UIFK Herr - Åsarp/Trädet FK 4-1
2019-03-27 22:21
Ikväll spelade vi mot Åsarp/Trädet FK en seriekollega fast i den Norra 4:an på Lassalyckan. En fantastisk kväll inget väder som kunde påverka spelet heller. Känns som det börjar våras nu och seriestarten kommer närmare.

Riskminimering, kollektivet och beslutsamhet, var ledorden för matchen, det är också något som genomsyrar den första halvleken, i det stora hela. Det taktiska upplägget utförs i mångt och mycket av varje spelare. Vi ger inte våra motståndare mycket ytor att spela på, vilket märktes på deras frustration att inte hitta fram med det spelet som dom själva ville. 1-0 kommer i den 28:e minuten då Sehand "Sakho" Azedin, sätter en underbar boll i djupet och Kristoffer Johansson löper rätt och in i ytan, för att sätta bollen i mål. 2-0 (vilket mål) i den 30:e minuten, Sakho sätter återigen bollen i djupet och fram kommer "Godståget" Christopher Brorsson, inget stoppar honom i den farten. Inlägg som målvakten inte får undan och Adam Svenson är där för att trycka upp den i nättaket. 43:e minuten Adam Svenson rivs ned och frispark, killen med den gyllene foten kliver fram och lobb skjuter in den direkt i mål över en 2 meter lång målvakt, det kallas känsla. Snyggt Kristoffer Johansson.

Det är också halvtidsresultatet, lite skönt snack och en del djupa funderingar inför andra.

Inga byten direkt, vi fortsätter att hålla uppe spelet och Åsarp/Trädet har det jobbigt. Då händer det, som jag har väntat på Stjepan "Stippan" Stipuric, blir serverad en boll av Adam Svenson på kanten, han tar emot och drar sig inåt planen, för att där avlossa sin "fruktade vänster", målvakten chanslös och 62:a minuten kommer att gå till historien. (Stippan fick även uppleva kramp idag och det var första gången). 74:e minuten kommer Å/T:s tröstmål, bara att gratulera till en fin prestation av deras forward som är vaken och lobbar in den. Andreas "Ando" Yousef, har dess för innan gjort en fantom räddning på en nick 2 meter från mållinjen. Vi tar med oss den här matchen i vår fortsatta framfart.

Återigen roterade vi på spelare av olika anledningar, men det som spelarna visar när dom kommer in är beundransvärt. Som det känns nu är det ingen spelare som går säker på sin plats för det finns hela tiden alternativ som bara väntar på att få komma in och visa. Så varje träning är viktig och att där också visa att det är mig du ska ta ut.

Ännu en härlig kväll på Lassalyckan med världens bästa "Gubbar", ni ger så mycket killar, så det är en fröjd varje tillfälle man får umgås med er!!