan ledningsmålet kommer i den 68:e minuten det är Elvin Cuni som tråcklar in bollen efter en fin passning av Sehand Azedin, 2-3. Skene gör en del förändringar i sitt sätt att spela och samtidigt har vi gjort en del byten, vilket gör att Skene kommer tillbaks in i matchen och avslutar bra. Deras kvittering till 3-3 kommer i den 83:e minuten, då vi återigen fumlar med bollen, eller försöker oss på lite svårare saker. Ett rättvist resultat, sett till hela matchen.

En bra match att få spela med U-laget, då det gavs många tillfällen till utbildning och möjligheter till det fysiska spelet på seniornivå. Tack killar den här matchen tar vi med oss framöver.

Tack också till Lars Klaesson som hjälpte mig som ledare.