UIFK Herr - Södra Vings IF 2-0
2018-06-06 20:00
Idag spelade vi årets andra Derby på Lassalyckan, när vi mötte Södra Vings IF.
Någon frågade mig innan matchen om jag var nervös, kaxigt svarade jag nej. För jag vet att just nu har vi spelare oavsett vilken, tar sitt jobb i vårt nya sätt att spela boll och den grundtryggheten som finns hos spelarna, känns redan i omklädningsrummet eller i handslaget vid samlingen.

Första halvlek och Södra Ving försöker sätta en hög press på oss, vilket vi bara är tacksamma över, för är det något vi är riktigt bra på nu, så är det att just hantera dessa situationer. Vet också att dom är bra på fasta situationer och här kom deras stora målchans efter en nick i stolpen, men bra lag har tur med dessa!! Själva skapar vi ett antal bra tillfällen att få in 1-0, men båda lagen tar med sig 0-0 ut i halvlek. Vi får Hossein Najafi skadad i första halvlek, vilket medför förändringar på 3 olika positioner, men inte ens det påverkar oss.

Skickar en hälsning till Hossein och hoppas att det som hördes vid skadetillfället inte var lika allvarligt som det lät! Sköt om dig Hossein, så hoppas vi att du snart är tillbaks igen.

Andra halvlek börjar och vi slarvar med en del uppspel och även passningar, vilket bjuder in våra motståndare i matchen. Som ni redan vet så har ju Emil Laposa varit i Tjeckien. 68:e minuten får vi hörna och efter ett stort arbete av Sebastian Johansson. Så går Emil Laposas hörna direkt i mål. Vi får nog låta "Lappen" åka oftare till Tjeckien och tjuvträna. "Basse" du får vänta någon vecka till på första målet, men det är nära nu!!
På något vis känns det som att Södra Ving inte riktigt orkar forcera efter det här målet och våra vana trogen är vi riktigt starka i slutet av matcherna, trots att många avslutade med kramp idag, men det visar på inställning.
86:e minuten sätter Alfred Selin bollen i djupet till Elvin Cuni, som visar sina snabbhet, genom att löpa ifrån backlinjen, våga runda målvakten och iskallt sätta den i bortre burgaveln till 2-0. Game, Set och Match som "Härna" skulle sagt i en tennismatch.

Visst är det härligt med Derbyn, vilken underbar dag för både Dam och Herr.
Fantastiskt mycket publik också, det gjorde att Matchvärdarna i dag var lite ofokuserade, eftersom man var tvungna att prata med många. Men jag gillar er i alla fall.

Ismet Tursic direktsände ju för Borås Tidnings räkning idag också, så det var ju inte konstigt om vädret varierade, det förföljde mig och "Isse" hela förra året. Kul att se dig igen.

Ha en fortsatt fin Nationaldag killar, så tränar vi imorgon igen!!!