IFK Falköping FF - UIFK Herr 4-2
2017-05-06 19:23
Idag åkte vi till Falköping i en förhoppning om att nu skulle dom första poängen tas hem.

Vi startar matchen fantastiskt bra, äger den helt och hållet och låter knappt Falköping låna bollen. Men vår vana trogen, tappar boll på mitten som lyckas bli en hörna mot oss. Nickar bort den första, men inte bättre än att den hamnar hos hörnläggaren igen. Dålig press på bollhållaren gör att han får tid att slå ett nytt inlägg och vart allt folk hade tagit vägen då kan man undra över, Falköpings kortaste spelare nickar säkert in 1-0 i den 19:e Minuten. Vi fortsätter att dominera matchbilden, men är för lite folk varje gång vi kommer till ett avslut eller så duttar vi med bollen en gång för mycket. Givetvis vinner Falköping bollen efter hörna och en snabb omställning, ger ett friläge, vilket tvingar Kalle i målet till en fällning med straff som resultat och 2-0 i den 37:e minuten. Falköping oerhört effektiva, två anfall två mål. I den 44:e minuten kommer äntligen reduceringen och lite hopp igen. Det är Daniel Helin som fint framspelad av Christopher Brorsson och Albin Brunngård. Trycker in bollen i mål.

Vi diskuterar igenom första och ser bara att vi behöver vara ännu mer vaksam på deras långbollar, på sin oerhört smarta forward.

Det hinner bara gå 5 minuter in i den andra halvlek, innan han är där igen i ett Friläge och 3-1 i den 50:e minuten. 4-1 kommer i den 65:e minuten. Exakt samma scenario igen. Vi spelar bra och äger mycket boll men är för dålig på att förvalta vårt spelövertag. Men i den 82:a minuten kommer 4-2, det är Ragnar Sigurgeirsson som snappar upp en boll och ser att målvakten är ur spel, så ett snabbt skott och vi är med igen. Har ett bra läge till 4-3 också, men vi är inte riktigt beredda att offra oss helt och hållet för att sätta dom där bollarna och den rinner rätt igenom målområdet.

Det är tungt, just nu!!!

Vi får tuffa till vårt försvarsspel, får inte finnas ensamma spelare efter fasta situationer om dom inte är offside och framåt gäller det att brinna för varje möjlighet till att få sätta bollen i nät.