Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!

Mariedals IK U - UIFK Herr U 1-5
2019-10-15 19:30
Igår kväll var vi iväg till Kransmossens IP i Borås för match mot Mariedals IK i U-lags serien, en sedan tidigare uppskjuten match. En match som egentligen inget av lagen ville spela, men spelade vi den inte skulle båda lagen få böta.

Till slut fick vi ihop 13 tappra som kunde tänka sig att ställa upp, ni är mina hjältar killar. Men till avresa var vi nere i 11 spelare, men "Ando" fick tag i Måns Björling som ställde upp på kort varsel och vi hade i alla fall en avbytare. Tack Måns!!

Som tur var det en fin kväll och perfekt fotbollsväder. Mariedal drog igång och försökte sätta hög press på oss, med mycket fart och stor rörlighet. Lite tagna till att börja med, men snart började vi hitta igenom till innermittfältet och fick mer och mer tag i matchen. 12:e minuten får vi hörna och Adam Tingström går ut för att slå den och högst i nickduellen framför mål är Albin Brunngård och nickar in 0-1. Spelet böljar lite då båda lagen försöker hålla boll och få till omställningar. Den 22:a minuten får vi frispark som Azad Rakh slår perfekt till Albin Brunngård som nickpassar till Jonathan Larsson, som i sin tur nickar den i mål till 0-2. Vi blir mer stabila i spelet och börjar även dra lite mer nytta av våra kanter som Mariedal har försökt stänga. 0-2 blir även halvtidsresultatet.

Vi diskuterar en del förändringar som vi vill ändra på till andra, bland annat att vi blev för långa som stora stunder under matchen och därför gav bort många andra bollar i onödan.

Andra halvlek börjar och det ser stabilt ut, vi sätter in Arvid Udd och det dröjer inte länge förrän vi får hörna igen och Adam Tingström vet ju hur han hittar spelarna för fina nickar, denna gången är det just Arvid Udd som går upp och med en vacker nick vinklar in den i bortre hörnet, detta var i den 63:e minuten. 3 minuter senare tar sig Oscar Gotting fint fram på sin kant och spelar in bollen till Johan Berntsson som sätter 0-4. 72:a minuten brister koncentrationen och Mariedal reducerar till 1-4. Men Johan Berntsson ser till att det 1-5 i den 84:e minuten fint framspelad av Azad Rakh. Skön seger i en väldigt välspelad fotbollsmatch där båda lagen visade fina kvaliteter.

Ni som trodde säsongen var över kan glömma det för på tisdag den 22:a oktober ska vi möta Limmareds IF U 19.00. Trotts att det var Limmareds hemmamatch är den förlagd till Lassalyckans A-Plan, så tack för det. När denna däremot är spelad så finns det inga mer uppskjutna matcher och vi kan lägga seriesäsongen bakom oss för 2019.