Limmareds IF U - UIFK Herr U 4-3
2019-04-24 17:34
Igår kväll var vi i Limmared för match på Glasvallens Naturgräs och mötte Limmareds IF.

Man ser aldrig riktigt fram emot första matchen på naturgräs vid den här tiden på året. Väl framme såg man också vad som skulle komma. Mycket långbollande och små chanser till ett bättre passningsspel. Ordet riskminimering fick en ny innebörd. Vi går igenom laget och det taktiska dispositioner som vi ska försöka hålla.

Många nya spelare som inte spelat ihop så mycket gör också att man får se en del spelare på nya platser, vilket alltid är nyttigt för spelarna. Som vanligt kommer vi med ett ungt lag och det är väl bara Aman Okbazgie, som drar upp medelåldern något.

Givetvis blåser det halvstorm och vi får börja med motvinden. Limmared börjar direkt att sätta press på oss väl medvetna om planens beskaffenhet. Vi håller ihop det bra och det mesta mynnar ut i ett antal hörnor, som vi inte har några större problem med. I den 14:e minuten får vi till ett fint växelspel med Elvir Preteni som hittar med en passning till Måns Björling, som fint lirkar in bollen mellan ytterback och mittback, där dyker han ju upp Elvin Cuni och ett fint avslut fram till 0-1. Det är inte mycket till fin fotboll som presteras utan mest hårt jobb. I den 23:e minuten kvitterar Limmared till 1-1 då vi uppträder lite tveksamt och obeslutsamt. Matchen fortsätter på samma sätt, men vi jobbar tappert vidare och försöker då och då att få till ett passningsspel, men som tyvärr ofta stupar på den sista passningen. 38:e minuten får Oscar Gotting tag i bollen i höjd med straffområdet och får till en kalasträff som borrar sig upp i bortre krysset till 1-2. Detta är också halvtidsresultatet.

Nöjda till stora delar med hur vi genomför första halvlek, räknar vi med att kunna ta del av medvinden i andra och kanske kunna komma högre upp i vår egen press. Vi sätter in Arvid Udd och Max Toftmark i halvlek också. Ludvig Johansson redan inne då Erik Klaesson var tvungen att lämna in.

Snacka om snopna, när vi kommer ut till andra halvlek, så har det givetvis slutat blåsa och den fördelen försvann. Limmared ändrar också i halvlek och puttar in ett antal startspelare ifrån A-laget. Bra. Vi får kämpa ännu hårdare och grabbarna visar verkligen hjärta i matchen. 2-2 kommer i den 54:e minuten en lyckad snedträff som helt ställer Andreas Yousef i målet. 61:a minuten och en långboll där vi jobbar felvända gör att vi inte får undan bollen utan 3-2. Vi tar oss in i matchen igen och i den 70:e minuten gör vi 3-3 efter en frispark som målvakten inte kan hålla ifrån Adam Tingström, så är Elvin Cuni påpassligt framme och sätter returen. Gräset börjar ta ut sin rätt och vi byter in juniorer, medans Limmared fortsätter att fylla på med A-truppen. Minut 72 och Limmared får ett friläge fram till 4-3. Detta blir också slutresultatet i en match som inte kommer att gå till historien, vad det gäller spelet, men många mål fick publiken se. Där Oscar Gottings var det snyggaste. 5 juniorer som visar upp senior kvaliteter även i det fysiska.

Vi undrar även vem nummer 2 i Limmared var för han fanns inte med i laguppställningen. Men en mycket duktig spelare var det.

Tack grabbar för att ni aldrig ger upp. Ni visade för varandra vad lagkänsla är och det är jag mycket glad för.

Tack även Lars Klaesson för att du hjälper mig i år igen.