Brämhults IK - UIFK Herr 2-5
2018-04-28 17:21
Idag var vi i Borås och på Bodavallens Konstgräs för att möta Brämhults IK i omgång 3. Tittar ut på morgonen och ser ut att bli en vädermässigt tråkig dag, men allt eftersom vi närmar oss matchstart, kommer även det bättre vädret. Bra yttre förhållanden och det gillar vi.

Vi spelade för dagen i det röda reservstället och då har vi inte lika många nummer att välja på, vilket blev tröja nummer 5 till Adam Svenson. Han tyckte väl att valet var av den ovanligare sorten, men som vanligt vet vi vad vi sysslar med. Följ nu med i matchen så förstår ni varför!!!

Vi startar bra och skapar direkt två klara målchanser, men får ingen utdelning. I den 15:e minuten kommer Pontus långt ut och ska rensa bort en boll, dålig träff och bollen till en motståndare som gör 1-0 på ett riktigt långskott och tom kasse. Men vi deppar inte ihop för detta utan fortsätter att trumma på. Nummer 5 Adam Svenson frispelas av Emil Laposa i den 25:e minuten och säkert sätter han den i mål 1-1. Vi sätter bra press på deras försvar i den 36:e minuten och bollen kommer fram till Daniel Helin som sätter den med ett "stenhårt" högerskott,
1-2. I första halvleks sista minut gör vi en repris på 1-1 målet. Emil Laposa spelar återigen fram Adam Svenson och han gör inget misstag 1-3.

Inte helt nöjda med första halvlek trots ledning, vill vi ändra på en del saker till andra.

Vi fortsätter att skapa målchanser, men ur ingenting kommer plötsligt ett läge till Brämhult i den 59:e minuten 2-3. Vi sätter högsta fart direkt och 2-4 kommer i den 60:e minuten. Efter ett fint passningsspel mellan Sebastian Johansson och Daniel Helin är Adam Svenson fri igen   och ni vet nummer 5, gör inga misstag 2-4. Sedan kunde det blivit ytterligare mål till oss med lite bättre skärpa och lite mer ego. Men i 84:e minuten kommer även 2-5 när Elvin Cuni får en fin passning i djupet av Simon Håkansson. Slutresultat och tre poäng med hem.

En bra match vi gjorde idag och den tar vi med oss till nästa mot Gällstad FK.

Vi har en bred bänk och det känns också bra, killarna som kommer in producerar!!

Tack allihop och ha nu en fortsatt skön helg!!!