UIFK Herr - Alingsås IF FF 1-3
2017-04-29 19:02
Idag mötte vi Alingsås IF FF på Lassalyckan och den här gången är vi med direkt ifrån start. Vi börjar riktigt bra och det smyger in sig en känsla av att idag är det nog dags. Men precis som den känslan kommer, så får Alingsås en hörna, man gör den kort och vi kommer bara ut med en spelare. Inlägg kommer och där är vi inte med 0-1 efter 10 minuter. Så var vi där igen, underläge, trots bra spel. Men vi kommer tillbaks in i matchen. Då kommer nästa bakslag, vår ytterback Hjörvar Sigurgeirsson blir skadad och återigen tidig skada på försvarsspelare och tidigt byte. Vilket gör att vi får kast om en del i laget och tappar initiativet för en stund. Men i 39:e minuten kommer kvitteringen till 1-1 det är Christopher Brorsson som kommer fri och distinkt sätter bollen i nätet, fint framspelad av Daniel Helin. Detta är också halvtidsresultatet.

Vi diskuterar igenom första halvlek och tycker att vi har kontroll på matchen.

Kommer ut i andra och skapar direkt en del bra lägen för att göra 2-1. Men i den 60:e minuten är vi för snälla i försvarsarbetet och tillåter att en Alingsås spelare bara vandra in med boll och gör 1-2 istället. Då ska man veta att Karl Johansson dessutom räddat en straff tidigare i matchen. Uppförsbacke och en del ändringar för att få till ett tryck på våra motståndare, men närmare än någon halvchans kommer vi inte och i den 87:e minuten utnyttjar våra motståndare att vi klivit upp med folk till en omställning och 1-3 är ett faktum.

Men med den här matchen och med förhoppningsvis full styrka utan skador, känns det som att vi verkligen närmar oss den första poängen. Upp med huvudena grabbar!!

Vi hoppas att det är bra med Hjörvar också!!!