Hestrafors IF U - UIFK Herr U 8-3
2019-08-11 23:21
Ikväll var vi iväg och spelade mot Hestrafors IF på Bollevi IP:s Naturgräs, fin trots allt regn som fallit under helgen. Förvarnade om att det skulle bli en Division 3 trupp att möta då dom har en tunn trupp, men inte att det var halva startelvan som skulle börja matchen.

Givetvis blir det tufft och dessutom spelar Hestrafors en riktigt fin fotboll, med bra rörelse och ett snabbt passningsspel. Vi har svårt att hitta positioner och ger bort lägen i parti och minut. 3-0 efter 17 minuter och en del lag skulle ge upp helt. Men det är då man hör hur spelarna kommunicerar med varandra på planen för att lösa blödningen. Det är detta som jag tar med mig mest ifrån den första halvleken. Underbart att se killar som inte viker sig trots övertaget. 3-1 kommer i den 21:a minuten då Oscar Gotting spelar fram Adam Svenson och han drar till direkt. Sen ramlar det in 3 mål till och 6-1 i halvlek, skulle kunna få vilket lag som helst att drunkna.

Ett bra snack i halvlek och killarna är givetvis missnöjda men ser det ändå som en utmaning.

Till andra halvlek byter man bort A-Laget och nu är vi inne på U-Lags match, spelet jämnar ut sig och vi får tag i matchen mer och mer. 6-2 sätter Johan Berntsson med en fin tåfjutt i vänstra krysset efter framspelning av Oscar Gotting. Vi byter in Melvin Svedberg som mittback och vad skoj att få se honom spela i U-Laget. Bra jobbat Melvin!! Vi sätter in fler juniorer, William Makrous och Arvid Udd kommer in och dom visar verkligen framfötterna. Från start hade vi även Måns Björling, som man bara kan tycka om gör det enkelt spelar med huvudet och är alltid en tillgång, när han är med. Det finns så mycket bakom i våra juniorled. vi tröttnar lite och ytterligare 2 mål ramlar in. Men vi avslutar med 8-3 i den 78:e minuten, då Oscar Gotting fint framspelad av Adam Svenson, chippar bollen över Hestrafors fantastiska målvakt. Han gjorde många avgörande räddningar matchen igenom. 2-2 blev det i andra halvlek, visst känns det bra killar, för jag uppskattar det ni ger mig i både inställning och insats.