UIFK Herr - Fristads GoIF 2-0
2018-06-01 07:14
Igår kväll torsdag spelade herrlaget mot Fristads GoIF på Lassalyckan i strålande sol som vanligt. Vi hade bestämt oss för att försöka trycka ner våra motståndare på egen planhalva så mycket som det bara går och inte ge dom en lugn sekund.

Vi lyckas till stora delar med detta i första halvlek, men samtidigt gjorde det att vi fick små ytor att spela på och att det blev trångt och då vi inte var tillräckligt noggranna med sista passningen så uteblev dom där riktiga målchanserna, även om Adam Svenson hade ett ribbskott. Så 0-0 i halvlek.

Men nu hade vi tröttat ut våra motståndare tillräckligt och eftersom andra halvlek har blivit något av våran specialitet. Så visste vi att bara vi kunde få till passningarna bättre även sista tredjedelen, så skulle snart även målen komma.

Adam Svenson blir nersprungen i den 48:e minuten, med straff som åtgärd och denna sätter Kristoffer Johansson säkert i nät till 1-0. Nu måste ju även Fristad försöka göra något mer än dra ner på tempot. Detta öppnar upp matchen en del, men då vi plötsligt börjar med svåra centrala uppspel, där vi ger bort bollen och tillåter Fristad komma i omställningar, blir det lite rena Hawaii spelet och det vill vi ju inte, så lite byten för att ta bort denna typ av fotboll och återgå till vårt trygga grundspel. Vi sätter in Caesar Hjertén och det ska visa sig vara ett genidrag. I 73:e minuten snurrar Vasiliy Khan upp hela Fristads vänsterkant och serverar Caesar en passning på mållinjen och där missar inte Caesar, utan 2-0 och matchen känns stängd. Adam Svenson hade även ett ribbskott i andra halvlek, någon som har sänkt målen??

Uppe och nosar på kvalplatsen igen, derby mot Södra Ving på onsdag, kan det bli bättre!!!

Ha nu en skön helg och fira alla våra studenter!!!