Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
Ulricehamns IFK
Herr Senior

IFK Värsås - UIFK Herr DM 0-5
2019-03-09 16:47
Idag var vi iväg med vårt Herrlag för match mot IFK Värsås på Södermalms IP i Skövde. Första Tävlingsmatchen för året och det var i DM.

Vi hade sonderat och roterade lite med vår stora och numera också breda trupp. Som det ser ut nu så är det inte många säkra platser i laget, varje träning blir därför en uttagning i sig, vilket också gör att vi har bra fart vid varje träningstillfälle. Idag tog vi chansen att ge vår yngsta spelare möjligheten ifrån start, Otto Gustafsson som är född -03 han tog chansen och spelade 90 minuter först som vänsterback, för att i andra halvlek gå in som mittback. Vilket sparkapital vi har här "eller"?? Oscar Gotting född -02, gjorde också han A-lags Debut med 30 minuter. Härligt att få se dessa unga killar visa upp sig.

Beslutsamhet, var dagens nyckelord!!

Tycker att vi visar det långa stunder under första halvlek, då vi lät våra motståndare jaga väldigt mycket boll. 0-1 kommer i den 10:e minuten då Stjepan Stipuric, sätter in bollen efter fint samarbete med Daniel Helin. Daniel Helin gör 0-2 i den 34:e minuten efter en fin passning av Olle Karlsson. 0-3 kommer i den 39:e minuten då Azad Rakh sätter en fin hörna och Albin Brunngård går upp med kraft och nickar mot mål, där håller sig Olle Karlsson framme och skarvar bollen i mål. Det skulle även bli 0-4 innan halvleken var över. Minut 44 och Daniel Helin spelar bollen till Stjepan Stipuric, som drar ifrån höger till vänsterkant och tillbaks igen för att snyggt trä in bollen i bortre hörnet för målvakten.

En del byten redan i halvlek för att låta truppen gå runt.

Andra halvlek är vi inte lika beslutsamma och får en lite hafsig matchbild, där vi låter våra motståndare, få till lite möjlighet till anfallsspel också. Dom får ett par hörnor, men Dennis Hansson i målet är väldigt trygg i sitt målvaktsspel och ger dom ingen möjlighet till avslut. Bra agerat idag Dennis!!!

Vi fortsätter ju att skapa chanser, men nu lirar vi lite för mycket för galleriet och det blir inga rejäla avslut. Förrän i den 78:e minuten då Kristoffer Johansson med en bredsida sätter 0-5 efter en fin passning av Stjepan Stipuric. Detta blir också slutresultatet och en bra början på DM.

Truppen just nu är i sådan harmoni att man blir glad över att vara en del i maskineriet. Ha nu en skön fortsättning på lördagskvällen grabbar, för det är snart träning igen.