UIFK Herr - Skultorps IF 2-1
2019-03-02 16:12
Idag var det dags för premiär vad det gäller matcher och vi mötte Skultorps IF en kollega ifrån den norra Div. 4 serien. Man har alltid funderingar över hur det ser ut och var vi är i vår träning och vad som gått hem eller vad som behöver tränas vidare på. Kvitton ska delas ut efter en första träningsmatch.

Vi startar väldigt bra och i den 3:e minuten gör Stjepan "Stippan" Stipuric en fin framstöt på högerkanten och serverar bollen till Daniel Helin, snett inåt bakåt, Daniel gör inget misstag utan stöter in bollen till 1-0. Specialträningen har givit resultat direkt. Vi fortsätter att spela bra dom första 20-25 minuterna, men ett strö anfall som inte ens luktar målchans, gör Skultorp 1-1 på ett välplacerat långskott/lobb i bortre krysset, Ando är chanslös så nära ribban satt det. Vi äger matchen stort sett hela tiden och sett till första kanske vi borde haft en ledning med 2-3 mål. Men som sagt första träningsmatchen och en del att nöta på. Försäsongen med mycket smålagsspel visar sig emellanåt, då vi är väldigt bra på dessa ytor, men passningar i djupet på längre sträckor äter våra motståndare lätt upp. Innan halvleken är över så jobbar sig Daniel Helin till en hopplös boll och David Karlsson tar vid för att ge bollen i djupet till våran notoriske målskytt Kristoffer Johansson och han trär in 2-1

Ändå nöjda med första halvlek diskuterar vi en del skar inför andra, samtidigt som vi ska sätta in 6 nya spelare. Bredden vi har på truppen och harmonin som finns i densamma är underbar och killarna ger varandra så mycket.

Andra halvlek blir lite avslagen men vi ger ändå dom första 10 minuterna ett ansikte. Många byten, men vi fortsätter att skapa lägen och borde kanske ha utökat ledningen. I den 87:e minuten skapar Skultorp ett kanonläge, men Ando i målet gör en riktig TV-Räddning och vi kan ta hem årets första seger.

Nästa helg börjar DM och då blir det tävlingsmatcher, vi skall åka till Skövde för match på Södermalms IP mot IFK Värsås.

Tack killar för idag och ha nu en riktigt skön lördagskväll!!!