3-0 vinst mot Kinna
2015-06-18 22:05

Kvällens hemma match mot Kinna slutade med en stabil hemmaseger med 3-0.

Matchen började trevande och efter 15 minuter hade det inte skapats mycket men efter det tog UIFK tag i taktpinnen och skruvade upp tempot vilket gjorde att Kinna fick ägna sig att försöka stänga yta och jaga blåsvarta spelare.

Pressen gav utdelning i 32:a minuten då Albert Lindhage nådde högst efter en hörna och knoppade in en välförtjänt 1-0 ledning.

9 minuter senare når en UIFK spelare återigen högst och nickar in 2-0 och det är den efter skada comtt mycket satebackande skytteligaledaren Daniel Helin som visar att han fortfarande vet var målet är placerat.

UIFK går sedan till halvtidsvila med 2-0 ledning och har spelat ett mycket stabilt försvarsspel och fyndigt anfallspel pådrivna av ett starkt mittfält där Kristoffer lyste mest.

UIFK fortsätter andra halvlek lika bra och 3-0 kom efter 11 minuter i andra halvlek och återigen är det Albert Lindhage som nätar, denna gången genom att stöta in ett boll 2 meter från mållinjen helt utan markering.

Efter det gjorde UIFK ett par byten och luftade ett par spelare till, matchen gick dock ner i tempo och de flesta verkade mest vänta på att få gå på midsommarledighet och resultatet står sig matchen ut.

Till matchens lirare utsågs Kristoffer Johansson.

UIFK klättrar därmed upp på tredjeplats i tabellen och nu väntar ytterligare en hemmamatch och på lördag 27/6 väntar match mot serieledarna Gerdsken, skall vi då kunna ge dom deras första förlust för säsongen? Vi skall i alla fall se till att det inte blir några enkla poäng.

Vi ber att få önska en trevlig midsommar!