IFK Trollhättan - UIFK Herr 2-1
2019-05-18 19:30
Idag var vi i Trollhättan för match mot IFK Trollhättan på Kamratgårdens IP:s Naturgräs. Man säger ju att efter fler segrar så närmar man sig en förlust, tyvärr blev det en sådan dag idag.

Vi kommer igång med matchen och är lite trevande till en början, vilket gör att IFK får hålla i taktpinnen. Sen kommer även Aha-upplevelsen ifrån förra året, varje fast situation tar en evighet för våra motståndare att komma igång. 6:e minuten frispark och vi har inte räknat in våra motståndare, utan en mer eller mindre fri Trollhättanspelare får nicka in 1-0. Efter en kvart börjar vi flytta upp laget för att få till ett bättre presspel och tvinga våra motståndare till slå ännu längre bollar. 28:e minuten inlägg och Daniel Helin går upp för nick, men den träffar ribban och ut. Lite börjar man ana en sådan där dag när marginalerna inte är på vår sida och stolpe + ribba bara vill hjälpa målvakten. Att det står 1-0 i halvlek är kanske inte så konstigt.

Stuvar om för att få ett bättre tryck och ge oss själv chansen att komma tillbaks målmässigt.

Andra halvlek och vi börjar vinna boll tidigare och kan snabbt vända spelet och man bara väntar på att vi ska göra 1-1. Friläge missas, vi bränner en straff och Albin Brunngårds frispark tippar målvakten i stolpen och ut, så att ingen kan komma på returen heller. IFK Trollhättan vänder och får till en hörna, detta är deras specialitet fasta situationer. Bollen går över hela laget och på andra sidan får en Trollhättespelare till en drömträff till 2-0 i den 64:e minuten. Pumpar in nya spelare och vill få till ett tryck, men vi har svårt för att ändra till långa bollar och att lyfta in dom mot vår motståndare. I 88:e minuten kommer i alla fall en reducering till 2-1 då Emil Laposa frispelar Olle Karlsson som iskallt placerar in bollen. Men närmare än så kom vi inte, får åka hem hem lite stukade, men vi är snart tillbaks igen. Som vi säger inom laget, "fundera inte utan titta på nästa aktion".

Samtidigt vill jag ge en eloge till våra motståndare som spelade efter sina resurser, starka i närkamper och väldigt bra vid dom fasta situationerna kommer snart att klättra i tabellen.

Ha nu en bra lördagskväll grabbar, imorgon åker vi till Kinna för match med U-laget och på måndag vilar vi.