Alingsås IF FF U - UIFK Herr U 1-2
2017-09-13 16:44

Igår var vi i Alingsås för match mot Alingsås IF FF U på Alströmmervallens Konstgräs. Det borde ju passa oss som handen i handsken. Men det är inte mycket som tyder på Konstgräs, det är nästan obefintligt, vilket också gör att under regn så blir planen såphal och bollen måste spelas på tänkt spelare, för att den inte ska försvinna ut över sidlinjen.

Då vi som vanligt kommer till Arenan med andan i halsen, får vi inte mycket tid till uppvärmning eller chansen att känna oss för på underlaget.

Men till dagens match hade vi med oss ett gäng duktiga fotbollspelare och det tog inte lång tid innan vi började att hitta rätt med både passningar och mottagningar. Vi mötte ett för dagen välspelande och kompakt Alingsås, som tryckte ihop laget och på det viset dödade ytorna att spela i. Men med skckliga spelare hittar man till slut lösningar även på det. 0-1 Kommer i den 19:e minuten då Sehand Azedin frispelar Daniel Helin som rundar målvakten och lägger bollen snyggt i mål. 0-2 kommer i den 27:e minuten efter hörna av Emil Laposa, där Adam "Balo" Ismail håller fram huvudet och nickar in den. Vi fortsätter att trumma på, så 0-2 i halvtid kunde varit något mål större.

Andra halvlek börjar, vi fortsätter att äga boll, men Alingsås spelarna försöker sätta högre press på oss, gör att det en stund kanske blir lite väl mycket långa bollar på offside stående spelare. I den 60:e minuten hittar domaren en straff till våra motståndare och reduceringen till 1-2 är ett faktum. Då vi har med oss 5 spelare på bänken vill det ju till att alla får bra med speltid. Så här byts det i parti och minut. Detta förrycker givetvis spelet, men vi känner oss aldrig hotade. Så en välförtjänt seger blev det.

En väl genomförd match, där våra "äldre" spelare tog väl hand om våra yngre ute på planen. Sådant här uppskattar man alltid som ledare, det visar att vi är en skön grupp tillsammans oavsett nivå.

Våra juniorer fortsätter att visa att utvecklingskurvan är på rätt väg, lika skoj att få se er varje gång ni är med och uppskattar verkligen att ni visar en härlig attityd till eran fotboll och laget.