Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
Herr Senior

UIFK Herr - Sätila SK 3-0
2019-04-26 21:51
Ikväll spelade vi mot Sätila SK som är nykomlingar i Div. 4 på Lassalyckan. Åskan låg och lurade, men som tur var så kom den aldrig nära.

Vi provar en variant direkt i matchen som var väldigt nära att resultera men Sebastian Johansson fick tyvärr bollen på handen så det blev frispark istället, nära nu "Basse". För den här gången hade jag inte gett bort målet. Vi fortsätter att trycka på och i den 3:e minuten kommer 1-0, då Stjepan Stipuric tar sig in i straffområdet och får till ett avslut som målvakten räddar, men Kristoffer Johansson är där och samlar upp. Efter det här målet börjar vi konstra till det med mycket kortpassningsspel centralt, vilket gör att Sätila har rätt så lätt för att hålla undan. En matchbild som är svår att få någon direkt struktur på är vad första halvlek erbjuder. Vi tappar tempo och Sätila gör allt för att dra ner tempot. Men 1-0 i halvlek.

Vi ändrar om lite i spelet och får därigenom också fart på våra kanter. 2-0 kommer i den 63:e minuten då Daniel Helin smeker fram en passning till Kristoffer Johansson och han avslutar som vanligt direkt med en perfekt träff som helt ställer målvakten. Lite byten och alla spelare in. 3-0 är kanske kvällens mål, då Adam Svenson med pondus och kraft tar sig fram på sin högerkant, spelar bollen snett inåt bakåt och Sehand Azedin tar emot och lurar sin första back, men inte nöjd med det. Vill även gör sin andra back och vi tror att läget är på väg att rinna ut. Men då sätter han den i bortre gaveln och det i minut 73. Detta blir också slutresultatet och en "stabil serieledning hålls".

Vi fortsätter att vara ödmjuka och tar jobbet för varandra, sen finns det lirare, avslutare och fantastiska försvarsspelare. En bänk som tillför vid varje byte.Det tillsammans blir en fin kompott.

Vill också ge Sätila SK en eloge för en väl genomförd match och säkert följde man matchplanen, det här gör du bra Robert Tjärnlund!!

Tack grabbar för en väl genomförd match.

Sen ska vi inte glöm matchvärdarna ikväll, mycket nostalgi som kom fram där. Olle Rosell, Janne Fritzson och Kenneth Ragnar, sug på dom namnen och ni förstår att vi trivdes ikväll.