Dalstorps IF U - UIFK Herr U 5-1
2017-05-01 22:02
Ikväll var vi på Dalshov för match mot Dalstorps IF U med vårt U-lag. Det var seriepremiär för detta laget och vi åkte med ett ungt och orutinerat lag. Men som sagt det är ju i detta laget som en vis typ av utbildning ska ske och resultatet är inte det viktigaste.

Första halvlek började som vi befarat med ett Dalstorp som spelade långt på djupleds löpande forwards. Här gällde det för Dennis i målet att vara med långt ut och plocka bollar, samtidigt som försvaret fick lära sig att falla. Tyvärr kom vi själva in i perioder då även vi spelade långt mot deras starka mittförsvar. Men båda lagen försvarade sig väl och det var 0-0 i halvlek.

Vi ville få till mer av vårt eget spel i andra, med fler spelare delaktiga. Men i 48:e minuten kommer 1-0 på ett skott, där vi inte riktigt är med. 1-1 kommer i den 59:e minuten Shahoo Rakh slår en frispark som målvakten inte kan hålla och Caesar Hjertén är framme och petar in returen. Men då vi bytte ungt och orutinerat fyllde Dalstorp på med A-spelare. Deras tyngd och mer rutin började ta ut sin rätt och målen trillade in. För att sluta på 5-1, men vi är ändå nöjda med hur vi genomför första delen av andra halvlek, då vi vågar spela vårt spel, trots en konstant press.

Bra jobbat killar och vi fick med oss en hel del lärdomar ifrån den här matchen, till vidare utveckling.