UIFK Herr - Vara SK 3-3
2017-03-11 20:04
Idag spelade vi match mot Vara SK på Lassalyckans B-Plan med herrlaget. Vi håller nu på att sätta ett grundspel i både försvar och anfall. Vilket innebär att vi vill att spelare skall ha vissa positioner och hamna i situationer, som man känner igen och kan hantera på ett bra sätt. En del problem med att få till laget, då många är sjuka, skadade eller bortresta, men vi har en tillräckligt bred och bra trupp för att kunna hantera dessa problem.

Vi gör 1-0 i den 9:e minuten, då Daniel Helin stressar fram ett dåligt beslut av deras backlinje och Adam Svenson är snabbt där för att ta hand om bollen och förvalta den till mål. 2-0 kommer i den 33:e minuten då Adam Bengtsson hittar fram med en passning till Daniel Helin som snyggt sätter den nya matchbollen mellan målvakt och främre stolpen. I den 38:e minuten lyckas vi inte få stopp på deras ensamma forward som med stor kraft tar sig igenom försvaret till 2-1.
2-2 kommer efter en hörna där vi är väldigt passiva med många spelare och vi låter dom forcera in bollen. Kanske inte ett resultat som speglade matchbilden, men vi fick fundera lite på hur vi agerar i vissa situationer. Den här sista kvarten av första halvlek tappade vi alldeles för många närkamper, då vi bara visade närvaro men ingen vilja.

Besvikna i halvlek och diskussionerna gick höga, men vi visste ju ändå vad vi behövde göra.

Vi kommer ut till andra halvlek med ett bestämt mål att höja bolltempot och få deras spelare att flytta runt mer utan att vinna boll. Men många konstiga beslut gjorde att vi inte kunde infria detta. Vi gör ändå 3-2 i den 73:e minuten då Christopher Brorsson frispelas helt och hållet av Oscar Anemo, han avslutar i bortre hörnet. Men det hann inte ens gå en minut innan det var kvitterat igen 3-3. Långa stunder i andra halvlek spelade vi med ett 4-2-4 spel och dom positionerna, vet jag att vi inte har pratat om vid något tillfälle.

Nej, killar den här matchen ska vi inte ta med oss mycket mer än att vi i alla fall inte förlorade. Men med en månad kvar till seriestart gäller det att vi börjar ta till oss hur vi vill spela fotboll. För dom grunderna har vi sett att dom finns där!!!