Derbyvinst mot Gällstad!
2015-05-07 22:26

I kväll spelades årets första derby mot Gällstad hemma på Lassalyckan och UIFK drog det längsta strået och byggde vidare på sin segersvit trots att det var tuffare i dag än de två tidigare segrarna. Matchen slutade 2-1efter 1-1 i halvtid.

Men för att börja från början så startade UIFK bäst med ett rörligt spel som resulterade i ett ledningsmål i 13:e minuten och målskytt var den för stunden hete Daniel Helin. Men Gällstad hade bestämt sig för att sälja sig dyrt och kvitteringen kom redan i 19:e minuten efter ett fint arbete av Marcus Svensson efter det så blev det ställningskrig utan så mycket fart i spelet och det skapades inte så många chanser men vassaste skapades av Gällstad i detta läge det styrdes dock undan av Mackan i mål så därför stod sig 1-1 halvleken ut.

UIFK tog dock tag i taktpinnen i andra halvlek och rullade boll och Gällstad försvarde sig väl och stack i farliga omställningar främst genom sin målskytt Marcus Svensson dock tog det tuffa jagande ut sin rätt och UIFK pressade på än mer och 2-1 målet kom i 73:e minuten så var han där igen, Daniel Helin.

På slutet jagade Gällstad ny kvittering en ny kvittering och det vi minns mest är Mackans räddning på mållinjen precis innan domare bestämde att matchen var slut. En skön seger för de blåsvarta men en lika tung förlust för Gällstad. Pris till bästa spelare i hemma laget gick för kvällen till Marcus Andersson som kan ratta en ny Ford fiesta några dagar som sponsras av Bogesunds bil.

Nu gäller det att ladda om för en tuff bortamatch nästa vecka mot Örby.