Alingsås IF FF - UIFK Herr 2-1
2018-05-26 18:11
Förlust mot serieledarna med 2-1, ett resultat som kanske ingen direkt höjer ögonbrynen för. Men vi som var där vet att Alingsås IF FF ska tacka sin fantastiska målvakt för att det inte istället blev en storförlust. James Clark kommer att sova gott inatt, inte nog med att han var bra, han använde även sina bästa vänner, stolpar och ribba.

Första halvlek och vi vet att våra motståndare kommer att sätta hög press och försöka trycka ner oss i knät på Pontus Håkansson. Detta är numera en situation som vi börjar bli väldigt bekväma i. Vinner bollar och sätter forwards i spel, vilket gör att vi snabbt kan flytta upp och ställa frågor till Alingsås försvaret, som inte alls är bekväma med dessa frågor. 0-0 som det står det efter första halvlek, det är inte direkt som matchen såg ut. Flera frilägen, straff och allt annat, men inget ville gå förbi mållinjen. Kan inte se att vi har gjort en bättre första halvlek innan i år.

Inget att ändra på i halvlek. Mer energidricka och ut igen.

Alingsås IF FF tvingas ändra sitt spel för att kunna komma till tals med oss, som topplag har man turen, flytet och andra saker på sin sida. Så i 58:e minuten får även Alingsås straff och man förvaltar den på bästa sätt 1-0. 2-0 kommer i den 72:a minuten efter en målvaktsretur. Vi ger oss inte utan fortsätter att spela bra och skapa chanser och till slut kommer även en reducering, genom Dennis Karbin som snyggt drar upp en yttersida i krysset till 2-1, framspelad av Vasiliy Khan. Vi försöker att trycka på, men Alingsås orkar hålla emot och det blir en snöplig förlust.

Men Grabbar, kom ihåg den här matchen och var stolta över eran prestation. Vi ledare är det och ni visar att vi kommer att vara att räkna med hela säsongen ut.

Bryt ihop och kom igen, en gammal klassiker. Men på torsdag är vi på benen igen mot Fristad GoIF.