2020-03-08 08:19
Igår var vi iväg till Jönköping för match mot Division 4 laget IF Hallby på Skandiamäklarnas IP. En helt ny upplevelse för där har jag inte varit tidigare.

Man hör lite snack innan vi åker att ett Division 4 lag ska vi väl klara av, redan där känner man en del underskattning. Glöm inte att det bara är ett halvår sedan vi själva tog steget ifrån Division 4.

Vi kommer iväg och som vanligt när man kommer till en storstad är bemötandet, när man väl är framme, samma som intet, ingen som kommer fram och visar var vi ska vara eller ens en kopp kaffe. Vi får nog brygga vårt eget kaffe i fortsättningen, så att både spelare och ledare kan få en kopp, vid framkomsten. För i år kommer vi att åka till Göteborg med omnejd ett flertal tillfällen och det är väl bara att acceptera att vi jobbar olika med att ta emot gästande lag.

Vi går lite snabbt igenom Grundspelet och vet vad vi ska göra. Till vår förvåning så spelar IF Hallby med ett högt presspel, vilket gör oss lite stressade till en början, ja egentligen hel första halvlek. 1-0 kommer i den 15:e minuten, en långboll som det känns att vi har kontroll på, men deras forward, lyckas ta sig in i straffområdet och det blir straff. Ando räddar första straffen,  men en fanatisk linjeman har uppfattat att han tar ett steg framåt, vilket renderar ett gult kort och omläggning av straffen. Som man sätter den här gången. Vi är kladdiga i vår uppspelsfas mot det höga presspelet, då våra innermittfältare möter backlinjen felvända gång efter annan och därmed hjälper till att göra våra motståndare bra i sitt försvarsspel. Spela mot deras backlinje var inget vi praktiserade allt för ofta i första halvlek. Men när vi väl gjorde det fick dom problem direkt. 1-1 kommer i den 20:e minuten då Vasiliya Khan slår ett inlägg som Kristoffer Johansson går upp på och utmanar målvakten vilket gör att bollen hamnar hos Hassan Kanaan och han gör sitt första mål i Blå/Svart (för dagen helvita). Detta är också halvtidsresultatet.

Vi känner att dom börjar mattas i sitt presspel och att vi vill börja utmana deras backlinje mer inför andra halvlek.

Andra halvlek börjar och vi känner att vi kommer att kunna utmana på ett bättre sätt. 57:e minuten tvingar Lucas Johansson mittbacken till ett hemspel och målvakten plockar upp bollen med resultat att vi får en indirekt frispark i straffområdet. Hassan Kanaan spelar bollen till Kristoffer Johansson, som givetvis hittar en lucka och det är 1-2. 1-3 kommer i den 78:e minuten ett vackert mål. Albin Brunngård slår en diagonalpassning som Johan Berntsson möter på ett och på det sättet friställer Kristoffer Johansson och som vanligt är han klinisk i sitt avslut. Detta kunde ha varit slutet på matchen om inte Ando skulle vilja ha ett finger med i spelet. Av någon anledning jobbar han sig ut på en långboll som försvaret har stenkoll på och lyckas givetvis tackla ner den mottagande forwarden, med gult kort och utvisning som resultat. In med Alexander Carlén, som håller på att köra huvudet i stolpen på den efterföljande frisparken. Blev nästan lite komedi på hög höjd.

Vi tar med oss första halvlek, för så kan vi inte agera, när serien börjar, här måste vi bli smartare. Andra halvlek visar vi upp mer det vi är bra på. Så hoppas att Råslätt om dom var där bara såg första!!!